04 / 10 / 2024

çatılı işyeri kiracısı

çatılı işyeri kiracısı

Kiracının tahliyesinin gerçekleşmesi için, haklı tahliye nedenlerin var olması veya karşılıklı olarak anlaşma sağlanmış olması gerekiyor. Peki, işyeri kiracısı nasıl tahliye edilir? İşte tahliye gerekçeleri..

Ev sahipleri dikkat! İçinde kiracısı olan ev alınırken neye dikkat edilmeli?

Milyonlarca kişi satılık konut arayışı içinde ev ararken, içinde kiracısı olanlar ne yapmalı? Vatandaşlar, kiracısı olan ev alırken neye dikkat etmeli? İşte detaylar...

İşyeri kira sözleşmesi devir edilebilir mi? Kiracı kira bedelinin yüzde kaçını öder?

Kira sözleşmesinin konusunun işyeri olması halinde, kira ilişkisinin devri de konut kiralarında da olduğu gibi, ancak kiraya verenin yazılı izni gerekiyor. 

Kiralarda yeni dönem başlıyor! Ünlü avukat örneklerle açıkladı! Bunu yapanlara ceza uygulanacak!

Konut ve çatılı iş yeri tüm kira sözleşmeleri ödemeleri  (günlük, haftalık kiralamalar da dahil olmak üzere) banka veya PTT üzerinden yapılması zorunda olacak. Av. Ali Güvenç Kiraz kira ödemelerinde dikkat edilmesi gereken kritik maddeleri açıkladı.

Konut ve çatılı işyeri kiralarında tahliye taahhütnamesi nasıl olmalı?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan yasal düzenlemenin süresi 1 Temmuz’da sona ererken, ev sahipleri de kiracılar da tahliye taahhüdü konusunu merak ediyor. Konut ve çatılı işyeri kiralarında tahliye taahhütnamesi nasıl olmalı?

Ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Kira tespit davası 5 yıldan sonra ne zaman açılır, belli süresi var mı?

Konut ve çatılı iş yeri kira sözleşmelerinde 5 yılı doldurması hâlinde emsal kira bedellerine göre artış yapılması talep edilebiliyor. Bu kapsamda kira tespit davaları devreye giriyor. Peki kira tespit davası Kira tespit davası 5 yıldan sonra ne zaman açılır, belli süresi var mı?

Mağdur ev sahipleri haklarını arıyor! Evi boşaltması için kiracısına 250 bin TL teklif etti!

Yüzde 25 kira artış sınırlaması milyonlarca ev sahibini mağdur ederken, ev sahipleri ise kiracılarını evden çıkarmak için çeşitli yöntemlere başvurmaya başladı. Bunlardan biri de para teklifi oldu. Bir ev sahibi kiracısını evden çıkarabilmek için 250 bin TL teklif etti.

Kiracılar dikkat! Konut ve iş yeri kira sözleşmesi yaparken neye dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Konut ve iş yeri kiralarken, kira sözleşmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar belli oldu. İşte kira sözleşmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar...

Konut ve çatılı iş yerinin tahliye taahhüdü ile tahliyesinde nelere dikkat edilmeli?

Av. Mücahit Beyaz konut ve çatılı iş yerinin tahliye taahhüdü ile tahliyesi hakkında nelere dikkat edilmesi gerektiğini maddeler halinde açıkladı. İşte detaylar...

Tebernüş Kireçci sordu: Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?" diye sordu. Bakın söz konusu paylaşıma hangi yanıtlar geldi? 

Oturum amaçlı konut satın almak isteyenlere uyarı! Kiracısı olan evlere yüzde 40 altında teklif edin! 

Konut satışları düşüşe geçerken, ilan siteleri satılık konut ilanlarıyla doldu. Bunlardan çoğu da içinde kiracısı olan satılık konutlar. Uzman isim oturmak için konut alanları bu konuda uyardı. Kiracı olan konutları satın alırken, yüzde 40 altında teklif edilmesini önerdi. 

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Kiracısıyla kavga eden işyeri sahibi polise otomobili ile çarptı! Bu kadarı da olmaz dedirten olay...

Nevşehir'de kiracısıyla kavga eden iş yeri sahibi olaya müdahale eden polis memuruna arabasıyla çarptı. İşte ayrıntılar...

Evim şirketlerine resmen yüzde 15 sözleşme sınırı geldi! Bu tutarı aşan sözleşmeler için uygulanacak!

Tasarruf finansman şirketlerine yüzde 15'lik sözleşme üst sınırı getiren düzenleme bugünkü 32414 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenleme, konut ve çatılı iş yeri için 5 milyon Türk Lirası'nı, taşıtlar için de 2 milyon Türk Lirası'nı aşan sözleşmeleri kapsayacak. İşte ayrıntılar...

çatılı işyeri kiracısı Haberi

çatılı işyeri kiracısı

İşyeri kiracısı nasıl tahliye edilir?

Kiracılık hukuku, Türk Boçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Kanun gereğince, taşınmazlarını kiraya veren mal sahipleri istedikleri zaman kiracılarını tahliye edemiyor.


Kiracının tahliyesinin gerçekleşmesi için, haklı tahliye nedenlerin var olması veya karşılıklı olarak anlaşma sağlanmış olması gerekiyor. Peki, işyeri kiracısı nasıl tahliye edilir?


Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmenin sona ermesi

I. Bildirim yoluyla

1. Genel olarak

MADDE 347- Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye...