27 / 04 / 2024

Cebri ifraz için gerekenler

Cebri ifraz için gerekenler

Tapu kütüğünde kayıtlı bir taşınmazın birden fazla parsel haline getirilmesi işlemine ifraz deniyor. Peki, cebri ifraz nedir?

Cebri satış nedir? Cebri satış için hangi belgeler gerekir? 

Cebri satış, gayrimenkul alanında kullanılan önemli terimlerden biridir. Bu işlem, belirli bir süreci ifade eder ve bazı belgeler gereklidir. Peki cebri satış nedir ve cebri satış için hangi belgeler gerekir? İşte cebri satış ile ilgili detaylı ve önemli bilgiler...

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Cebri satış nedir? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir?

Cebri satış, borçlulara ait taşınmaz malın borcu tahsil amacı ile icra müdürlüğü kanalıyla satılarak tapuya ihale alıcısı adına tescili işlemine deniyor. Peki, Cebri satış nasıl olur? Cebri satış için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Tapu ifraz işlemi ücreti 2022!

Tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılmasına ifraz işlemi deniyor. Peki, bu işlem için ne kadar ücret ödenmesi gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

Tapu ifrazı için ne gerekir?

Tapu üzerinde yapılan ayırma işlemi, ifraz olarak tanımlanıyor. Tapu ifrazı için bazı belgeler ile birlikte Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, tapu ifrazı için ne gerekir?

Cebri ifraz nedir?

Tapu kütüğünde kayıtlı bir taşınmazın birden fazla parsel haline getirilmesi işlemine ifraz deniyor. Peki, cebri ifraz nedir?

Tapuda ifraz için gerekli belgeler!

Tapuda ifraz, tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ifraz için neler gerekli? İşte, tapuda ifraz için gerekli belgeler!

İfraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu sicil kütüğünde tek bir parça olan taşınmazın birden fazla parçaya ayrılması bölünmesi işlemine ifraz deniyor. İfraz işlemi için tapuda istenen ücretin ödenmesi gerekiyor. İşte, ifraz işleminde tapu harcı 2015!

İfraz işleminin iptali davası!

Belediye encümen kararının verilmesi halinde bağımsız bölümler ifraz yolu ile ayrılabiliyor. Ayrıca belediyeler kendi imar planları kapsamında ifraz işlemi de yapabiliyor. Peki, belediyenin yaptığı ifraz işleminin iptali için dava nasıl açılır?

İfraz işlemi kaç gün sürer?

Tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz ifraz işlemi ile birden fazla parçaya bölünebiliyor. İfraz için gerekli belgeler ile ilgili Kadastro Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, ifraz işlemi kaç gün sürer?

Emlak vergisi için beyanname örneği!

Emlak vergisinde her sene yeniden beyanname zorunluluğu bulunmuyor. Ancak, mükellefin değişmesi, arsa ve arazinin ifraz ve tevhidi gibi durumlarda beyanname veriliyor. İşte emlak vergisi için beyanname örneği...

Tapuda ifraz işlemi için gerekenler!

Tapu kütüğünde parselin ayrılması, parçalara bölünmesi işlemi olarak tanımlanan ifraz için gerekli belgelerin tamamlanıp,ifraz harcının ödenip istenilen yerlere ulaştırılması gerekiyor.İşte,tapuda ifraz işlemi için gerekenler!

Cebri ifraz için gerekenler Haberi

Cebri ifraz için gerekenler

Cebri ifraz nedir?

İfraz işlemi, tapuda kayıtlı bir gayrimenkulün birden fazla parsel haline getirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. ifraz edilecek taşınmaz malların üzerinde, rehin, irtifak hakkı veya şerh var ise bütün hak sahiplerinin muvaffaklarının alınması zorunlu oluyor. 


İfraz ile ilgili usul ve esaslara İmar Kanunu'nda yer veriliyor. İmar kanununun 15. ve 16. maddeleri İfraz ve Tevhid ana başlığı altında düzenlenmiş olarak karşımıza çıkıyor.


İmar kanunun 15. maddesi “ İmar planlarına göre yol, meydan, yeşil saha, park ve otopark gibi umumi hizmetlere ayrılan yerlere rastlayan gayri menkullerin bu kısımlarının ifrazına veya tevhidine izin verilmez.”


Cebri ifraz, binalı ya da binasız arsalarda hak sahiplerinin kararı aranmaksızın yol fazlaları, kamuya ya da belediyelere ait yerlerle birleştirilmeleri olarak karşımıza çıkıyor. 


Gerekli belgeler... 

1. Ayırma için serbest mühendislerce düzenlenmiş ve uygunluğu...