16 / 05 / 2024

Canlı Ağaç Koleksiyonu Parkı

Canlı Ağaç Koleksiyonu Parkı

1982 yılında Bahçeköy'de İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nce Canlı Ağaç Koleksiyonu Parkı açılmış. 4 kıtanın ağaçlarının bulunduğu park, 560 bin metrekarelik alanda kurulmuş ve 7 bin 500 cins ağaç varmış.

Kapalıçarşı'da gram altın 2 bin 600 TL'yi aştı! Altın yatırımcıları bayram etti! 16 Nisan 2024 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününe rekor yükselişle başladı. Ons altın 2370 dolar oldu. Gram altın 2 bin 600 lirayı aştı. Çeyrek altın, yarım altın, tam altın ne kadar? 15 Nisan 2024 altın fiyatları.

Murat Kurum İstanbul projelerini açıkladı! TOKİ Tuzla ve Maltepe 100 bin konut projelerinde müjde geldi!

İBB  Başkan adayı Murat Kurum katıldığı canlı yayında İstanbul projelerini tek tek sıralayarak, TOKİ Tuzla ve Maltepe 100 bin konut projeleri için müjdeyi açıkladı.

Ekrem İmamoğlu'nun hedefindeki TOKİ Başkanı Ömer Bulut ucuz konutun formülünü açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önce iftira atıp sonra canlı yayına bağlanmasını istemediği TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İstanbul için çözüm önerilerini açıkladı. İşte o öneriler...

Bakan Özhaseki'den dönüşüm açıklaması: Şehirlerimizi eski canlılığına kavuşturacağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada afetten zarar gören tüm kentleri eskisinden daha güvenli ve güzel hale getireceklerini dile getirdi.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Yatırımcılar bu tablo karşısında hayrete düşecek! 1 Kasım 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Ons altın hafta sonu 2000 dolar geçerken son günlerde 1980 seviyelerinde işlem görüyor. Yükselişe geçen altında rüzgar tersine döndü. Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç lira? 1 Kasım 2023 canlı a

Tren ve uçak biletlerine zam mı geliyor? Bakan Uraloğlu’ndan bilet fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, canlı yayın sırasında ülkenin ulaştırma projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Bakan Uraloğlu, tren ve uçak biletlerine yönelik olası zam konusuna da değinerek açıklamalarda bulundu.

Asgari ücretlileri üzecek açıklama: Yüksek zam bekleyen milyonlara kötü haber

Gazeteci Cem Küçük, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerçekleştirdiği bir görüşmenin ardından, TGRT canlı yayınında bu görüşmenin detaylarını paylaştı ve 2024 yılında memur maaşları ve asgari ücret zammıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalar, iyi bir zam beklentisi içi

Altın atağa geçti! Fiyatlar adeta fırladı! Elinde avucunda 1 gramı bile olan acil baksın! 6 Ekim Cuma altın fiyatları

Altın fiyatları, yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Son günlerde aşağı yönlü hareket eden altın bugün atağa geçti. Fiyatlar bir anda fırladı. Altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın, çeyrek altın kaç lira? 6 Ekim 2023 canlı altın fiyatları.

Bakan İbrahim Yumaklı'dan son dakika açıklaması: 81 ilde eşzamanlı olarak denetimler başlayacak! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı katıldığı bir TV canlı yayında gündemle ilgili değerlendirmeler yaparak  Yarından itibaren bakkal, kasap, şarküteri gibi işletmelere 81 ilde eşzamanlı olarak denetimlerin başlayacağını açıkladı.

Altında sert düşüş! Kıyıda köşede gram altını, çeyrek altını olanlar dikkat! 30 Ağustos Çarşamba canlı altın fiyatları

Altın fiyatları 30 Ağustos Çarşamba günü yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Altın düştü mü, yükseldi mi? Elinde gram altını, çeyrek altını bile olanlar baksın! 30 Ağustos Çarşamba altın fiyatları ne kadar oldu? 

Canlı altın fiyatları: Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar? 29 Ağustos 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın üçncü işlem gününde de yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Her geçen gün değer kaybeden altının onsu bugün 1925 dolardan işlem görüyor. Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını ne kadar? 29 Ağustos 2023 altın fiyatları.

Altında pazartesi sürprizi! Kapalıçarşı'da 1 çeyrek altın ne kadar oldu? 28 Ağustos 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları, haftanın ilk işlem gününde d yatırımcıların odağında. Son günlerde düşüşe geçen altında pazartesi sürprizi. Yatırımcılar altın fiyatlarını merak ediyor. Peki  Kapalıçarşı'da 1 çeyrek altın ne kadar oldu? 28 Ağustos 2023 canlı altın fiyatları.

Altın fiyatlarında tsunami: Bugün gram altın, yarım, cumhuriyet, ata ve çeyrek altın kaç TL oldu? 26 Ağustos 2023!

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı sonrası düşmüştü. Bu haftaya 1648 TL'den giriş yapan altının gram fiyatı bugün, 1633 liradan işlem görüyor. Peki, 26 Ağustos Cumartesi canlı gram altın, yarım, cumhuriyet, ata ve çeyrek altın fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? İşte altın fiyatları…

Canlı Ağaç Koleksiyonu Parkı Haberi

Canlı Ağaç Koleksiyonu Parkı



CANLI AĞAÇ KOLEKSİYONU AÇILDI


BAHÇEKÖY'DEKİ PARKTA 4 KITANIN AĞAÇLARI VAR


AKDENİZ'den yola çıkıp Balkanları, Orta, Kuzey ve Doğu Avrupa'yı, Amerika'yı, Uzakdoğu ve Avustralya'yı görmek istiyorsanız, ''Bu kadar yorucu bir seyahate çıkmanıza gerek yok. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nce Bahçeköy'de kurulan ''Canlı Ağaç Koleksiyonu'', size dünyanın pek çok ülkesinde gezinme olanağı sağlıyor. 

  Latince adı ''Arboretum'' olan ''Canlı Ağaç Koleksiyonu'', size dünyanın pek çok ülkesinde gezinme olanağı sağlıyor. 

  Latince adı ''Arboretum'' olan ''Canlı Ağaç Koleksiyonu''nu kurma düşüncesi ilk kez 1954 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Botanaği Kürsüsü'nün önerisi ve o zamanın rektörü merhum Prof. Dr. Fehim Fırat'ın girşimleri ile gerçekleştirildi. O tarihte...