07 / 08 / 2024

Çatı yalıtımı uygulamaları yangın riski

Çatı yalıtımı uygulamaları yangın riski

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte 20’ ye yakın çatı yangınının bu nedenle çıktığını belirten İtfaiye Dairesi Başkanlığı, gerek bina sahiplerinin gerekse uygulamayı yapan ekiplerin çok dikkat etmesi gerektiği hakkında uyarıda bulunuyor.

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

İzoroyal Yalıtım Yapı Kimyasalları Limited Şirketi kuruldu!

İzoroyal Yalıtım Yapı Kimyasalları Limited Şirketi Güngören'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Şatır tarafından kuruldu.

İZODER'den deprem için su yalıtımı uyarısı! 1999 Marmara depremini hatırlattılar!

Yalıtım sektörünün çatı örgütü İZODER, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 23. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, binaların depreme karşı güçlendirilmesinde sızdırmazlığın hayati önemine dikkat çekti.

Yalıtım yaptırmadan önce okuyun! Yalıtım hakkında en çok sorulan 9 soru ve cevabı!

İzocam, "Isı yalıtımı zamanla etkisini kaybeder mi? Yalıtım, yaz aylarında çatı katlarındaki bunaltan sıcaklara çare olur mu? Yalıtımla faturalarımda ne kadar tasarruf sağlarım?..."  sorularına açıklık getirdi.

Kentsel dönüşüm yalıtım uygulamaları için önemli bir fırsat!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Emrullah Eruslu, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümün yalıtımı uygulamaları için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

5a Yalıtım Ve İzolasyon Uygulamaları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

5a Yalıtım Ve İzolasyon Uygulamaları Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy’de 100 bin TL sermaye bedeli  ile  Mehmet Emin Kaya tarafından kuruldu.

Levent Gökçe: Binaları su yalıtımıyla korumak hayati önem taşıyor!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında yaptığı açıklamada, depreme karşı güvenli binalara sahip olmak için binaların su yalıtımı ile korunması gerektiğini dile getirdi.

Isı, su, ses ve yangın yalıtımı tüm şehirlerimizde binaların tamamında uygulanmalı!

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm kentlerde depreme karşı güvenli, enerji verimli ve konforlu binalara sahip olmak için ısı, su, ses ve yangın yalıtımının binaların tamamında uygulanması gerektiğine değindi.

Konutların yüzde 80'inde yalıtım yok!

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, "Türkiye'de yaklaşık 10 milyon civarında bina var. Bu 10 milyon civarında binanın yüzde 80'inde yalıtım yok veya çok kötü yalıtım uygulamaları var" dedi.

İpragaz ve Ode Yalıtım tasarruf, verim ve zaman kazancı sunacak!

Türkiye’nin köklü enerji şirketleri arasında yer alan İpragaz ile yalıtım sektörünün öncü firması ODE Yalıtım arasında, yalıtım uygulamacılarının ihtiyaçlarına ideal çözüm sağlayan yeni bir iş birliğine imza atıldı.

Levent Gökçe: Yalıtım uygulamaları devlet tarafından teşvik edilmeli!

İZODER, 27. kuruluş yıldönümü kapsamında internet üzerindeny yaptığı etkinlikte yalıtım sektörüyle bir araya geldi.

SKY Yalıtım ve Yapı Kimyasalları Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

SKY Yalıtım ve Yapı Kimyasalları Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 60 bin TL sermaye bedeli ile Kürşat Ergezen, Savaş Özdilek ve Yiğit Ergezen tarafından kuruldu. 

Kentsel dönüşüm sürecinde yangın yalıtımına da öncelik verilmeli!

İZODER Başkanı Levent Pelesen, "Kentsel dönüşümde yangın güvenliği ve hayati önem taşıyan yangın yalıtımı uygulamaları göz ardı edilmemelidir" diye konuştu...

Çatı yalıtımı uygulamaları yangın riski Haberi

Çatı yalıtımı uygulamaları yangın riski



Yazın gelmesiyle birlikte hareketlenen inşaat sektörü bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Çatıların yalıtımında kullanılan petrol türevi yalıtım malzemeleri çatıya yerleştirilirken ateşli uygulama yapıldığından dolayı, gerekli önlemler alınmadığı veya dikkat edilmediği takdirde çatılarda yangın çıkabiliyor. Kocaeli İtfaiyesi bu tehlikeye karşı vatandaşlara uyarıda bulunarak yalıtım işinin dikkatlice yapılması istendi.


20 ÇATI YANGINI


Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte 20’ ye yakın çatı yangınının bu nedenle çıktığını belirten İtfaiye Dairesi Başkanlığı, gerek bina sahiplerinin gerekse uygulamayı yapan ekiplerin çok dikkat etmesi gerektiği hakkında uyarıda bulunuyor. İtfaiye Dairesi Başkanlığı çatı yalıtımı yapılırken üzücü olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirlere dikkat çekiyor. Bu hususta bina sahiplerine ve uygulamayı yapan ekiplere düşen görevler var.


ALINACAK TEDBİRLER


Çatılarda yalıtım çalışmasına başlamadan önce çatı aralarında bulunan ve yangın anında kolayca yanabilecek birikintilerin (kumaş...