02 / 05 / 2024

çanakkale Kireçtepe Şehitliği

çanakkale Kireçtepe Şehitliği

Çanakkale ’nin Gelibolu Yarımadası ’nda bulunan ve 5000 ’e yakın Çanakkale şehidinin yattığı Kireçtepe Şehitliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamen yenileniyor.

Ankara ve Çanakkale'de 20 adet iş yeri satışa çıkıyor! 

Ankara Çankaya ve Çanakkale'de yer alan 20 adet iş yeri satılıyor. Peki iş yerlerinin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar ve ihale tarihi...

Müteahhitlerden yeni imar alanı çağrısı: Arsaların çok pahalı olması maliyetleri arttırıyor!

Konut, kira ve arsa fiyatlarının artmasını değerlendiren Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Salih Yıldız, yeni imar alanlarının açılması gerektiğini vurguladı.

Sinbo STM-5831 Elektrikli Inox Paslanmaz Çelik Çay Makinesi Carrefoursa'da indirimde! 7 Mart 2023 fiyat listesi

Sinbo elektrikli çay makinesi, paslanmaz çelik demliği, aşırı ısınma ve susuz çalışmayı önleyen emniyet sistemi  ve kireç filtresi özelliği ile ev hanımlarının en çok tercih ettiği ürün olmayı başarıyor.

Arçelik buharlı ütü en uygun fiyata nerede satılıyor? Ne kadara satılıyor? 12 Şubat 2023 fiyat listesi

Ütüm yeni olmasına rağmen çok fazla kireçleniyor diyenler için Arçelik ,otomatik kireç önleme teknolojisi ile tüketicisinin karşısına çıkıyor. Yüksek buhar gücüyle tasarlanmış ütü bir çok kişi  tarafından da tercih ediliyor.

Çanakkale Köprüsü geçiş garantisi ne kadar? Çanakkale Köprüsü için ne kadar ödenecek?

Yap-işlet devret modeliyle yapılarak Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümünde hizmete açılan Çanakkale Köprüsü’nün geçiş garantisi ortaya çıktı. İBB Meclis Üyesi Sarı, feribot işletmecisinin günlük 10 bin kadar araç taşıdığını anımsatarak, köprü için verilen geçiş garantisini çok buldu.

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi'nin Malkara-Çanakkale kesimi 19 Mart'ta trafiğe açılacak!

Ulaştırma ve Alyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 'Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi'nin 1915 Çanakkale Köprüsü dahil Malkara-Çanakkale' arası kesiminin trafiğe açılacağını duyurdu.

1915 Çanakkale Köprüsü için son 10 gün! İşte devasa köprünün detayları...

Sabah Gazetesi köşe yazarı Dilek Güngör, bugünkü yazısında Çanakkale'de inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün detaylarını kaleme aldı.

Adil Karaismailoğlu: 1915 Çanakkale Köprüsü için gece gündüz çalışıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,18 Mart 2022 tarihinden önce hizmete girmesi amacıyla yaklaşık 5 bin 100 personel ve 740 iş makinesi ile gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son kaynağı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak!

18 Mart 2017'de temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü için geri sayım başladı. Dev projede son kaynak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. 

1915 Çanakkale Köprüsü için özel beton!

Akçansa 1915 Çanakkale Köprüsü'nde yalnızca çözüm ortağı değil aynı zamanda özel ürünleriyle AR-Ge kapsamında değişiklikler oluşturuyor.

1915 Çanakkale Köprüsü için yeni adım!

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD), tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" olacak köprü için yeni bir çalışma başlattı.

1915 Çanakkale Köprüsü için yeni öneri!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, inşaatı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nün asansörünün turizme açılması için öneride bulundu. 

1915 Çanakkale Köprüsü için geri sayım başladı!

İnşaat çalışmaları hızla devam 1915 Çanakkale Köprüsü'nde tabliyeler inşaat alanına gelmeye devam ediyor. Hatlarının tamamlanması sonrasında köprü 18 Mart 2022'de hizmete açılacak. 

çanakkale Kireçtepe Şehitliği Haberi

çanakkale Kireçtepe Şehitliği

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gelibolu Yarımadası’nda yer alan ve Çanakkale Savaşları’nda çarpışan Bursa ile Gelibolu seyyar jandarma taburlarına ait askerlerin yattığı Kireçtepe Şehitliği’nde incelemelerde bulundu.


Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Seyyar Jandarma Taburu askerlerinin yer aldığı alanın vefa borcu olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenleneceğini ifade etti. Vali Karaloğlu, “Bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onlara layık olmamız için daha çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz” şeklinde konuştu.


Bahara yetişecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, Kireçtepe Şehitliği’nin bulunduğu 10 bin metrekarelik alanın bağlantı yollarıyla birlikte yeniden düzenleneceğini ve Çanakkale Savaşları’nın 100. yılında yeni haliyle ziyaretlere açılacağını söyledi. Gelibolu Yarımadası’nın tarih açısından dünyanın en...