03 / 05 / 2024

çatı sektöründeki gelişnmeler

çatı sektöründeki gelişnmeler

Türkiye'de enerji talebinde yaşanan artışla birlikte enerji verimliliğine yönelik çalışmalar da hız kazandı. 2017 yılına kadar binaların 'Enerji Kimlik Belgesi' alması zorunluluğuyla çatı-cephe sektörününün 2015 yılında yüzde 6 büyümesi öngörülüyor.

Gayrimenkul devleri açıkladı: Konut sektörü kentsel dönüşümle nefes alıyor!

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, konut üretimi ve inşaat sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.  

İnşaat ve emlak sektöründeki krizin nedeni ne? 

İnşaat ve emlak sektöründeki kriz derinleşiyor. Sektör temsilcileri krizin nedenlerini ve çözüm önerilerini anlatırken, "Sektörde mevcut durum kriz eşiğini aştı, sıkıntılar başladı" şeklinde konuştu.

İnşaat sektöründeki maaşlar asgari ücreti üçe katladı!

Türkiye'de inşaat sektöründeki işçi sıkıntıları devam ediyor. Yetersiz çalışan sayısı probleminin baş göstermesiyle bir sıva ustasının aylık maaşı 60 bin TL'ye dayandı. Memur olarak çalışan en düşük mühendis maaşı ise 33 bin TL.

Otomotiv sektöründeki fırsatçılar mercek altında

Otomotiv sektöründeki şikâyetlerin artmasından sonra Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektörü temsilcileriyle görüşecek.

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

İnşaat sektöründeki zamlara müdahale mi geliyor? Çimento, beton ve demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel fiyat listesi

İnşaat sektöründeki malzeme fiyatları artan maliyetlerden dolayı yükselmeye devam ediyor. Bugün İstanbul demir fiyatlarına zam geldi. Çimento ve beton fiyatlarına ise zam gelmesi bekleniyor. Peki güncel demir, çimento ve beton fiyatları ne adar? İşte 27 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Emlak sektörünü 2022'de neler bekliyor?

Exchange programının bu bölümünde Covid-19 süreci ve sonrasında emlak sektöründeki gelişmeler masaya yatırıldı. Peki Kovid-19 salgınının etkilediği küresel emlak piyasasını 2022 yılında ne bekliyor?

İnşaat sektöründeki en güçlü 6 isim!

Capital tarafından 17'nci defa iş dünyasının en güçlü 30 ismi belirlendi. Bu isimlerde inşaat sektörünün temsilcileri de yer alıyor. İşte inşaat sektöründeki en güçlü 6 isim...

İnşaat sektöründeki zam krizi nasıl çözülür?

Dünya Gazetesi köşe yazarı, RMC Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sevimli bugünkü köşesinde inşaat sektöründeki maliyet artışını kaleme aldı. İşte Abdullah Sevimli'nin 'Çimento ihracatını önleyerek inşaat maliyeti düşürülebilir mi?' başlıklı yazısı...

İnşaat ve gayrimenkul sektöründeki projeler hızlandı!

Hafele Türkiye ve Bölgesi İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, "Pandeminin etkilerinin yavaşlamasıyla inşaat ve gayrimenkul sektöründeki projeler canlanmaya başladı. Sektördeki imar izinlerine dayalı olarak önemli bir hareket gözlemliyoruz" dedi.

Sanal gerçekliğin inşaat sektöründeki yeri!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için Funsef Design - Tech kurucuları Şule Erkınay ve Muhammed Fatih Erkınay ile sanal gerçekliğin inşaat sektöründeki yerini masaya yatırdı.

Konut sektöründe hareketlenme başladı!

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Hülya Güler bugünkü köşe yazısında konut sektöründeki son gelişmeleri kaleme aldı. 

İnşaat sektöründeki hangi isimler en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı?

Fortune Dergisi tarafından bu sene 11'incisi hazırlanan 'Türkiye'nin en güçlü 50 iş kadını listesi' belli oldu. Peki inşaat sektöründeki hangi isimler 50 Güçlü Kadın CEO listesinde yer aldı?

çatı sektöründeki gelişnmeler Haberi

çatı sektöründeki gelişnmeler

Enerji kaynaklarının verimli kullanılması için Isı Yalıtımı ve Enerji Performansı Yönetmeliği ile 2017 yılına kadar binaların 'Enerji Kimlik Belgesi' alması zorunluluğuyla çatı-cephe sektörününün 2015 yılında yüzde 6 büyümesi öngörülüyor. 


Ayrıca 2014 yılında yüzde 10'un üzerinde büyüyen yalıtım sektöründe, verilmesi planlanan teşvikler kapsamında yalıtım uygulamalarının artması da bekleniyor. Bunun yanı sıra kentsel dönüşüm çalışmaları da çatı cephe ve yalıtım pazarının büyüme hızını artıracak faktörler arasında yer alıyor. 

Kullanılan enerjinin yüzde 80'inin ısıtma ve soğutma amaçlı tüketildiğini belirten sektör temsilcileri, yaklaşık 19 müyon konutun yüzde 85"inde ısı yalıtımının bulunmadığına dikkat çekiyor. Bunun da yılda yaklaşık 10 milyar dolar enerji israfına neden olduğu belirtiliyor. Bu doğrultuda sektör vergi ile ilgili yasal düzenlemelerin yapılması için adım atılması bekleniyor. Uygulamalarla, vergi indirimlerinin yanı sıra tüketicilerin enerji...