15 / 05 / 2024

Carette kaplumbağaların nesli tükeniyor

Carette kaplumbağaların nesli tükeniyor

Antalya'nın Demre İlçesinde bulunan Sülüklü kumsalı birkaç ay öncesine kadar yaşam alanlarından biriydi. Ancak plansız turizm ve denetimsiz alan kullanımı yüzünden Sülüklü kumsalı artık carettalar için adeta katliam alanı oldu.

Gayrimenkulde vergilendirme toprak ağalarının servetine dokunmakla başlamalı!

Tapuda evi satan ve evi alan kişi, beyan edilen değer üzerinden emlak vergisi ödemesi yapıyor. Daha az vergi ödemek için evlerin değeri tapuda az gösteriliyor. Gayrimenkulde vergilendirme ile ilgili bir öneri geldi. İşte ayrıntılar...

Elektrikli ve hibrit araçlara ilginin artması tedarikte aksaklıklara neden oldu! 

Otomotiv sektörünün elektrikli ve hibrit araçlara yönelmesiyle birlikte, üst düzey ana sanayi üreticileri ve yan sanayi firmaları, hassas parçaların taşınmasında ve tedarikte  sorun yaşamaya başladı.

Trabzonlu İnşaat ustası hurda malzemelerinden öyle bir şey yaptı ki görenler hayrete düştü!

Trabzon'da inşaat ustası olan Serkan Çelik, atık ahşap malzemeler ve hurda kamyonet parçalarını kullanarak 15 günde bir ahşap kamyonet yaptı.

Apartmanda ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi?

Bir binanın yapı ve düzenlemesinde, kat maliklerine ait olan özel bölümler ile bu özel bölümlere iliştirilmiş ek parçaların dışında, tüm kat malikleri, kiracıları ve sükna hakkı sahipleri tarafından kullanılan ortak alanlar mevcuttur. Peki ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi? 

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

SGK ve Bağ-Kur'lular dikkat! Milyonlarca vatandaş bu haberi bekliyor! 1800 pirim günü düşecek mi?

EYT münakaşalarının ışığında ilerlediğimiz süreçte, prim mağdurlarının heyecanla beklediği prim gün sayısının aşırı olması çoğu vatandaşın emeklilik hayallerinin kırılmasına sebep oldu. Bununla alakalı Bakan Kirişçi çarpıcı bir açıklama yaptı

Beko CM 10120 S Çamaşır Makinesi en uygun nereden alınır, fiyatı ne kadar? 17 Şubat 2023 fiyat listesi...

Beko CM 10120 S çamaşır makinesi, 10 kg yıkama kapasitesi ile sadece günlük çamaşırların değil, battaniye, yorgan gibi büyük parçaların da rahatça yıkanmasını sağlar. Peki 10 kg Beko çamaşır makinesi kaç TL, özellikleri ne? 

Popüler bir analiste göre, Bitcoin’de boğalar ve ayılar dengelendi!

Cryptovere kurucusu ve popüler kripto para analisti Benjamin Coven, Bitcoin'de (BTC) ayılar tükendiğinde boğaların konsolide olacağını ve piyasanın bir sonraki döngü için güç toplamaya başlayacağını öne sürdü. 

Han Yangın Tesisatı Reklam Plastik İnşaat Elektrik İş Güv.Medikal Oto Yedek Parçaları San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Han Yangın Tesisatı Reklam Plastik İnşaat Elektrik İş Güv.Medikal Oto Yedek Parçaları San.Tic.Ltd.Şti. Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erdem Cantürk tarafından kuruldu.

Yeni sezon, yeni modeller! ZARA 9 Eylül 2022 fiyat listesi..

Hepimiz Zara’yı tekstil ürünlerinden tanırız. Moda’ya yön veren tasarımları ile Zara her sezon en çok satılan giyim markası olmuştur. Ayakkabı kategorisinde de çığır açan Zara, sezonun hit parçalarının arasında yerini almış durumda. İşte Zara 9 Eylül 2022 fiyat listesi..

Avva mevsim geçişlerinin en cool parçalarını sizlere sunuyor. Üstelik sepette yüzde 20 indirim. 8 Eylül 2022 fiyatları

Avva mevsim geçişinde zorlanan erkekler için, sezona yönelik ürünlerde yüzde 20 indirim kampanyası başlattı. İşte Avva'nın 8 Eylül 2022 fiyatları

Bitcoin boğaları geri döndü mü? Bitcoin'de neler oluyor? 

Binance Ceo’su CZ ve Michael Saylor Bitcoin boğalarının geri döndüğüne dikkat çekti ve yatırımcılara Bitcoin'le ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki Bitcoin yükselecek mi? Bitcoin ne olacak? İşte kriptolardaki son durum ve Bitcoin'le ilgili o açıklamalar...

Ege 37 Elektrik Yangın Malzemeleri Ve Oto Yedek Parçaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ege 37 Elektrik Yangın Malzemeleri Ve Oto Yedek Parçaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de Mert Kurt tarafından kuruldu.

Carette kaplumbağaların nesli tükeniyor Haberi

Carette kaplumbağaların nesli tükeniyor

Antalya'nın Demre İlçesinde bulunan Sülüklü kumsalı birkaç ay öncesine kadar yaşam alanlarından biriydi. Ancak plansız turizm ve denetimsiz alan kullanımı yüzünden Sülüklü kumsalı artık carettalar için adeta katliam alanı oldu. Nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan caretta yavruları Sülüklü kumsalından denize ulaşamadan feci şekilde can veriyor. Geçmişte koruma altına alman ancak bugün koruma tabelalarının dikildiği yerde yoğun bir kullanım baskısı olduğu gözleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından otel yapımı için tahsis edilen kumsaldaki yoğun inşaat faaliyetlerinin bir süre sonra yeniden başlayacağı...