20 / 05 / 2024

Çatalca res

Çatalca res

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda İstres Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Çatalca ve Silivri sınırları içinde 30 direkli Rüzgar Enerji Santralı'nın (RES) Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı.

Çatalca RES projesinin imar planı değişikliği askıda!

Çatalca RES projesine ilişkin olarak planlanan ve 33 Mw güce sahip 10 adet türbin alanı ile bağlantı yollarından oluşan plana yönelik olarak hazırlanan imar planı askıya çıktı...

Çatalca'ya 30 direkli RES geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda İstres Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Çatalca ve Silivri sınırları içinde 30 direkli Rüzgar Enerji Santralı'nın (RES) Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı.

Çatalca Çataltepe RES imar planı askıya çıktı!

İstanbul Çatalca İlçesi, Çataltepe Mevkii, Rüzgar Enerji Santraline İlişkin Hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği bugün askıya çıktı...

Ali Ağaoğlu'na Res izni verildi!

Seferihisar'da kuracağı RES için EPDK'ya açtığı hukuk savaşını kazandı. Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, Seferihisar'a kuracağı 7 adet türbinden oluşan rüzgar santrali için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna açtığı davayı kazandı.

Mustafa Serdar Ataseven: RES, çevreci enerji kaynağıdır!

Mustafa Serdar Ataseven: 'RES, çevreci enerji kaynağıdır' dedi. Urla'nın Ovacık Mahallesi'ndeki projenin yürütmesinin, Danıştay 14. Dairesince durdurulması, RES'lerin doğaya ve çevreye etkilerini yeniden gündeme getirdi

Urla RES projesine durdurma kararı!

İzmir’in Urla ilçesine bağlı Ovacık köyünde, yapılması planlanan Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) için ormanlık alanda yapılan ağaç kesimine karşı köylüler protesto gösterilerine başlamıştı..

Urla'daki RES için flaş karar!

İzmir'in Urla İlçesi'ne bağlı Ovacık Köyü'nde, Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) projesi için ormanlık alanda ağaç kesimine gidilince protestolara başlayan köylüler için Danıştay'dan, köylüleri sevindiren çifte haber geldi

Çatalca ormanlar için toplandı!

Çatalca ormanlar için toplandı. Çatalca'da İhsaniye, Karamandere, Belgrat, Çiftlikköy, Gümüşpınar Mahallelerini etkileyecek olan rüzgar enerji santralinin Çevresel Etki Değerlendirme ( ÇED ) Raporu halk toplantısı İhsaniye'de yapıldı

Çatalca'da 40 bin ağaç RES için kesilecek!

İstanbul'un en büyük rüzgar enerji santrali olması düşünülen, Çatalca'da İhsaniye, Karamandere, Belgrat, Çiftlikköy, Gümüşpınar Mahallelerini etkileyecek olan rüzgar enerji santralinin ÇED Raporu halk toplantısı İhsaniye'de yapıldı.

RES yatırımcıları Ege Bölgesi'ni tercih etti!

Türkiye'de 2005 yılında yürürlüğe giren Yenilenebilir Enerji Kanunu'ndan sonra sektör yatırımları hızlanırken, dağları denize dik uzandığı için önemli rüzgar koridorlarına sahip olan Ege Bölgesi, RES yatırımcılarının ilgisini çekti.

Çatalca'da satış memurluğundan 2.8 milyon TL'ye 5 tarla!

Çatalca Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu; Çatalca Kaleiçi Mahallesi'nde yer alan 5 tarlayı 17 Şubat 2015 günü saat 10.30 itibariyle Çatalca 'da satışa çıkarıyor.

Aziz Kocaoğlu RES projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu!

Kısa adı RES olan rüzgar enerjisi santrallerinde planlama hatalarının büyük olduğuna dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; Kimse enerji yatırımına karşı değil, dedi.

Çanakkale'de RES protestosu!

Çanakkale'de RES protestosu yapıldı. Çanakkale' nin merkeze bağlı Erenköy köyünde bir enerji şirketi tarafından kurulması planlanan Rüzgar Enerji Santrali, konumu nedeni ile protesto edildi.

Çatalca res Haberi

Çatalca res

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda İstres Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Çatalca ve Silivri sınırları içinde 30 direkli Rüzgar Enerji Santralı'nın (RES) Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı. Proje kapsamında dikilecek tribünlerin yerleşim yerine en yakını 340 mesafedeki Aydınlı köyü. Türbinler için ayrıca yeni yollar da yapılacak. 

49 yıl için.. 

İlk olarak Gaziosmanpaşa'da kurulacak Tayakadın RES kapasite artırım istediği ve kabul edilmediği için saha değiştirdi. Çatalca ve Silivri sınırları içinde orman ve tarım arazilerine 30 türbinli RES yapılacak. RES alanı Çatalca ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre, Silivri ilçe merkezine ise yaklaşık 28 kilometre uzaklıkta. Proje alanına en yakın yerleşim yeri 340 metre uzaklıkla Aydınlar köyü. Daha sonra ise 380 metre uzaklıkla 52 evler sitesi. Projenin yatırım bedeli 200 milyon lira. 

Proje için kullanılacak mevcut...