05 / 05 / 2024

ÇEBİD Genel Sekreteri Mehmet Zeren

ÇEBİD Genel Sekreteri Mehmet Zeren

Türkiye’nin can ve mal kayıpları yaşamaması için güvenli binalar inşa etmesi gerekiyor. Bu noktada en dayanıklı çözümü, esnekliği ve hafifliği ile çelik binalar sunuyor...

Türkiye konut fiyat artışında 4 yıldır zam şampiyonu!

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, konut fiyat artışı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve "Konut fiyat artışlarında son dört yıldır dünya birincisiyiz" dedi. İşte o rakamlar...

İBB Genel Sekreteri Gökce’den çok konuşulacak kentsel dönüşüm eleştirisi! Kent rantının yeni bir yolu mu?

Hak gaspına sebep olacağı eleştirileriyle gündemden düşmeyen kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasaya yönelik tartışmalar sürerken İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, çok konuşulacak bir açıklama yaptı

Uğursuz gökdelen! 

Maslak'ta 20 yıldır natamam durumda kalan ve şimdi yeni bir şirket tarafından inşa edilen gökdelende 7. kattan asansör boşluğuna düşen temizlik işçisi yaşamını yitirdi. Aynı gökdelende, 2012 yılında denetim yapan İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk de merdiven boşluğuna düşmüştü.

Çelik sektöründen son dakika açıklaması: Deprem konutları için yeterli demir var!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, sektörün depremlerden etkilenen şehirlerde yapımına başlanacak olan deprem konutları için gereken inşaat demiri ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduğunu kaydetti.

Deprem bölgesi için 4 milyon ton demire ihtiyaç var! 1 ton demir fiyatları ne kadar? 16 Şubat 2023 demir fiyat listesi

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerde yeniden inşa edilecek konutlar için yaklaşık 4 milyon ton inşaat demirine ihtiyaç olduğunu söyledi. Peki 1 ton demir fiyatı ne kadar? 16 Şubat 2023 demir fiyat listesi.

Togg yeni projelere de ilham kaynağı oluyor! Dün renkleri açıklanmıştı!

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Zeki Durak, "Ülkemizden inşallah Togg'un çıkmış olduğu gibi daha büyük girişimciler çıkması ve aynı zamanda dünya markası haline gelmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Hassas ilaçlarda tehlike çanları çalıyor

İlaç bulunamama oranlarının artmasından endişe ettiklerini ifade eden İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası (İEİS) Genel Sekreteri Savaş Malkoç, "Düşük fiyatlı ilaçlarda üretimin sürdürülebilmesi giderek zorlaşıyor, hatta imkânsız hale geliyor" diye konuştu.

Önümüzdeki yıl dünyanın gıdası tükenebilir! Gübre fiyatları kaç TL? 23 Eylül 2022 fiyat listesi...

BM Genel Sekreteri Guterres, gübre pazarının istikrara kavuşturulmaması durumunda, gelecek sene dünyanın gıdasının tükeneceğine ilişkin uyarıda bulundu. Peki son dakika güncel gübre fiyatları kaç Türk Lirası oldu? Bugün hangi gübre kaç TL'den satılıyor? 23 Eylül 2022 fiyat listesi

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo'nun şüpheli ölümü dikkat çekti! İki ülkeye işaret etmişti

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo görev süresinin dolmasına kısa bir süre kala hayatını şüpheli bir şekilde kaybetti. Barkindo'nun bildirilen bir sağlık sorunu bulunmazken ölüm nedenine ilişkin de bir açıklama yapılmadı.

OPEC'ten kritik açıklama: Rusya krizi kontrolümüz dışında!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Barkindo kritik açıklamalarda bulundu. Barkindo, Avrupa Birliği yetkililerine küresel petrol piyasalarında yaşanan krizin kendi kontrolleri dışında geliştiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm kredisi desteğinin artırılması sektörü canlandıracak!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Genel Sekreteri Dr. Haldun Ersen, kentsel dönüşüm kredisi desteğinin arttırılmasına yönelik yazılı açıklama yaptı.

İsrail Doğu Küdüs'te 5 binden fazla evi yıktı!

İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın, İHH Genel Merkezi’nde yapılan basın açıklamasında İsrail'in 1967 yılından bu yana Doğu Kudüs'te 5 binden fazla evi yıktığını dile getirerek milyonlarca Filistinliyi evsiz bıraktığını dile getirdi. 

Kentsel dönüşüm enerji kazanımı için önemli bir fırsat!

Yüksek Mimar, Pasif Ev Tasarımcısı ve Danışmanı ZeroBuild Türkiye Genel Sekreteri Yasemin Somuncu ile İnşaat Yüksek Mühendisi ve ZeroBuild Türkiye İnşaat Mühendisleri Ağı Lideri Ilgaz Doğan kentsel dönüşümün enerji kazanımı için önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

ÇEBİD Genel Sekreteri Mehmet Zeren Haberi

ÇEBİD Genel Sekreteri Mehmet Zeren


17 Ağustos depremi, Türkiye’de binaların güvenliğinin sorgulanmasına neden oldu. 17 Ağustos depreminde 17 bin 480 vatandaşımız hayatını kaybetti, 23 bin 781 kişi yaralandı, 505 kişi ise sakat kaldı. 285 bin 211 konut, 42 bin 902 iş yeri de hasar gördü. Deprem kuşağında bulunan Türkiye’nin can ve mal kayıpları yaşamaması için güvenli binalar inşa etmesi gerekiyor. Bu noktada en dayanıklı çözümü, esnekliği ve hafifliği ile çelik binalar sunuyor. 


Nüfusunun yüzde 95’i deprem kuşağında yaşayan Türkiye’de depremle mücadelede yapı güvenliğinin son derece önemli olduğunu belirten Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) Genel Sekreteri Mehmet Zeren şunları söyledi: “Çelik binalarda, yoğun olarak çelik boru ve profil kullanılıyor. Kullanılan çelik boru ve profiller; yüksek dayanımı, esnekliği ve hafifliği sayesinde depreme karşı en dayanıklı inşaat malzemeleri...