18 / 07 / 2024

Çankaya Aşıkpaşa Mahallesindeki eski evler yıkılacak mı

Çankaya Aşıkpaşa Mahallesindeki eski evler yıkılacak mı

Çankaya Aşıkpaşa Mahallesi’nde yaklaşık olarak 5 yıl önce boşaltılan ve metruk hale gelen evler, bölgedeki madde bağımlılarının meskeni haline geldi.

Emlak Konut, Saraçoğlu mahallesindeki konutları 6.7 milyon liradan satışa çıkarıyor

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Ankara Çankaya'daki Saraçoğlu Mahallesinde yenilenen daire fiyatları belli oldu. Bu kapsamda Emlak Konut GYO, Saraçoğlu mahallesindeki konutları 6.7 milyon liradan satışa çıkarıyor.

Kızılcahamam Belediyesi'nden 10 yıllığına kiralık gayrimenkuller!

Ankara İli Kızılcahamam Belediye Başkanlığı, İsmetpaşa Mahallesindeki gayrimenkulleri 10 yıllığına kiraya verecek.

Çankaya Belediyesi'nden büyük fırsat! Ankara'da 52 gayrimenkul 4 taksitle satışa çıktı!

Ankara İli Çankaya Belediye Başkanlığı, Ankara Çankaya ilçesinde yer alan 52 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İşte ihale detayları...

Divan Çankaya Mart'ta açılıyor!

Divan Grup, Çankaya'daki yeni oteli için imza attı. Otel 2022 Mart itibari ile misafirlerini ağırlamaya başlayacak. 

Çankaya'da konut arazisine dükkan inşa edildiği iddiası!

Ankara'ya bağlı Çankaya Belediyesi'nin Büyükşehir Belediyesi'nden onay almadan konut imarlı araziye dükkanlar inşa edildiği öne sürüldü. 

Çankaya Açelya Apartmanı etrafındaki binalar tahliye ediliyor!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Açelya Apartmanı'nın etrafındaki binalarda tahliye çalışmaları devam ediyor. 

Çankaya Açelya Apartmanı'nın sorumlusu kim? 

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Açelya Apartmanı'nın istinat duvarında çökme meydana gelmişti. Bina önünde önlem almadan kazı çalışması yapan müteahhit Süleyman A. ile hafriyat şirketi sahibi Serkan K. ve kepçe operatörü Özkan K. gözaltına alındıktan sonra mahkeme sonrasında serbest kaldı.  

Çankaya'daki Açelya Apartmanı makaslama yöntemiyle yıkılıyor! 

Ankara Çankaya'ya bağlı İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta bulunan ve çökme riski bulunan Açelya Apartmanı makaslama yöntemi ile yıkılıyor. 

Sinpaş Boulevard Çankaya'da ön satışa özel indirim fırsatı!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), yeni projesi Sinpaş Boulevard Çankaya'da ön satışa özel indirim avantajı sunuyor. 

Kırşehir'deki Aşıkpaşa Tabiat Parkı Belediyeye devredilecek mi?

31 Mart yerel seçimlerinden önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 10 Milyon TL'den fazla harcama yapılan ve belediyeye devredileceği açıklanan Aşıkpaşa Tabiat Parkı, seçimleri CHP kazanınca Kırşehir Belediyesi'ne devredilmedi. 10 milyonluk park ortada kaldı...

Çankaya'da 398 kamu konutu satışa çıktı!

Ankara Çankaya İlçesinde bulunan 398 adet kamu konutu, 30 Haziran - 22 Temmuz 2020 tarihleri arasında 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesi uyarınca açık teklif usulü ile satılacak.

Çankaya'da 259 lojman satışa çıkıyor!

Ankara Çankaya'da 259 kamu lojmanı satışa çıkıyor. Kamu konutlarının satış ihaleleri,  2 -12  Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak...

Vakıf GYO Çankaya'daki dükkana ait 2019 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı gayrimenkul portföyünde bulunan Ankara ili Çankaya ilçesinde konumlu Ankara / Çankaya aükkana ait 2019 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Çankaya Aşıkpaşa Mahallesindeki eski evler yıkılacak mı Haberi

Çankaya Aşıkpaşa Mahallesindeki eski evler yıkılacak mı

Terk edilen evlerin yıkılması için ilgili mercilere defalarca dilekçe verdiklerini belirten mahalle muhtarı Murat Özden şunları söyledi:

“Bugün metruk hale gelen binaların 4-5 önce buradan gitti. Zaman içerisinde yıpranan binalar şimdi tinerci ve balicilerin meskeni oldu. Yıkılmaları için defalarca dilekçe verdik. Herhangi bir şey yapılmadı. Mahalle sakinlerinden sürekli şikalet geliyor. Yetkililere iletiyoruz ama kimse çözüm geliştirmedi.”


‘YIKILMASINI İSTİYORUZ’

Madde bağımlılarından korktukları için evlerinden dışarı çıkamadıklarını belirten bir mahalle sakini, “Buraya ne zaman girip çıktıkları belli değiy. Her gece alem yapıyorlar. Evimizden dışarı çıkamıyoruz. Geceleri ateş yakıyorlar. Alevlerin yangına dönüşüp, evlerimizi yakmasından endişe ediyoruz. Vatandaş olarak uyarma şansımız yok, çünkü bilinçleri yerinde değil. Yetkililer metruk binaları bir an önce yıkımalı” diye...