16 / 05 / 2024

çarpık binalar yıkılırmı

çarpık binalar yıkılırmı

Balıkesir’in Edremit Belediyesi, çarpık olduğu tespit edilen binaları yıkmaya devam ediyor. Edremit Belediyesi İmar Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü, çarpık yapılaşmayla ilgili gelen yıkım kararlarından bir tanesini daha uygulamaya koydu...

Zeytinburnu Veliefendi Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki son binalar da yıkılıyor! Yeni projeyle 185 bağımsız birim geliyor!

Çırpıcı Veliefendi Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etabındaki son 6 bina da yıkılıyor. Söz konusu alanda hayata geçirilecek olan yeni projeyle 185 bağımsız bölümün hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Depremde bu binaların hangisi yıkılır, hangisi yıkılmaz?

İTÜ mezunu Mimar Şenol Gökner, takipçileri ile iki farklı binanın fotoğrafını paylaştı ve bir soru sordu. Depremde bu binalardan hangisi yıkılır, hangisi yıkılmaz? İşte o soruya gelen yanıtlar...

2004 yönetmeliği öncesi binalar yıkılıyor! İstanbul’un o ilçesinde büyük yıkım başladı!

Büyük deprem felaketi sonrası gündeme gelen İstanbul’daki tehlikeli yapılarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bir ilçe belediyesi, 2004 imar yönetmeliği öncesi yapılan binaları yıkmaya başladı. İşte detaylar…

Lüleburgaz'da taşkında ağır hasar gören binalar yıkılıyor!

Kırklareli Lüleburgaz'da sağanak sebebiyle yaşanan taşkında ağır hasar gören 3 bina yıkılıyor. Ekipler, Yıldırım Mahallesi'ndeki yan yatmış olan iki katlı binanın yıkımını iş makinesi aracılığıyla gerçekleştirdi.

İstanbul Çatalca'daki ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

İstanbul Çatalca'daki Hallaçlı, Aydınlar ve Karamandere mahallelerinde yer alan ruhsatsız binalar yıkılıyor...

Mersin Erdemli'de metruk binalar yıkılıyor!

Mersin'in Erdemli ilçesinde çevre halkının sağlığını tehdit eden yapılar, Erdemli Belediyesi ekibi tarafından yıkılıyor. 

Avcılar'da hasarlı binalar yıkılıyor!

Avcılar'da 1999 yılında meydana gelen Gölcük depreminde hasar gören yapılar yıkılıyor. Tahliye kararı alınan binaların doğalgaz, elektrik ve suları kesildi.

Marmaris'te imara aykırı binalar tek tek yıkılıyor!

Muğla Marmaris'te kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında imara uygun olmayan yapılar yıkılıyor. Ekipler, yapı kayıt belgesi iptal edilen ve hukuki süreci tamamlanan bir yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Marmaris'te imara aykırı binalar yıkılıyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde imara aykırı ve kaçak olduğu belirlenen yapılar yıkılıyor.

Giresun Doğankent'teki riskli binalar yıkılıyor!

Giresun'da 22 Ağustos tarihinde yaşanan selden en fazla etkilenen ilçelerden Doğankent'te, riskli binalar yıkılarak TOKİ tarafından modern bina ve iş yerleri yapılacak.

Şanlıurfa Haliliye'de metruk yapılar tek tek yıkılıyor!

Şanlıurfa Haliliye'nin Bahçelievler mahallesinde bulunan metruk yapılar tek tek yıkılıyor. Yıkılan binaların yerine yeni binalar inşa ediliyor.

İzmir'de binaları yıkılan apartman görevlilerinin desteklenmesi TBMM gündeminde!

İzmir'de yaşanan depremden olumsuz etkilenen ve binaları yıkılan apartman görevlilerinin desteklenmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Malatya'da ağır hasarlı binalar yıkılıyor!

Malatya'da, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğüne sahip deprem sonucunda ağır hasar gören binalar yıkılıyor.

çarpık binalar yıkılırmı Haberi

çarpık binalar yıkılırmı


Balıkesir’in Edremit Belediyesi, çarpık olduğu tespit edilen binaları yıkmaya devam ediyor. Edremit Belediyesi İmar Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü, çarpık yapılaşmayla ilgili gelen yıkım kararlarından bir tanesini daha uygulamaya koydu. İlçenin Müderrizzade Zeytinyağı Fabrikası ile Mektebim isimli kolej yakınında bulunan çarpık binanın yıkım kararı, mülk sahibine tebliğ edildi ve yıkım ekipleri bölgeye sevk edildi. Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri de bölgede gerekli güvenlik önlemleri aldıktan sonra binanın yıkımı kontrollü bir şekilde gerçekleştirildi. 


Edremit Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’ne gelen tüm kaçak ve çarpık yapı ihbarları değerlendirilirken, onaylanan yıkım kararları da hızlı bir şekilde titizlikle yapılıyor. Bahse konu binanın yıkılmasından sonra, bölgede yol yapım çalışmaları ile dolgu çalışmaları da gerçekleştirildi. Bu çalışmanın bitiminde de yol trafiğe açıldı. Belediyenin kaçak ve...