07 / 05 / 2024

çatalca çed halk toplantıları

çatalca çed halk toplantıları

Çatalca Muratbey Mahallesi´nde faaliyet gösteren bir taş kırma eleme tesisinin kapasite artışı hakkında ÇED için halk katılım toplantısı yapıldı. Başkan Cem Kara "Çatalca'daki taş ocaklarının ruhsatları iptal edilmeli" dedi.

İzmir İstinye Park AVM'de ÇED süreci uzayacak!

Kamuoyunda sayısız tartışmaya yol açan ve yargıya taşınan AVM proje için yeniden başlayan ÇED sürecinde bu sefer son kararı İzmir halkı verecek.

İzmir Aliağa'daki termik santralin ÇED onayı hukuka aykırı mı?

Yöre halkının tepkiyle karşıladığı ve iptali için mücadele ettiği İzmir Aliağa'daki termik santral için Bakanlığın verdiği 'ÇED olumlu' kararı mahkeme tarafından hukuka aykırı bulundu

İzmir Karaburun'da ÇED toplantısı yapılamadı!

İzmir'in Karaburun'da yeni balık çiftliği yapılmasına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini başlattı. “ÇED bilgilendirme toplantısı”na yöre halkı izin vermedi

Çatalca Nakkaş'da 15 bin 500 dönümlük arazi istimlak ediliyor!

Çatalca Nakkaş Mahallesi'nde 15 bin 500 dönümlük arazi istimlak ediliyor. Halkı tedirgin eden istimlak kararının ardından ise Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Nakkaş Mahallesi'ni ziyaret etti.

Artvin Cerattepe ÇED raporu davasında bugün karar verilecek!

Artvin Cerattepe'de maden çıkarılmasına ilişkin ÇED raporuna iptal davasında bugün karar bekleniyor. Yeşil Artvin Derneği’nin kentte dağıttığı bildiride, “Duruşmaya bütün halkımızı davet ediyoruz” denilerek, araç bulamayanlara ücretsiz ulaşım sağlanacağı belirtildi.

Çatalca Belediye Meclisi'nde KİPTAŞ konutları konuşuldu!

Yapımı devam eden Çatalca KİPTAŞ konutları bir süre önce bölge halkı tarafından protesto edilmişti. Çatalca Belediye Meclis Üyesi Mesut Üner, İBB yetkilileri ile görüşmeler yaptıklarını dile getirerek "KİPTAŞ arazisi içinde kalan vatandaşlarımız için konut yapılacak. Ücretsiz dağıtılacak" dedi.

Çatalca KİPTAŞ konutları protesto edildi!

Yapımı devam eden Çatalca KİPTAŞ konutları yüzünden kendilerinin evlerinden edilmek istendiğini söyleyen Manisa Bayırı sakinleri seslerini duyurmaya çalıştı. Bölge halkı, ''Binaların bazılarının temelleri evlerimizin hemen dibine atılmaya başlandı''dedi.

Bursa Kömürlü Termik Santral projesinin ikinci ÇED kararı onaylandı!

Bursa şehir merkezinde kurulmak istenen kömürlü termik santral projesinin ikinci ÇED olumlu kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylandı. Bunu üzerine halk ve sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

Aydın jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı!

Aydın'da yapılması planlanan jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı. Santralin kurulmaması için mahkemeye itiraz davası açan bölge halkı, mahkeme kararı çıkmadan firmanın iş makinelerinin zeytin ağaçlarını sökmeye başladığını belirtti.

Artvin Cerattepe ÇED raporunun iptal davası 19 Eylül’de!

Artvin Cerattepe’de Cengiz Holding’in Altın ve Bakır madeni ÇED raporu olumlu verilmesine karşı Rize İdari Mahkemesi’nde açılan iptal davasının 19 Eylül’de karar duruşması var. Cerattepe’de halkı mahkemeden çıkacak kararı bekliyor.

Çatalca'daki taş ocaklarının ruhsatları iptal edilmeli!

Çatalca Muratbey Mahallesi´nde faaliyet gösteren bir taş kırma eleme tesisinin kapasite artışı hakkında ÇED için halk katılım toplantısı yapıldı. Başkan Cem Kara "Çatalca'daki taş ocaklarının ruhsatları iptal edilmeli" dedi.

Çatalca'dan geçecek ulaşım projelerini fırsata çevirelim!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Nakkaş Mahallesi’nde halk toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Kara, “3. Köprü yolları ilçemizden geçecek, havalimanı yanı başımızda inşa ediliyor. Bunları fırsata çevirmeliyiz” dedi.

İzmir Ovacık Altın Madeni'nin ÇED toplantısı yapıldı!

İzmir Bergama’da Ovacık altın madeninin 4. atık havuzu için yapılan ÇED halkın katılımı toplantısı gerçekleşti. Toplantıya Ovacık köylülerinin ve yöre halkının neredeyse katılmadı.

çatalca çed halk toplantıları Haberi

çatalca çed halk toplantıları

Çatalca Muratbey Mahallesi´nde faaliyet gösteren bir taş kırma eleme tesisinin kapasite artışı hakkında Çevresel Etki Değerlendirmesi için halk katılım toplantısı yapıldı. 28 Nisan 2016 Perşembe günü, Muratbey Esin Ovacık İlkokulu konferans salonunda yapılan toplantıya Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Güzel ve Cengiz Uçar, Çatalca Belediyesi daire müdürleri, Çatalca Belediye Meclis Üyesi Tuncay Altun, Muratbey Mahalle Muhtarı Ceyhun Koç ve Muratbey Mahallesi halkı katıldı. Toplantıda ilk olarak projede yer alan kapasite artışı ile ilgili teknik bilgiler verildi. İşletmenin yılda 12 ay, ayda 26 gün ve günde 12 saat çalışacağı vatandaşlara aktarıldı. Taş kırma ve eleme tesislerinde çalışacak nakliye araçlarının temizliğinden, nakliye araçlarının kullanacakları güzergaha, tarım alanlarının korunması için yapılacak çalışmalara kadar bir çok çözüm önerisi...