11 / 05 / 2024

ÇED ve imar uygulamaları

ÇED ve imar uygulamaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, “Güvenli ve marka şehirleri oluşturmaktır görevimiz” dedi. Öztürk, yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm çalışmaları, çevre yönetimi, ÇED ve imar uygulamalarının önemine işaret etti.

Cristiano Ronaldo'nun Manchester'daki otel projesi finansman ve imar sorunu nedeniyle askıya alındı!

Cristiano Ronaldo'nun Manchester merkezinde hayata geçireceği lüks CR7 otel projesinin, finansman sorunları ve imar izinleri askıya alındığı belirlendi. 

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazlara ilişkin satışlar ve imar planı değişiklikleri onaylandı!

Sümer Holding AŞ adına kayıtlı 2 taşınmazın satışı ve Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ ve Maliye Hazinesine kayıtlı bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerine yönelik olan ÖİB tarafından verilen kararlar onaylandı.

Alanya Çıplaklı'nın uygulama imar planında sorunlar çözülüyor!

Alanya Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Çıplaklı Mahallesi'nin kontrollü yapılaşmasının temelini oluşturacak  imar planında sorunlar çözülmek üzere.  Alanya Belediyesi gelen üst yazıyla birlikte, duran bayındırlık ve imar hizmetlerini vermeye başlayacak.

Nadir Ataman'dan İstinyePark çıkışı! İmar usulsüzlüğü mü var?

Doğuş Holding’in yüzde 42’lik hissesini Katar Holding’e 1 milyar dolara satmaya hazırlandığı İstinyePark’ta, özel plan ve imar değişiklikleri uygulanmıştı. Projeye çevre yapılanma koşullarının üzerinde özel emsal şartları tanındığını belirten CHP’li Ataman, konuya ilişkin bir önerge sundu.

Avcılar'da vatandaşlardan imar çağrısı!

Avcılar Denizköşkler Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, binalarının depreme dayanıklı hale gelebilmesi ve imar sorunun çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü.

Elbistan'ın yeni imar planı askıya çıktı!

Elbistan'ın 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde onaylandı ve imar planları askıya çıktı.

Finike Belediye Meclisi'nin gündemi imar değişikliği!

Finike Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda kentsel dönüşüm projeleri, mülkiyet ve imar sorunu gündeme getirildi.

Beykoz’un mülkiyet ve imar sorunu yılan hikayesine döndü!

İstanbul'un gözde ilçeleri arasında yer alan Beykoz’da mülkiyet ve imar sorunu yılan hikayesine döndü...

TMMOB Diyarbakır: İhale yönlendirmeleri ve imar rantları ile kamu zarara uğratılıyor!

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, son dönemlerde şehirde kaçak yapılaşmanın arttığına dikkat çekti. Diyarbakır Mimarlar Odası Eşbaşkanı Ferit Kahraman, “İhaleler, pazarlık usulüyle belirli firma ve kişilere verilerek kamu zarara uğratılıyor” diye konuştu.

Fuat Pamukçu: İmar müdürlükleri işleri uzaktan yürütülmeli!

GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Pamukçu yaptığı açıklamada, "Bu dönemde kamu, belediye ve imar müdürlükleri işlerinin uzaktan yürütülmeye devam etmesi gerekli" dedi.

COVID-19'un mülkiyet ve imar sorunlarına etkisi azaltılacak!

Koronavirüsün mülkiyet ve imar sorunlarına etkisini azaltmak için Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu...

ÇED ve imar uygulamaları Haberi

ÇED ve imar uygulamaları

Uluslararası Karadeniz Günü dolayısıyla Rize’deki programa katılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, bakanlığa bağlı kurumları ziyaret etti. Trabzon Çevre İl Müdürlüğü ile merkezi Trabzon’da bulunan ALO 181 Çağrı Merkezi’ne ziyarette bulunan müsteşar Öztürk’e ziyaret esnasında brifing sunuldu.


Müsteşar Mustafa Öztürk, burada yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm çalışmaları, çevre yönetimi, ÇED ve imar uygulamalarının önemine işaret etti. Müsteşar Öztürk, “Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de belirttiği gibi kentsel dönüşüm binaları sadece yenileme hareketi değildir. Sosyal donatı alanları olan, şehir kimliğine, yöresel mimariye uygun enerji verimliliği olan binalar yapmalıyız. Estetik ve görselliği olan yapılar, biz örnek olmalıyız. Bugüne kadar 150 riskli alan ilanımız var. Bu alanlarda çalışmalara hızlı bir şekilde başlayıp bir an önce afet riski bulunan riskli...