20 / 05 / 2024

Çatalca res projeleri

Çatalca res projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda İstres Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Çatalca ve Silivri sınırları içinde 30 direkli Rüzgar Enerji Santralı'nın (RES) Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı.

İstanbul TOKİ Silivri ve Çatalca projeleri için başvurusu kabul edilenler peş peşe belli oldu! Hemen bakın!

İstanbul TOKİ Silivri ve Çatalca için başvurusu kabul edilenler peş peşe belli oldu... Hemen bakın...

10 soruda TOKİ İstanbul Çatalca 2022 Sosyal Konut Projesi! TOKİ Çatalca Ucuz Konut Projesi’nde kaç konut yapılacak?

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları bugün itibarıyla başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı dahilinde İstanbul’da da 50.000 konut yer alacak. Peki, TOKİ İstanbul Çatalca Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl vurulacak?

Çatalca'daki 22 tarihi eser restore edilecek!

Çatalca Belediyesi tarihi eserlere sahip çıkmaya devam ediyor. Ferhatpaşa Çeşmesi'nin Restitüsyon ve Restorasyon Projeleri, Kültür Ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.

Çanakkale'de RES projeleri gün yüzüne çıkıyor!

Çanakkale'de Rüzgar Enerji Santralleri (RES) projeleri birer birer gün yüzüne çıktı. Kentin birçok noktasında binlerce tribünlük projeler yapmak için firmalar kuyruğa girdi.

İzmir Kemalpaşa’da RES projeleri protesto edildi!

İzmir Kemalpaşa’ya bağlı Dereköy’de yöre halkı İzmir’in en kıymetli tarım arazileri ve ormanlarının içine Türkiye’nin en büyük rüzgar enerji santrallerinin kurulmasını protesto etti.

İzmir'deki RES projeleri protesto edildi!

İzmir’de birçok köyü kapsayan RES projesi için keşfe gelen bilirkişi heyetine, köylü kadınlar tepki gösterdi. Doğalarının yok edilmeye çalışıldığını belirten kadınlar, RES istemediklerini söyledi.

Çatalca RES projesinin imar planı değişikliği askıda!

Çatalca RES projesine ilişkin olarak planlanan ve 33 Mw güce sahip 10 adet türbin alanı ile bağlantı yollarından oluşan plana yönelik olarak hazırlanan imar planı askıya çıktı...

Çatalca'ya 30 direkli RES geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda İstres Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Çatalca ve Silivri sınırları içinde 30 direkli Rüzgar Enerji Santralı'nın (RES) Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı.

3 ilde HES ve RES projeleri için kamulaştırma!

Zonguldak'ta Çayaltı HES I-Çayaltı HES II Enerji Nakil Hattı, Bilecik'te Gök Hidroelektrik Santrali ve Hatay'da Özbek Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Vasip Şahin Çatalca ve Silivri projeleri hakkında bilgi aldı!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar ve Silivri İşadamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaşı ziyaret etti.

Çatalca Çataltepe RES imar planı askıya çıktı!

İstanbul Çatalca İlçesi, Çataltepe Mevkii, Rüzgar Enerji Santraline İlişkin Hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği bugün askıya çıktı...

Manisa ve İzmir'e yeni RES projeleri inşa edilecek!

Bakanlar Kurulu’nun “acele kamulaştırma” kararı verdiği İzmir Kiraz ve Manisa Alaşehir İlçeleri’ni kapsayan yeni RES projesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da onay verdi. Bakanlık, Alares Enerji Şirketi’nin yapacağı projenin imar planlarını onayladı.

İzmir ve Manisa RES projeleri onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kiraz ve Alaşehir RES projelerini onayladı, acele kamulaştırma kararı verildi. Yeni plan, Çevre İl Müdürlüğü 'nde askıya çıkarıldı.

Çatalca res projeleri Haberi

Çatalca res projeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda İstres Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Çatalca ve Silivri sınırları içinde 30 direkli Rüzgar Enerji Santralı'nın (RES) Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı. Proje kapsamında dikilecek tribünlerin yerleşim yerine en yakını 340 mesafedeki Aydınlı köyü. Türbinler için ayrıca yeni yollar da yapılacak. 

49 yıl için.. 

İlk olarak Gaziosmanpaşa'da kurulacak Tayakadın RES kapasite artırım istediği ve kabul edilmediği için saha değiştirdi. Çatalca ve Silivri sınırları içinde orman ve tarım arazilerine 30 türbinli RES yapılacak. RES alanı Çatalca ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre, Silivri ilçe merkezine ise yaklaşık 28 kilometre uzaklıkta. Proje alanına en yakın yerleşim yeri 340 metre uzaklıkla Aydınlar köyü. Daha sonra ise 380 metre uzaklıkla 52 evler sitesi. Projenin yatırım bedeli 200 milyon lira. 

Proje için kullanılacak mevcut...