30 / 04 / 2024

çapa sultangaziye mi taşınıyor

çapa sultangaziye mi taşınıyor

İstanbul’un Fatih ilçesi Çapa semtinde bulunan İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi’nin (Çapa) yeni adresinin Sultangazi olması gündemde. Üniversitenin belediyenin hemen yanında inşa edilen devlet hastanesine taşınacağı belirtiliyor.

Çapa ve Cerrahpaşa AVM mi olacak?

İstanbul'daki Çapa ve Cerrahpaşa hastanelerine ait arazilerin yabancı firmalara satılacağı iddiası CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş tarafından Meclis'e taşındı.

İntifa hakkı mirasçılara geçer mi?

İntifa hakkı aksi bir durum gerçekleşmedikçe intifa hakkı sahibinin ölümüne kadar süren bir haktır. Peki intifa hakkı sahibi öldüğünde ne olur? İntifa hakkı mirasçılara geçer mi?

Emlak vergisi taksitli ödenir mi?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin her yıl devlete ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Emlak vergisi taksitli ödenir mi? Kaç taksitte ödenir? sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor.

İşveren risk analizini kendisi yapabilir mi?

Bilindiği üzere işçi çalıştıran tüm işyerlerinde risk analizi yapılması İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile zorunlu hale getiriliyor. Peki işveren risk analizini kendisi yapabilir mi?

Kiracı apartman boyasını öder mi?

Bir apartman dairesinde kiracı olduğunuzu farz edelim. Söz konusu apartmanda "apartmanın boyanması" kararının alınması durumunda, bu gider kar malikinden mi kiracıdan mı karşılanır? Kiracı apartman boyasını öder mi?

Boş daireye aidat verilir mi?

Kat maliki olduğunuz daireniz boş ise bu durumda, boş daire için aidat ödemek gerekiyor mu? Boş daireye aidat verilir mi? İşte Apartman Aidatı Kanunu kapsamında yer alan aidat yükümlüleri ile ilgili hükümler...

Bina aidatını ödemeyen kişiye dava açılabilir mi?

Aidatların, tüm kat malikleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki bu yükümlülüğünü yerine getirmeyen; bina aidatını ödemeyen kişiye dava açılabilir mi? İşte apartman aidatı ile ilgili yasal hükümler...

Daire sahibi iskan alabilir mi?

Kat maliki olduğunuz yapının iskan belgesinin olmadığını düşünelim. Daire sahibi olanlar yapıya iskan alabilir mi? İskan izni alınmamış bir yapıya daire sahibi iskan alabilir mi?

Kat malikleri toplantısına kiracılar katılabilir mi?

Her sene olağan ve olağanüstü hallerde yapılan Kat Malikleri Genel Kurul toplantısına kimler katılabiliyor? Kat malikleri toplantısına kiracılar katılabilir mi? Kiracıların apartman yönetiminde hakları var mıdır?

Kat malikinin eşi yönetici olabilir mi?

Ana gayrimenkulünüzde kat malikleri olarak, yönetime kat maliki olmayan; buna karşılık kat malikinin eşi olan bir kimseyi atamak istediğinizi farz edelim. Peki, kat malikinin eşi yönetici olabilir mi?

Kat maliki olmayan denetçi olabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, apartman ya da site yöneticisi, dışarıdan olabiliyor. Peki kat maliki olmayan denetçi olabilir mi? Denetçinin yerine getirmek ile yükümlü olduğu görevler nelerdir?

Kiracı istediği zaman çıkabilir mi?

Kiracı kiralananı boşaltmak istediği takdirde evi boşaltabilir mi? Kiracı istediği zaman çıkabilir mi? İşte kiracının hakları ve kontrat bitmeden evi boşaltma hususu ile ilgili merak edilenler...

Kiracı istihkak davası açabilir mi?

Taşınır veya taşınmaz bir mal üzerinde mülkiyet veya diğer bir ayni hak iddiasında bulunmayı konu alan dava istihkak davası olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre, kiracı istihkak davası açabilir mi?

çapa sultangaziye mi taşınıyor Haberi

çapa sultangaziye mi taşınıyor

İstanbul’un Fatih ilçesi Çapa semtinde bulunan İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi’nin (Çapa) yeni adresinin Sultangazi olması gündemde. Üniversitenin belediyenin hemen yanında inşa edilen devlet hastanesine taşınacağı belirtiliyor.


Yaşadığı mali sıkıntılar ve yıkık dökük binalarıyla ayakta durmaya çalışan 187 yıllık İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi(Çapa), Sultangazi’de inşaat çalışmaları devam eden Sultangazi Devlet Hastanesi’ne taşınacak. Yılda yaklaşık 3 milyon kişiye hizmet veren ve Türkiye’nin sayılı üniversite hastanelerinden olan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin taşınma nedeni ise, binaların depreme dayanıksız ve yetersiz olması. İstanbul Tıp Fakültesi’nin taşınması için gereken resmi yazışmalar yapıldı. Yetkili makamlardan henüz konuyla ilgili açıklama yapılmasa da, İstanbul Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi, Sultanbeyli Belediyesi ile görüşmeler gerçekleştirdi. Öyle ki, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı tarafından, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi...