02 / 05 / 2024

çatı sektörü 3 milyar dolar

çatı sektörü 3 milyar dolar

İnşaat sektörünün en önemli kollarından biri olan ve kentsel dönüşüm süreciyle daha da hızlı büyümesi öngörülen çatı sektörü, 3 milyar dolar büyüklüğe ulaştı. Bin 500 firma Türkiye'de çatı kaplama pazarında hizmet veriyor...

Hazır Beton Endeksi verileri açıklandı! İnşaat sektörü son 5 aydır iyi performans sergiliyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından ''Hazır Beton Endeksi” 2023 Eylül Ayı Raporu açıklandı. Raporda inşat sektörünün son 5 aydır iyi performans sergilediği belirtildi.

İnşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekiyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri tek tek gösteren ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2023 Temmuz Ayı Raporu’nu açıkladı. Söz konusu rapora göre inşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekti.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 3 milyar 793 milyon lira azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 3 milyar 793 milyon Türk Lirası azaldı ve 9 trilyon 64 milyar 58 milyon TL'ye geriledi.

Bankacılık sektörünün mevduatı 104,3 milyar lira arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 5 Mayıs 2023 tarihi ile biten haftada 104,3 milyar TL arttı ve 10 trilyon 733,6 milyar TL'ye yükseldi.

Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın! 

Asgari ücret ve memur ile emekli zamlarının ardından, özel sektör çalışanlarının maaşları da gündeme oturdu. Özel sektör maaşlarında Ocak şoku! Bu rakamları gören buz kesti! Siz de hemen göz atın!

Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışanların maaşlarındaki vergi dilimleriyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

Gayrimenkul sektörünün 2022 3. çeyrek karnesi! Konut fiyatları arttı mı?

'GYODER Gösterge' 2022 3. Çeyrek Raporu açıklandı. Peki konut sektöründe, konut fiyat ve satışlarında son durum ne oldu? İşte konut sektörünün 3. çeyrek karnesi...

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile TÜRKÇİMENTO, eğitim için toplandı. Sektörden 34 çalışanın yer almış olacağı Çimento Sektörü MBA Programının ilk dersi 26 Eylül 2022’de yani bugün başladı.

Bankacılık sektörünün mevduatı 80,3 milyar lira arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 16 Eylül 2022 haftasında 80,3 milyar TL arttı ve 8 trilyon 233,5 milyar TL'ye çıktı.

İnşaat sektörü tepetaklak oldu! Demir fiyatlarına 450 lira zam geldi! Güncel demir fiyatları 3 Ağustos 2022

Demir fiyatlarına bugün en az 200 en fazla 450 lira zam geldi. İnşaat sektörü gelen zam haberleri ile birlikte tepetaklak oldu! Peki bugün demir fiyatları ne kadar? 1 ton inşaat demiri kaç lira? İşte güncel demir fiyatları 3 Ağustos 2022...

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanan verilere göre, inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 3,2 arttı...

İngiltere'de inşaat sektörü PMI Aralık'ta 54,3’e geriledi!

İngiltere’de inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Aralık'ta tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 varyantı Omicron endişesiyle 54,3’e geriledi.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 3.9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu sektörel güven endeks rakamlarını açıkladı. Resmi rakamlara göre, inşaat sektörü güven endeksi 3,9 azaldı!

çatı sektörü 3 milyar dolar Haberi

çatı sektörü 3 milyar dolar

İnşaat sektörünün en önemli kollarından biri olan ve kentsel dönüşüm süreciyle daha da hızlı büyümesi öngörülen çatı sektörü, 3 milyar dolar büyüklüğe ulaştı. Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Yavuz, bin 500 firmanın Türkiye'de çatı kaplama pazarında hizmet verdiğini belirtti. 


Kentsel dönüşüm ve enerji verimliliği kanunları, binalarda ısı yalıtımı ve enerji performans yönetmelikleri ile sektörün olumlu yönde etkilendiğini ifade eden Yavuz, "Çatı kaplama sektörü, 2013'ü yaklaşık yüzde 5 büyümeyle kapatacak. Avrupa'da yaşanan kriz ve bunun ülkemizdeki etkileriyle 2014'ün 2013'e göre daha durağan geçeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

'KALİTEDEN TAVİZ OLMAZ' Sektör olarak öncelikle dünya pazarlarındaki payı ve dolayısıyla ihracatı artırmayı hedeflediklerini dile getiren Yavuz, bunun için kaliteli üretimden taviz verilmemesi gerektiğini anlattı. 


Yavuz, merpen altı ürünlerin sektöre ciddi...