14 / 05 / 2024

cansuyu

cansuyu

Yeşil Körfez Birliği Başkanı Nergiz, "Derenin bağlantısı ve bağlanacak kuyularla beraber 250 litre saniyeye tekabül eden bir su alacağız. Kısmen de olsa bu, susuzluğa bir çaredir." dedi.

Borç krizindeki Çinli emlak devi Evergrande Group'a 'cansuyu'!

China Evergrande Group'un, tasfiye davasında bir kez daha erteleme kararı alındı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre yatırımcılar tarafından sürpriz şekilde algılanan karar Çinli dev gayrimenkul şirketi Evergrande için son bir şans şeklinde de yorumlandı

Düşük faizler inşaat sektörüne cansuyu oldu! 

Pandemi döneminde bankalar tarafından uygulanan düşük faiz kampanyaları ile 3 ayda 140 bine yakın kişi ev sahibi oldu. Sektör temsilcileri bu kampanyaların devam etmesi gerektiği görüşünde.

Cansuyu Derneği, Kamerunlu öğrenciler için Abdulhamid Han Okulu'nu açtı!

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Türkiye'den toplanan bağışlarla Kamerun'un Garoua kentinde inşa edilen Abdulhamid Han Okulu, törenle hizmete açıldı

Tapu harcı indirimi gayrimenkul sektörüne cansuyu oldu!

Geçtiğimiz günlerde gayrimenkul satışında dünya şampiyonu olan Evrim Kırmızıtaş Başaran gayrimenkul sektöründeki yeni düzenlemelerin sektöre cansuyu olacağını dile getirdi.

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkını sektör temsilcileri değerlendirdi!

İnşaat sektörüne cansuyu olacak yabancıya vatandaşlık düzenlemesi uygulamaya girdi. Türkiye’de 1 milyon dolarlık ev alan, 2 milyon dolarlık yatırım yapan, 3 milyon dolarlık hesap açanlar vatandaş olacak.

Erzincan'da kanalizasyon hattı yenileniyor!

Cansuyu Projesi ikinci etabı olan “Katı Atık Tesisi” ve "Atık Su Arıtma Tesisinin Rehabilitasyonu ve Genişletilmesi" çalışmaları kapsamında yürütülen 19 kilometrelik kanalizasyon hattının yenilenmesi için ihtiyaç duyulan bölgelerde çalışmalar sürüyor.

Kamerun'daki Niyazi ve Nazife Ersoy Külliyesi hizmete açıldı!

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kamerun'un Kousseri kentinde cami ve 400 öğrenci kapasiteli okulu da bünyesinde barındıran Niyazi ve Nazife Ersoy Külliyesi'ni açtı.

Cansuyu Derneği Afrika'da cami yaptıracak!

Cansuyu Derneği Fildişi Sahili Cumhuriyetinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile protokol imzaladı. Dernek Afrika'nın en fakir ülkelerinden Fildişi Sahili Cumhuriyetinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bahçesine cami yaptıracak.

Korozo ASB'de 83 dönüm alan üzerinde fabrika kuracak!

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin: "Kriz rüzgarlarının estiği bir dönemde Korozo'nun bu yatırımını çok önemsiyorum ve orta gelir tuzağından kurtulmaya çalışan ülkemiz için cansuyu olacağını düşünüyorum" dedi.

İzmir’e cansuyu olacak projeler geliyor!

İTO'nun 2014-2017 Stratejik Planı’nda 2023 Dünya EXPO’sunun İzmir’de gerçekleştirilmesi, İzmir Tema Park Analizi, İzmir Sağlıklı Yaşam Köyü Analizi, Uluslararası Sağlık Merkezi, Sera OSB gibi projelerin İzmir’e katkı sağlaması hedefleniyor

Cansuyu projesinin 141 kilometresi tamamlandı!

Erzincan Belediyesi tarafından 292 kilometrelik içme suyu şebekesinin tamamının yenilenmesinin planlandığı Cansuyu projesinin bugün itibariyle 141 kilometresi, tamamlandı. Projenin 5832 hanenin ise abone bağlantısı yapıldı.

Erzincan Cansuyu projesinin 141 kilometrelik kısmı tamamlandı!

Erzincan Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl yapımına başlanılan cansuyu çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 202 kilometrelik içme suyu şebekesinin 141 kilometresi tamamlandı. 5 bin 832 konutun abonelik bağlantısı yapıldı.

Erzincan'da cansuyu çalışmaları devam ediyor!

Erzincan Belediyesi tarafından 292 kilometrelik içme suyu şebekesinin tamamının yenilenmesinin planlandığı Cansuyu projesinin 138,6 kilometresi, tamamlanırken 4 bin 800 hanenin ise abone bağlantısı yapıldı.

cansuyu Haberi

cansuyu

Yalova'da içme suyu problemine son vermek amacıyla Kurtköy Derivasyonu Gökçe Barajı'na bağlandı. 


Yalova Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, Gökçe Barajı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurtköy Deresi'nin bu gece baraja bağlandığını söyledi.


Kurtköy Deresi'nin bağlantısıyla yaklaşık saniyede 100-150 litre suyun baraja verildiğini belirten Nergiz, şöyle devam etti:


"Derenin bağlantısı ve cumartesi günü de bağlanacak kuyularla beraber 250 litre saniyeye tekabül eden bir su alacağız. Kısmen de olsa bu susuzluğa bir çaredir. Devamlı akacağı için 'can suyu' olarak da tabir kullanabiliriz. Yalova'ya ileriki yıllarda daha büyük katkısı olacak. Biraz sonra Bursa'dan BUSKİ'den aldığımız ölü hacimden su çekmek için pompamız gelecek. Onunla beraber 10-15 gün ölü hacimden su aldığımız zaman Yalova bir nebze de olsa rahatlamış olacak."


Kamuoyunda Yalova'da insanların susuzluktan kırıldığına dair bir kanı...