28 / 04 / 2024

cari fazla türkiye

cari fazla türkiye

Cari işlemler hesabı Aralık 2019'da 2 milyar 798 milyon dolar açık verirken, 12 aylık cari fazla 1 milyar 674 milyon dolar oldu.

Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir? İşte 7 maddede konut sorununa çözüm!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen barınma krizi gün geçtikçe daha da derinleşiyor. Konut krizi, sosyal konut üretimi ile çözülebilir. Peki Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir?

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

Dünyanın en fazla incir ihracatı yapan ülkesi Türkiye!

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyadaki taze incir üretiminin yaklaşık yüzde 24’ünün, kuru incirin ise yaklaşık yüzde 55’inin Türkiye'de üretildiğini ifade etti. Bayraktar, "Türkiye yüzde 53 ile dünyada en fazla incir ihracatı yapan ülke durumunda” dedi.

Son 4 yılda TL, Sterlin karşısında 4 kattan fazla eridi! İngilizler, akın akın Türkiye’ye geliyor!

Türk Lirası, Sterlin karşısında 4 kattan daha fazla değer kaybına uğrayınca, Türkiye İngiliz tatilcilerin gözde tatil yerlerinden biri oldu. 2019 yılına kıyasla tatil için Türkiye’yi tercih eden İngilizlerin sayısının arttığı belirtiliyor.

Ne İstanbul ne İzmir! Türkiye’de satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172 ile o ilde!

Endeksa tarafından açıklanan Mayıs 2023 verilerine göre, Türkiye’de son 1 senede satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172’lik artışla Kırklareli’de, kiralık konutlarda ise en fazla değer artışı yüzde 249’luk artışla Hatay ve Malatya’da gerçekleşti. 

Dünyada konut fiyatları en fazla Türkiye'de arttı! Resmen açıklandı: Yıllık yüzde 51’lik artışla zirvede!

Türkiye, konut fiyat artışında resmen zirveye yerleşti. 58 ülke arasında ilk sıraya yerleşen Türkiye'deki konut fiyatlarında son durum ne? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mart ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 7,27 oranında artarak 4 milyon 119 bin 359 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalatın Rusya, Irak ve Kazakistan'dan yapıldığı öğrenildi.

Hollanda'ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'de yıkım neden fazla? 

Uzun süredir doğalgaz aramaları sebebiyle ülkenin kuzeyinde sürekli deprem meydana gelen Hollanda, dayanıklı yapı sorununu Türkiye’den çağrılan uzmanlar sayesinde çözüme kavuşturmuş. Peki Hollanda’ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'nin bu kadar fazla yıkım yaşamasının sebebi ne?

V Club Türkiye'de 6 yeni projeye imza attı! 10 binden fazla kişi tapu sahibi oldu!

V Club, son 3 senede hayata geçirdiği projeler ile küçük yatırımcılara fırsatlar sunmayı sürdürüyor. V Club Türkiye'de 6 yeni projeye imza attı! 10 binden fazla kişi tapu sahibi oldu!

Veriler peş peşe duyuruldu! İşte Türkiye genelinde en fazla konutun satıldığı ilçe!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçtiğimiz sene Türkiye genelinde satış rakamı 20'yi geçen ilçe sayısı 598 oldu. Peki bu veriler ışığında bakıldığında 2022’de en fazla konut hangi ilçede satıldı?

Türkiye’de araba satışları patladı! En fazla hangi tip araç satıldı?

Fiyatların alabildiğine artmasına rağmen, Türkiye’de geçtiğimiz yıl otomobil satışlarında patlama yaşandı. Peki bunun nedeni ne ve 2022’de en fazla hangi araç satıldı?

Türkiye'deki riskli yapı sayısı 153 binden fazla!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde riskli binaların illere göre dağılımı ve sayılarını sormuştu. Soruyu yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ülke genelinde153 binden fazla riski yapı ilan edildiğini söyledi.

Pandemi döneminde konut en fazla Türkiye’de değerlendi!

Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal yaptığı açıklamada "Yılın ikinci çeyreğinde gayrimenkulün geçen yılın aynı dönemine göre en fazla değerlendiği ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

cari fazla türkiye Haberi

cari fazla türkiye

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Aralık 2019 dönemine ilişkin ödemeler dengesi verileri açıklandı. 

Cari işlemler açığı, 2018'un aralık ayına göre 1 milyar 731 milyon dolar artarak 2 milyar 798 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bunun sonucunda, cari işlemler hesabı, 2019 yılında 1 milyar 674 milyon dolar fazla verdi.

Söz konusu gelişmede, ödemeler dengesi tablosundaki dış ticaret açığının 2 milyar 89 milyon dolar artarak 3 milyar 402 milyon dolara ve birincil gelir dengesi açığının 93 milyon dolar artarak 1 milyar 87 milyon dolara yükselmesi etkili oldu.

Altın ve enerji hariç cari işlemler fazlası ise 1 milyar 429 milyon dolar azalarak 1 milyar 454 milyon dolar olarak gerçekleşti. Hizmetler dengesi altında seyahat kaleminden kaynaklanan net gelirler, 2018 yılının aralık ayına göre 214 milyon dolar...