04 / 05 / 2024

Çatı sektörü 2015

Çatı sektörü 2015

Çatı sektörü, kentsel dönüşüm, enerji verimliliği gibi uygulamalarla yukarı yönlü ivme kazanıyor. Çatı sektörü, 2014 yılını bir önceki yıla göre daha durağan yaşasa da, büyümesini sürdürdü.

Hazır Beton Endeksi verileri açıklandı! İnşaat sektörü son 5 aydır iyi performans sergiliyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ''Hazır Beton Endeksi” 2023 Eylül Ayı Raporu açıklandı. Raporda inşat sektörünün son 5 aydır iyi performans sergilediği belirtildi.

Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın! 

Asgari ücret ve memur ile emekli zamlarının ardından, özel sektör çalışanlarının maaşları da gündeme oturdu. Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın!

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile TÜRKÇİMENTO, eğitim için toplandı. Sektörden 34 çalışanın yer almış olacağı Çimento Sektörü MBA Programının ilk dersi 26 Eylül 2022’de yani bugün başladı.

Konut sektöründe normalleşme adımları atılıyor!

Sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığında yayınlanan "sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre;  konut sektöründe normalleşmenin ilk adımları atılırken, İstanbul'da kira ücretleri yükselişe geçti. 

Hayko Cepkin Kuşadası'nda gayrimenkul sektörüne atıldı! 

Rock müziğin efsane isimlerinden Hayko Cepkin gayrimenkul sektörüne atıldı. Cepkin Kuşadası'nda restorasyon işine girecek. 

Çatı sektörü 2019'da iyileştirme projeleriyle büyümeyi hedefliyor!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, "Yeni Ekonomi Programı’nın genel ve sayısal hedefleri, inşaat sektöründe de yavaşlama olacağını gösteriyor. Sektör ağırlıklı olarak 2019 yılında iyileştirme ve renovasyon çalışmaları ile ön plana çıkacak"

Çatı kaplamaları sektör büyüklüğü 166 milyon metrekareye ulaştı!

Çatılarda Kullanılan Nihai Çatı Kaplama Malzemelerinin 2017 Yılı Sektör Büyüklüğü araştırmasına göre, düz ve eğimli çatı kaplamaları sektör büyüklüğü 166 milyon metrekareye ulaştı.

FLO, inşaat sektörüne adım atıyor!

1960 yılında Ahmet Ziylan tarafından küçük bir atölyede temelleri atılan FLO Mağazacılık bugün, inşaat sektörüne adım atıyor. İşte yeni şirketin detayları...

Cephe sektörü, tek çatı altında birleşiyor!

Cephe sektörü, artık Cephe Sanayici ve İş İnsanları Derneği (CEPHEDER) çatısı altında bir araya gelecek. Sektörün gelişmesine ivme katacak olan CEPHEDER’in kuruluş çalışmaları tamamlandı.

Kürşat Ayhan: İnşaat sektörü en güvenli liman!

Aymor Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, "Ekonomide risklerin arttığı Eylül'de konut satışlarında yaşanan rekor artış, inşaat sektörünün en güvenli liman olduğunun göstergesidir" dedi.

İnşaat sektöründe yüzde 6,5 istihdam sağlandı!

İstihdam edilenlerin sayısı 2017 yılı Ocak döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 397 bin kişi artarak 26 milyon 672 bin kişi oldu. Bu dönemde, istihdam edilenlerin yüzde 6,5’i inşat sektöründe yer aldı.

Gayrimenkul sektörü 2017'ye nasıl bakıyor?

Bu yıl tarihi bir sınavdan geçen inşaat sektörü, 2015'in satış rakamlarını yakalamayı başardı. 2017'de gayrimenkul sektörünü neler beklediğini yorumlayan sektörün önde gelenleri 2017 yılına umutla bakıyor

Mobilya sektörü tek çatı altında toplanmalı!

Türkiye mobilya sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, mobilya sektörünün gelişmesi ve tüketicilerin tüm ihtiyaçlarını tek bir çatı altında toplayabilmeleri için bütüncül AVM'lerin kurulması gerektiğini belirtti.

Çatı sektörü 2015 Haberi

Çatı sektörü 2015

Büyüme performansımızın Bu yıl da süreceğini öngörüyoruz. Çatı sektörünün bu yıl yaklaşık yüzde 6 büyüyeceğini öngörüyoruz. Sektörel büyüme için işbirliklerine ve bilgi alışverişlerine de önem veriyoruz. Bu açıdan önemli gördüğümüz 38'inci Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul'un, yapı dünyasının tüm paydaşlarını bir araya getirerek, sektörel gelişmemize katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Türkiye çatı kaplama pazarında yaklaşık bin 500 firma faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 3 milyar dolarlık büyüklüğü bulunan Türkiye çatı sektörü, global pazarın yüzde 1.3'ünden fazlasını oluşturuyor. Bu payı artırmak ve gelecekte global pazardaki konumumuzu güçlendirmek, öncelikli hedeflerimiz arasında bulunuyor. Dünya çatı kaplamaları sektörünü değerlendirdiğimizde, nihai çatı kaplama malzemeleri 2012 yılında 72 müyar doların üzerinde bir ciroya ulaştı ve çatıyı oluşturan tüm bileşenlerle birlikte 200 milyar doların üzerinde bir pazar oluştu. 72 müyar dolarlık pazarın...