02 / 10 / 2024

cebelitarık kripto piyasası

cebelitarık kripto piyasası

Akdeniz'in en batı ucunda bulunan Birleşik Krallık toprağı Cebelitarık, 2022'de çok ilginç bir deney için hazırlıkta. Başarılı olursa dünyanın geri kalanına da örnek teşkil edecek bu deney, başarısızlık durumunda da ülkeye ağır yaptırımlar getirecek.

Kiralık ve satılık konutlar mercek altında! Kiralık konut arzı ve satılık konut sayısı artıyor!

Sahibinden.com’un, BETAM işbirliğiyle hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler mercek altına alındı.

Kentsel dönüşüm dev kiralık ev talebi oluşturdu!

Konut satışları 3 yılın en yüksek ağustos ayı rakamını gördü. Uzun zaman sonra reel olarak aylık yüzde 1,1 artan konut fiyatlarıyla ilgili uzman isim satılık ve kiralık konut piyasası ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kiralık konut piyasasında tehlike çanları! Kiralara yeni zam bekleniyor...

İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, kiralık konut piyasasında yeni dalgalanmaların başlayacağın özellikle de büyükşehirlerde kiralara yüzde 30 zam beklediğini açıkladı. 

Emlakçılar konut piyasasında fiyatların yükselmesine neden oluyor iddiası!

Kiralık konut piyasasında sular durulmuyor. Şimdi de emlakçıların, konut piyasasında fiyatları yukarı çektiği ifade ediliyor. İşte ayrıntılar...

Satılık konut piyasasında emlakçılar için 'şans' dönemi! Ya satılırsa... Değerinin 2 katında ev satışları yapılıyor!

Konut piyasasında durgun bir dönem yaşanıyor. Bazı ev sahipleri evlerini iki katı fiyatına satılığa çıkarırken vatandaşlar yüksek kredilerden dolayı konuta erişmekte zorluk yaşıyor. Peki konut fiyatları nominal olarak ne zaman düşecek? 

Tunç Şatıroğlu'ndan konut sorununun çözümü için Arjantin örneği: Hükümet ev sahibi düşmanı anlayışını terk etmeli!

Yüzde 25 zam sınırlaması 1 Temmuz 2024 tarihinde kaldırıldı ancak, kiralık konut piyasasında sorunlar bitmedi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan konut sorununun çözümü için Arjantin örneği geldi. İşte o açıklama...

Satılık ve kiralık konut piyasası mercek altında! Konut satışları artıyor, kiralar düşüyor!

sahibinden.com’un, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” raporunda kiralık ve satılık konut piyasasını mercek altına aldı.

Kira bedelleri İstanbul'da yüzde 19, Ankara'da yüzde 8 arttı! Kiralık konutta yükseliş hız kesmedi!

Gayrimenkul platformu Emlakjet’in verilerine göre temmuzda kiralık konut piyasasında İstanbul'da yüzde 19, Ankara'da yüzde 8 olacak şekilde belirgin yükselişler kaydedildi. Peki ikinci el ve sıfır konutlarda öncelikler ne oldu?

Merkez Bankası'ndan kiralık ev arzında artış olabilir açıklaması: Barış Soydan, 'TCMB verileri açıklarsa iyi olur' dedi!

Son zamanlarda kiralık konut piyasası Merkez Bankası'nın da gündeminde yer alıyor. Merkez Bankası'ndan kiralık ev arzında artış olabilir açıklaması geldi. Ekonomist Barış Soydan, 'Merkez Bankası verilerini açıklasa çok iyi olur' dedi. İşte Soydan'ın o paylaşımı...

İstanbul'da kiralık konut piyasası karaborsaya düştü! Kiracılar ev bulamıyor! Hangi ilçede kaç kiralık konut var? 

Ülke genelinde yaşanan konut sıkıntısı büyükşehirlerin en büyük sorunu haline geldi. İstanbul'da kiralık konut neredeyse hiç bulunamıyor. Peki İstanbul'da hangi ilçede kaç kiralık konut var? 

Kiralık konut piyasasında kırmızı alarm! Yakında kiralık ev bulunamayacak!

Kiralık konutlarda son iki yıldır uygulanan yüzde 25 kira artışı uygulaması binlerce ev sahibini mağdur etti. Yeni dönemde ise ev sahipleri evlerini artık kiraya vermek istemiyor.

Kiralık konut piyasasına yeni 'talep dalgası' geliyor!

Düğünler, memur atamaları ve üniversite sonuçlarının açıklanmasıyla beraber başlayacak olan konut aramaları kiralık konut piyasasına da yeni bir talep dalgası getirecek. 

Kiracıların yeni oyunu: Kiralık ev tutabilmek için para karşılığında memur kefil arıyorlar!

Evini yeni kiraya verecek ev sahipleri, artık sabıka kaydı, maaş bordrosu, memur kefil, kredi notu raporu gibi taleplerde bulunmaya başladı; kiracılar ücretli memur kefil arıyor. Kiralık konut piyasası karıştıkça karıştı...

cebelitarık kripto piyasası Haberi

cebelitarık kripto piyasası

Akdeniz'in güneyinde Cebelitarık Kayası'nın eteklerindeki zeytin ağaçlarının gölgesinde son günlerde oldukça hummalı çalışmalar sürdürülüyor. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cebelitarık Borsası (GSX) çalışanları, bir zamanlar İngiltere donanmasının garnizonuna ev sahipliği yapan bu minik yerleşimi, dünya ekonomisinin kalbine oturtmak için hazırlıkta.

Eğer yarımadanın düzenleyici kuruluşları tarafından onay verilirse, blok zinciri şirketi Valereum, 2022 yılında GSX'i satın alacak. Bu şekilde Cebelitarık, dünyanın ilk entegre borsasının olduğu ülke olacak. Bu borsada geleneksel Hisse senetleri ile Bitcoin veya Dogecoin gibi kripto paralar aynı anda işlem görebilecek. 

Atlas Okyanusu ile Akdeniz'i buluşturan boğazın hemen kıyısında yer alan Cebelitarık, Birleşik Krallık'ın deniz aşırı toprakları arasında. Nüfusu, 33 bin olan Cebelitarık'ın 2,4 milyar sterlinlik ekonomisinin üçte biri finans sektöründen meydana geliyor. Sektörün denetimini ise toplamda 82 kişilik...