14 / 05 / 2024

cari denge türkiye

cari denge türkiye

Türkiye'nin cari işlemler hesabı, mart ayında 4 milyar 923 milyon dolar açık verirken, 12 aylık cari fazla 1 milyar 463 milyon dolar oldu.

Türkiye konut fiyat artışında zirvede! Piyasada beklenen denge sağlanamadı: Ev fiyatları düşecek mi?

Faiz artışı ve piyasalardaki durgunluk konut piyasasında beklenen düşüşlerin yaşanması için yeterli olmadı. Küresel piyasadaki beklenti, konut fiyat artışında rekorlar kıran Türkiye'ye de tam anlamıyla kendini göstermedi. Peki konut fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...

Türkiye’ye acilen 200 milyar dolarlık dış kaynak lazım!

Seçimlerin ardından ekonomide dengeleri yeniden kurmak için finansman arayışına giren Türkiye’nin, dış borç geri ödemeleri, cari açık finansmanı ve deprem maliyetleri gibi nedenlerle, bir yıl içerisinde 200 milyar doların üzerinde dış kaynak bulması gerekiyor.

Türkiye'den teknoloji odaklı sanayi hamlesi! Bakan Varank bir bir anlattı

Muğla'da açıklamalarda bulunan Bakan Varan Türkiye'nin teknoloji odaklı sanayi hamlesini anlattı. Bakan Varank, söz konusu hamlenin Türkiye'nin cari açığına 16 milyar 500 milyon katkı sağlayacağını söyledi.

Türkiye ekonomisini dibe çekecek tehlikeli şeytan üçgeni! Bu iddia eğer doğruysa....

Türk ekonomisi faiz baskısı, artan maliyetler ve iç piyasada düşen üretim yüzünden derin bir krizin içine düşme riskiyle karşı karşıya. ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye'nin cari açığının 32 milyar doları bulacağını açıkladı.

Cari denge 4.92 milyar dolar açık verdi!

Türkiye'nin cari işlemler hesabı, mart ayında 4 milyar 923 milyon dolar açık verirken, 12 aylık cari fazla 1 milyar 463 milyon dolar oldu.

Fitch Ratings: Türkiye 2020’de daha fazla istikrar kazanabilecek!

Fitch Ratings, Türkiye'nin gelecek yıl daha fazla istikrar kazanabileceğine dikkati çekerken ekonomide toparlanmanın devam etmesinin, enflasyonun düşmesinin ve cari açığın kontrol altında kalmasının beklendiğini aktardı.

Türkiye'de 2018'de projeler hız kesmedi!

Tüm olumsuz atakları püskürterek güçlü duruşundan taviz vermeyen Türkiye'nin Yeni Ekonomi Programı’yla ekonomisi şahlandı. Türkiye cari fazlada rekor kırarken, projelerine tam gaz devam etti..

Türkiye yatırım derecesini yükseltecek!

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türkiye'nin kamu borçlanması, cari açık ve bütçe açığı yönünden Avrupa'dan daha iyi olduğunu belirtti. Ateş, “Türkiye, 2012’de kazandığı yatırım derecesini, bundan sonra da kazanabilecek güçtedir” dedi.

Doğru iklimlendirmeyle Türkiye'nin cari açığı yüzde 10 azalır!

Türkiye’nin cari açığına katkılarının katılımcılarla paylaştığı organizasyonun moderatörlüğünü Metin Uca üstlendi. Sadece doğru iklimlendirme projeleriyle cari açığının yüzde 10 azaltacağının altı çizildi.

Türkiye ekonomisi 2015'in ilk çeyreğinde yüzde 2,3 büyüdü!

Türkiye ekonomisi, yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,3 büyüdü. TÜiK'e göre, 2015 yılı 1. çeyrekte GSYH cari fiyatlarla 180 milyar 506 milyon dolar oldu.

Türkiye'deki oteller yatırım teşviğinden yararlanacak!

Türkiye'nin cari açığı azaltmadaki en önemli enstrümanlarından biri olan turizmde kapasitenin ve hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik yatırımlar devlet tarafından teşvik edilecek.

Türkiye ekonomisi 2014 yılında yüzde 2,9 büyüdü!

Türkiye ekonomisi, geçen yıl yüzde 2,9 büyüdü. Kişi başına GSYH değeri, 2014'te cari fiyatlarla 22 bin 753 lira (10 bin 404 dolar) olarak hesaplandı.

Yabancı yatırımcının gözü Türkiye'de!

ULUSLARARASI ekonomistler, petrol fiyatlarındaki sert düşüşün Türkiye'nin cari açığı üzerindeki baskıyı azaltması sebebiyle yatırım ortamını olumlu etkileyebileceği görüşünde birleşti...

cari denge türkiye Haberi

cari denge türkiye

Merkez Bankası (TCMB) tarafından Mart 2020 dönemine ilişkin ödemeler dengesi verileri açıklandı.

Buna göre, geçen yılın mart ayında 120 milyon dolar açık veren cari işlemler hesabında, bu yılın aynı döneminde 4 milyar 923 milyon dolar açık gerçekleşti. Bunun sonucunda 12 aylık cari işlemler fazlası 1 milyar 463 milyon dolara geriledi.

Bu gelişmede, ödemeler dengesi tablosundaki dış ticaret açığının 3 milyar 551 milyon dolar artarak 4 milyar 289 milyon dolara ulaşması, hizmetler dengesi kaynaklı net girişlerin 918 milyon dolar azalarak 735 milyon dolara gerilemesi ve geçen yılın mart ayında 131 milyon dolar net giriş gözlemlenen ikincil gelir dengesi kaleminde bu yılın mart ayında 197 milyon dolar net çıkış gerçekleşmesi etkili oldu.

Sputniknews'de yer alan habere göre; altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı,...