27 / 04 / 2024

Çayırova kentsel yenileme

Çayırova kentsel yenileme

Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca, 30 Aralık 2014 tarihinde görülen karar davası sonrasında yaptığı açıklamada, " adalet yerini buldu"dedi.

Çayırova kentsel dönüşümü iptal edildi!

Kocaeli 1. İdare Mahkemesi kararı iptal etti. Çayırova'da yer alan Emek ve İnönü mahallelerinde 370 dönüm alan üzerinde 730 haneyi kapsayan kentsel dönüşüm projesine mahalle halkı karşı çıkmış, konu yargıya taşınmıştı.

Kocaeli Çayırova Emek Mahallesi'nde dönüşüm protesto edildi!

Kocaeli Çayırova'lı vatandaşlar, kentsel dönüşüme tepki göstermek ve projenin iptal edilmesi için İzmit Kuruçeşme'de bulunan Kocaeli İdare Mahkemesi'ne gelerek dilekçelerini verdiler.

Gebze Çayırova'da kentsel dönüşüm çağrısı yapıldı!

Çayırova belediyesi yeni yılın ilk meclis toplantısının en önemli konusu Emek ve İnönü Mahalleleri oldu. Meclis üyeleri tarafından mahalleler için vatandaşın lehine olmak koşulu ile kentsel dönüşüm projesinin derhal hazırlanması çağrısı yapıldı.

Çayırova'daki dönüşüm projesinin uzaması halkı mağdur etti!

Kocaeli Çayırova Belediye Meclisi'nde gündeme gelen Emek ve İnönü Mahalleleri'ndeki kentsel dönüşüm tartışmalara neden oldu. Meclis üyeleri, projenin uzaması nedeniyle halkın mağdur olduğunu savundu, çözüm istedi.

Manisa'da kentsel yenileme projesi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Hafsa Sultan Mahallesinde yapmayı planladığı kentsel yenileme projesi Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık ayı Meclis Toplantısı'nda gündeme geldi.

Çayırova'da 2 mahalleye kentsel dönüşüm kararı!

Çayırova Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısında Çayırova Emek ve İnönü Mahalleleri'nde yapılmak istenen kentsel dönüşümle ilgili olarak 15-20 gün içerisinde TOKİ’nin bir karar vereceği açıklandı

Antalya kentsel yenileme projesinde ilk adım atıldı!

Antalya’nın ilk kentsel yenileme projesinde ilk adım atıldı. Kepez ve Santral Mahallerinin 1/25 bin nazım imar plan değişikliği Büyükşehir Ekim ayı meclisinde AK Parti grubunun kabul, CHP ve MHP’nin red oylarına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Antalya Balbey kentsel yenileme projesinin detayları!

ANTALYA'DA Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Balbey Mahallesi'ndeki kentsel yenileme süreciyle ilgili bilgi verdi. Vali Yardımcısı Yüksel, "Geçtiğimiz ay Balbey Mahallesi'ndeki 158 bin metrekarelik alanla ilgili bir karar yayınlandı" dedi

Recep Yüksel, Balbey kentsel yenileme sürecini anlattı!

Antalya'da Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Balbey Mahallesindeki kentsel yenileme süreciyle ilgili bilgi verdi. Vali Yardımcısı Yüksel. "Geçtiğimiz ay Balbey Mahallesindeki 158 bin metrekarelik alanla ilgili bir karar yayınlandı.

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi onaylandı!

Balbey Mahallesi’ni Antalya’nın ikinci Kaleiçi yapacak Kentsel Yenileme Projesi’nde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı Balbey Projesi Resmi Gazete’de yayınlandı.

Antalya Balbey kentsel yenileme projesi onaylandı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in en çok önem verdiği projelerden biri olan tarihi Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanarak onaylandı ve 24 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı.

Malatya Beydağı'na kentsel yenileme projesi geliyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ tarafından ortak yürütülen çalışmalar neticesinde, gecekondu ve çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu Beydağı eteklerinde Kentsel Yenileme (Gecekondu Dönüşüm) projesi uygulanıyor.

Manisa'da kentsel yenileme projesi tanıtıldı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yapacakları kentsel yenileme projesini, Büyükşehir İmar Komisyonu üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine anlattı.

Manisa Hafsa Sultan'da kentsel yenileme tanıtıldı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yapacakları kentsel yenileme projesini, Büyükşehir İmar Komisyonu üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine anlattı. Mahallerdeki yerinde dönüşüm projesi 276 haneyi kapsayacak.

Çayırova kentsel yenileme Haberi

Çayırova kentsel yenileme

Çayırova Emek ve İnönü Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi'ne karşı dava açan bölge sakinleri davayı kazandı. Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca, 30 Aralık 2014 tarihinde görülen karar davası sonrasında yaptığı açıklamada, "adalet yerini buldu"dedi. 


Çayırova Emek ve inönü Mahalleleri'nin kapsayan kentsel dönüşüm projesine karşı çıkan bölge sakinleri ve Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği, Çayırova Belediyesi'ne dava açarak projenin iptalini talep etmişti. 


Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca. 2009 yılında kendilerinden habersiz bölgeyi kentsel dönüşüm projesine alındığını ve bu durumdan 2013 yılında haberdar olduklarını belirtmişti. Bölge sakinleri projeye karşı olarak Çayırova Belediyesi'ne dava açmıştı. 30 Aralık 2014 tarihinde Kocaeli İdare ve Vergi Mahkemeleri'nde görülen karar davasının...