09 / 05 / 2024

Canik Belediyesi\'nin Türk bayrağını simgeleyen yeni hizmet binası

Canik Belediyesi\'nin Türk bayrağını simgeleyen yeni hizmet binası

Samsun'da Canik Belediyesi'nin Türk bayrağını simgeleyen yeni hizmet binası, açılış için gün sayıyor...

Türkiye’nin tek bir sorunu var, Türk Lirasının düzenli değer kaybetmesi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, Türkiye’nin tek bir sorunu olduğunu belirterek, "Türk Lirasının düzenli değer kaybetmesi" dedi. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabından yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi 45 milyar TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 45 milyar 100 milyon Türk Liraı şeklinde kabul edildi. Söz konusu bütçenin yüzde 41’lik kısmı yatırımlara ayrıldı. 

Türkşeker fabrikalarına 613 geçici işçi alınacak! Bu tarihleri aman kaçırmayın! Tek tek açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin (Türkşeker) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmesi amacıyla farklı branşlarda toplam 613 geçici işçi alınacağını duyurdu. Peki başvurular ne zaman?

Türkiye'nin en eski bankalarından Türk Ticaret Bankası 455 milyon TL'ye devredildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye'nin en eski bankalarından biri olan Türk Ticaret Bankası'nı 455 milyon TL'ye devretti.

İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesi! Dev bütçenin açığı nasıl finanse edilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesiyle ilgili sunum gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bütçede yatırım payını yüzde 99 artırdıklarını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023'de 57 milyar lira yatırım yapacak.

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Eczacıbaşı ABD'nin aldığı köklü Türk şirketi bünyesine katmak için anlaşmaya vardı

Eczacıbaşı, 2012 yılında ABD'li Amgen şirketine satılan ve adı Gensanta olarak değişen Türk ilaç şirketini satın aldı. Türkiye'nin önde gelen şirketleri arasında yer alan firma mevcut hizmetlerine devam edeceğini bildirdi. İşte ayrıntılar...

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Ankapark kamulaştı! Sembol yatırım artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin!

Ankapark, sonunda kamulaştı. Yükümlülüklerini yerine getiremeyen işletmeci şirkete tanınan yasal süre tamamlandı. Batık haldeki 750 milyon dolarlık tematik eğlence merkezi Ankapark, içindeki kırık dökük oyuncaklarla artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin malı.

Keçiören Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı projesi hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Keçiören Belediyesi'nin, üstünde müzikli fıskiye sistemi ve süs havuzunun bulunacağı 400 araçlık otopark projesiyle beraber "Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı" projesinin de inşaat çalışmalarına hız verdi.

Lefkoşa Türk Belediyesi'nden internetten emlak vergisi ödeme fırsatı!

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) vatandaşlara evden çıkmadan belediye ile ilgili faturaların ödenmesi için internetten ödeme fırsatı sağlanıyor.

Kırım Cuma Camisi'nin iç süslemelerini Türk ustalar yapacak!

Rusya Devlet Duması Kırım Milletvekili Balbek, Kırım'ın başkenti Simferopol'de yapımı süren Cuma Camisi'nin iç süslemelerinin Türk sanatçılar tarafından yapılacağını belirtti...

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırdığı alanı yapılaşmaya açacağı iddiası!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Tariş arazisini kamulaştıran Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin burayı yapılaşmaya açacağını iddia edildi...

Canik Belediyesi\'nin Türk bayrağını simgeleyen yeni hizmet binası Haberi

Canik Belediyesi\'nin Türk bayrağını simgeleyen yeni hizmet binası

     Samsun'da Canik Belediyesi'nin Türk bayrağını simgeleyen yeni hizmet binası dikkati çekiyor. 

     Büyük oranda tamamlanan ve açılış için gün sayan bina, giriş kapısı, meydanı, hilal ve yıldızı ile kente mimari açıdan farklılık getiriyor. 

     AK Partili Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun'un kurtuluş şehri olduğunu hatırlatarak, yeni hizmet binasının projesinin bu unsura dayandığını söyledi. 

     Yeni hizmet binasının, geçmişi, bugünü ve geleceği ifade ettiğini anlatan Genç, "Geçmiş önemlidir, çünkü kökleri olmayanın geleceği yoktur. Dolayısıyla hizmet binamızın girişine bu şehrin köklü Selçuklu şehri olduğunu hatırlatan büyük bir giriş kapısı yaptık. Binanın mimarisi de bugüne aittir ve ay-yıldız ise hep geleceği ifade eder" dedi. 

     

     -"Ay-yıldızlı en büyük hizmet binası"- 

     

   ...