27 / 09 / 2024

Candaroğulları Beyliği

Candaroğulları Beyliği

Araştırmacı Yazar Erdal Arslan: Şu anda gerek caminin gerekse külliyedeki diğer yapıların hiç birisinin temel kazısı yoktur

Eskişehir TOKİ'de KDV yüzde 10'a, taksitler 894 TL'den 8 bin TL'ye çıktı! 'Mağduriyet çözülsün' talebi geldi!

2019 Aralık'ta Eskişehir'de 2 bin 450 konut için kura çekilişi yapıldı. TOKİ 100 bin konut projesi kapsamında hayata geçirilecek projede, ödeme koşulları değiştirildi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini açıkladı. 

Denizde kum, PTT'de para! Şimdi de herkese 1410 TL veriyor! Bu habere hemen bakın

Gereksinim sahibi vatandaşlara destekler ve yardımlar son sürat devam ederken PTT'den harika bir duyuru geldi. PTT faturalarını ödemekte zorlanan her haneye 1410 TL yardım yapıyor. Koşulları öğrenmek için haberimizi okuyun.

Carrefour'dan indirim üstüne indirim! Reeder P13 Blue Max telefonlar neredeyse bedava

Carrefour'un Şubat ayı fırsatları CarrefourSA Kart'a Özel imkanaalrıyla devam ediyor. Reeder P13 Blue Max %25 avantaj sağlayan  koşulları öğrenmek için haberimize bakın peki  Reeder P13 Blue Max fiyatları ne kadar?

  Hepsi Burada'dan 2023'e özel harika indirim! Lenovo laptoplarda uygun fiyat! 06 Ocak fiyat listesi

 Lenovo laptoplara Hepsi Burada'dan yüzde 6 indirim. Dalgalı seyreden ekonomik koşullar gereği yeni yılın kampanyaları yapılmaya başladı  Ayrıca vade farkı olmadan 6 taksit imkanından da faydalanın  Peki Lenovo Ideapad 3 14ITL6 Intel Core i3 fiyatı ne kadar?

Dyo Boya DYO markası için 75 milyon dolar ödeyecek

Dyo Boya Fabrikaları Ticaret A.Ş., Yaşar Holding'e lisans hakkı ödeyerek kullandığı markaları satın almak için harekete geçti. Durmuş Yaşar ve Oğulları markası için 75 milyon dolar ödenecek.

Doğal gaz desteğinde son dakika gelişmesi! Kapsam genişletildi, tutar yükseltildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, doğal gaz desteği ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Doğalgaz Tüketim Desteği’nde yıllık 450 lira - 1.150 lira arasında yapılan yardım tutarı da yükseltildi. Destek miktarı ne kadar oldu, yararlanma koşulları değişti mi? İşte cevaplar

Erken emeklilik için kritik tarih! Dilekçe verin, hemen emekli olun!

Emeklilik sistemi, çalışan ve işveren tarafından SGK'ya ödenen primlerin emeklilik döneminde maaş olarak ödenmesi şeklinde işlemektedir. Emeklilikle ilgili her düzenleme ile hizmet süresi, prim günleri ve yaş koşulları değişiyor...

Ev sahibi ve kiracı davaları patladı!

Konut piyasasında azalan arz ve enflasyonun üstünde yükselen kira fiyatları, mahkemelerde kiracı- ev sahipleri davalarında patlamaları getirdi. Sektör temsilcileri konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu, koşullar değişmezse fiyatların düşmeyeceğine dikkat çekildi.

Müjde! KOBİ'lere yeni destek!

Yüz binlerce işletmeni ilgilendiren destek ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı. KOBİ'lere sağlanan KOSGEB desteğinin kapsamı genişletildi. İmalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerinde faaliyet gösteren daha fazla işletmenin destekten yararlanabilmesi için başvuru koşulları değişti

Aydın Koçarlı'da tarihi kule ve konak kamulaştırıldı! 

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde Cihanoğlu Beyliği döneminde inşa edilen tarihi kule ile konağın bulunduğu bölge kamulaştırıldı.

Konut kredisi çekecekler dikkat!

Konut kredisi kullanmadan önce dikkat etmeniz gerekiyor. Her bankanın uyguladığı koşullar değişiyor ve beraber genelde tüm bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi şartları bulunuyor. İşte tüm merak edilenler...

Alanya'daki Gülevşen Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın Alanya ilçesinde 14. yüzyılda Karamanoğlu Beyliği tarafından yaptırılan Gülevşen Camisi'nde restorasyon çalışması yürütülüyor.

Mehmetoğulları Otel İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mehmetoğulları Otel İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Ergin Soytaş, Mehmet Emin Soytaş, Mehmet Soytaş ve Metin Soytaş ortaklığında kuruldu.

Candaroğulları Beyliği Haberi

Candaroğulları Beyliği

Candaroğulları Beyliğinin son hükümdarı Fatih Sultan Mehmet Han'ın dayısı Kemalettin İsmail Bey tarafından 1454 yılında "şehinşah kayası" üzerine yaptırılan İsmail Bey Camisi halk arasında "temelsiz cami" olarak biliniyor. 


İsmail Bey Camisi'nin Selçuklu dönemiyle Osmanlı dönemi arasındaki tipik Candaroğulları mimarisini yansıttığını belirten Vakıflar Bölge Müdürlüğüne görevli Arslan, yaptığı açıklamada, caminin kayanın üstüne inşa edildiği için halk arasında temelsiz cami olarak bilindiğini söyledi. 


Caminin dış mermer kapısı ve içerisindeki kubbelerin köşegenlerinde Selçuklu dönemine ait nadide motiflerin yer aldığını ifade eden Arslan, şöyle konuştu: "Candaroğulları beyliğinin son hükümdarı Kemalettin İsmail Bey tarafından yaptırılmış olan İsmailbey Camisi kesme taştan inşa edilmiştir. Beyliğin son hükümdarı olan ve aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet'in de dayısı olarak bilinen Kemalettin İsmail Bey tarafından 'şehinşah kayası'nın üstüne yaptırılan İsmailbey Camisi...