29 / 04 / 2024

ÇED raporu başvurusu nereye yapılır

ÇED raporu başvurusu nereye yapılır

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine çevresel etki değerlendirmesi deniyor. Peki, ÇED raporu başvurusu nereye yapılır?

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul’un ÇED Raporu’na dava açacağız!

Kanal İstanbul’un ÇED Raporu’nun onaylanmasının ardından, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’un imar planına itiraz edeceğini ve ÇED raporuna dava açacağını söyledi…

Kanal İstanbul'un ÇED raporu için son söz 15 gün sonra söylenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca kabul edilen Kanal İstanbul Projesi'nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu için 55 kurum ve kuruluşun görüşüne başvuruldu...

Gökçeada Kaleköy'de ÇED başvurusu geri çekildi!

Gökçeada Kaleköy mevkisinde kumtaşı ocağı açılmasıyla ilgili ÇED başvurusu geri çekildi. 

Kanal İstanbul'un ÇED raporu yeniden hazır!

Çılgın proje Kanal İstanbul için ÇED raporu yeniden hazırlandı. Kanal İstanbul için ÇED süreci başladı..

Aydın jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı!

Aydın'da yapılması planlanan jeotermal elektrik santrali için ÇED raporu iptal davası açıldı. Santralin kurulmaması için mahkemeye itiraz davası açan bölge halkı, mahkeme kararı çıkmadan firmanın iş makinelerinin zeytin ağaçlarını sökmeye başladığını belirtti.

Haliç-Karadeniz Sahra Hattı için ÇED raporu gerekli değildir kararı!

1. Dünya Savaşı yıllarında inşa edilen Haliç-Karadeniz Sahra Hattı'nı yeniden canlandırmak için başlayan çalışmalar son aşamasına geldi. Haliç-Karadeniz Sahra Hattı için "ÇED raporu gerekli değildir" kararı verildi.

Çed raporu başvurusu nasıl yapılır?

Çevresel etki değerlendirme raporu bir faliyetin kurum aşamasında çevre kirliliği açısından değerlendirilmesi halinde veriliyor. Peki, Çed raporu başvurusu nasıl yapılır?

Çed raporu almama cezası!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı veya Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir Kararı alınmadıkça projelere başlanamıyor. İşte, çed raporu almama cezası!

Ekspertiz başvurusu nasıl yapılır?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenlerin, kredi kullanmak istediği evin değerinin tespiti için ekspertiz raporu almaları gerekiyor. Peki, ekspertiz başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Riskli bina tespit raporu başvurusu!

Riskli yapıların tespiti, öncelikle yapı malikleri veya kanuni temsilcileri tarafından, Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırılıyor. Peki, riskli bina tespit raporu başvurusu nasıl yapılır?

Kayaşehir 19. Bölge TOKİ kura başvurusu!

Kayaşehir 19. Bölge TOKİ kura başvurusu 23 Mart Pazartesi günü başlayacak. 1+1'den 4+1'e kadar farklı daire seçenekleri bulunan projede daire fiyatları 107 bin 800 TL'den başlangıç gösteriyor.

TOKİ Kayaşehir kura başvurusu!

TOKİ Kayaşehir kura başvurusu 23 Mart Pazartesi günü itibariyle kabul edilecek. Başvuru işlemlerini Türkiye Halk Bankası A.Ş’nin yürüteceği projede toplam 1.500 adet konut kura yöntemiyle satışa sunulacak.

Kayaşehir 18. Bölge TOKİ başvurusu ne zaman?

Kayaşehir 18. Bölge TOKİ projesinde dairelerin tipleri 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon şeklinde dizayn edildi. Peki Kayaşehir 18. Bölge TOKİ başvurusu ne zaman?

ÇED raporu başvurusu nereye yapılır Haberi

ÇED raporu başvurusu nereye yapılır

ÇED raporu başvurusu nereye yapılır?


Çevresel Etki Değerlendirmesi raporu çevre İzin işlemlerine başlamak için ilk adım sayılıyor.  Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi sürecine çevresel etki değerlendirmesi deniyor. 


ÇED'in amacı; ekonomik ve sosyal gelişmeye engel olmaksızın, çevre değerlerini ekonomik politikalar karşısında korumak, planlanan bir faaliyetin yol açabileceği bütün olumsuz çevresel etkilerin önceden tespit edilip, gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak olarak karşımıza çıkıyor. 


ÇED’in temel görevi, projelerle ve gelişmelerle ilgili karar vericilerin daha bütünsel, yani karara etkiyecek birden fazla faktörü göz önüne alıyor bir şekilde daha sağlıklı karar vermelerini sağlamak için, onlara projelerden kaynaklanabilecek çevresel etkileri net bir şekilde gösteriyor. 


Çevresel etkinin ne ölçüde olduğunun değerlendirilebilmesi için bulunmuş olduğumuz faaliyete göre Bakanlık tarafından ÇED yönetmeliği belirleniyor.


Yönetmelikte yapılan faaliyetler listelere ayrılıyor. Hangi...