02 / 05 / 2024

çanakkale gecekondu yıkımı

çanakkale gecekondu yıkımı

2016 yılında 503 kaçak gecekonduyu yıkan Çankaya Belediyesi, 2017 yılında kaçağa geçit vermeyecek. 2017 yılı için 200 gecekondunun yıkım programı hazır.

Assos'taki kaçak tesis için yıkım kararı!

Çanakkale Assos'ta hayata geçirilen kaçak plaj tesisinin, yıkımı için karar verildi...

Çanakkale'de yıkım kararı verilen okullar meclis gündeminde!

Çanakkale'de yıkım kararı verilen okullara ve bu okulların yeniden inşası için yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ata GYO'nun Çanakkale'deki taşınmazının yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlandı! 

Ata GYO'nun portföyünde yer alan, Çanakkale İli, Merkez İlçesi, 175 Ada 3 Parseldeki taşınmazın yıkım işlemine başlanmış ve yıkım işleminin yüzde 85'i tamamlanmış durumda.

Çanakkale’de 39 okul için yıkım, 33 okul için güçlendirme kararı!

Çanakkale’de 39 okulun hizmet binaları için yıkım, 33 okulun hizmet binaları için ise güçlendirme kararı alındı.

Diyarbakır Bağlar'da 250 yapı için yıkım kararı!

Diyarbakır'da, yeni yerleşim yerlerinin açılmasıyla birlikte, Bağlar ilçesinde oturanlardan bazıları, çoğu gecekondu olan evlerini terk etti. Bağlar Belediyesi yetkilileri, tespit ettikleri 250 yapı için yıkım kararı verdi.

Çanakkale Defterdarlık Binası'nın yıkımına engel!

Çanakkale'de 2015 yılında depreme dayanıksız olduğu gerçekçesiyle boşaltılan Defterdarlık Binası'nın yıkımı bürokrasi engeline takıldı.

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda yıkım ne zaman başlayacak?

TOKİ, İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan İmar İskan Blokları'nı kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa edecek. Peki söz konusu alanda yıkım ne zaman başlayacak?

Ayvacık’ta yıkım yok, çatlayan binalar var!

Çanakkale  Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, meydana gelen deprem sonrasında yıkım olmadığını çatlak binaların giderilebileceğini söyledi.

Çanakkale'deki 4 aile sağlığı merkezi için yıkım kararı!

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 60 bin kişiye hizmet veren kamuya ait 4 Aile Sağlığı Merkezi (ASM) için yıkım kararı alındı. 

Edremit'te yıkımı süren iş merkezinde yangın!

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yıkımı devam eden iş merkezinde yangın çıktı. Yangın, Balıkesir-Çanakkale karayolunun bir süre kapanmasına yol açtı.

Mamak'ta 9 yılda yaklaşık 40 bin gecekondu yıkıldı!

Belediyenin uygulamaya koyduğu kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla Mamak'ta 9 yılda yaklaşık 40 bin gecekondu yıkıldı. İlçede, şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atıldı..

Ankara Mamak'ta 8 yılda 30 bin 500 gecekondu yıkıldı!

Ankara Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 2009'dan bu yana bölgede 30 bin 500 gecekondu yıkıldı...

Çankaya'da 2017'de 200 gecekondu yıkılacak!

Çankaya Belediyesi, 2017 yılında 200 gecekondunun yıkım programının hazırlandığını söyledi. 2016'da 503 gecekondu yıkımını yaptığı belirtildi.

çanakkale gecekondu yıkımı Haberi

çanakkale gecekondu yıkımı

Çankaya Belediyesi planlı ve sağlıklı bir kent için 2017 yılında 200 gecekondunun yıkım programını hazırladı.


Nüfus artışı, hızlı kentleşme, altyapı ve planlama yetersizliği nedeniyle büyük kentlerin en büyük sorunu olan gecekondular, Çankaya’da yok oluyor. Kentleşmeye yönelik adımlarını planlı ve sağlıklı bir merkez üzerine inşa eden Çankaya Belediyesi, 2017 yılında 200 gecekondu, 400 kaçak yapı ve 200 gecekonduyu da vatandaşın talebi üzerine yıkacak.


Kaçak yapıların vatandaşların hem can hem de mal güvenliğine risk oluşturduğu endişesiyle yasal mevzuatı bir an önce işleten Çankaya Belediyesi ekipleri, yıkım planlarını da vatandaşları mağdur etmeden gerçekleştiriyor. Boş gecekonduların yıkımlarını gerçekleştiren ekipler, gecekondu dolu olduğu takdirde ise öncesinde gerekli uyarılarda bulunarak çalışmalarını yapıyor. 2016 yılında 503 gecekondunun yıkımını gerçekleştiren ekipler ayrıca park, yol, yeşil ve kamu alanı ihlali...