30 / 04 / 2024

ÇED yat limanları ve turizm

ÇED yat limanları ve turizm

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) yönetmeliği değişiklikliğinin detaylarına ulaştı. AB'ye uyumlu hale getirilen ÇED yönetmelik taslağıyla, turizm tesisleri ve yat limanları için önemli bir değişikliğe gidiliyor.

Oasis Marina Yeni Foça hizmete açıldı!

Türkiye'nin en yeni ve modern yat limanları arasında yer alan Oasis Marina Yeni Foça hizmete açıldı. İşte detaylar...

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan çiftçilere yapılan tarımsal ödemeler hesaplara yatırıldı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere sağlanan tarımsal ödemeler konusunda yapılan araştırmaların devam ettiğini duyurdu. Çiftçilerin heyecanla beklediği bu ödemeler nihayet hesaplarına yatırıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, ödemelerle ilgili detayları açıkladı. İşte destek ödemeleriyle ilgili merak ed

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri için ÇED süreci başladı! Arnavutköy'e 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Yenişehir Evleri projesi için ÇED süreci başladı. Projede 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan yer alacak.

Koç Holding'ten dev batarya yatırımı! Temel atılıyor!

Ankara'da Koç Holding tarafından 32 milyar liralık yatırımla 532 bin metrekare alanda elektrikli araçlar için kurulacak olan lityum pil hücresi ve batarya fabrikasında ÇED süreci tamamlandı ve Başkent OSB’de tahsis sözleşmesine de imzalar atıldı. İşte tüm detaylar..

Gayrimenkul yatırımı yapmak mantıklı mı?

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Zeynep Aktaş, bugünkü köşesinde güvenli yatırım araçlarını kaleme aldı. İşte Zeynep Aktaş'ın 'Yatırımda rota güvenli limanlar' başlıklı yazısı...

Emlak Konut GYO Tozkoparan projesi için ÇED süreci başladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Tozkoparan projesi için ÇED süreci başladı. Proje 104 milyon 637 bin 39 TL'ye mal olacak.

Kanal İstanbul'da arsa yatırımlarından 10.5 milyar dolar gelir elde edilecek!

Kanal İstanbul projesi için yatırım finansmanı senaryoları neler? Projenin ÇED, SED raporlarından damıtılmış 15 sayfalık yönetici özetinde, proje için yatırım tutarları, işletme masrafları, gelirleri ve finansman maliyetleri ayrı ayrı şekilde toplamda 21.06 milyar dolar yapım maliyeti öngörülüyor.

Kanal İstanbul'da yat limanları için arsa tahsisi teklifi!

AKP tarafından Meclis’e sunulan yeni ‘turizm torbası’nda, Kanal İstanbul’un turizm alanları için de uygulanabilecek hükümlerde ‘yat limanları’ için arsa tahsisine yer verildi. 

Emlak Konut GYO Hoşdere projesi için ÇED süreci başladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Hoşdere projesi için ÇED süreci başladı.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesi için ÇED süreci başladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Saraçoğlu projesi için ÇED süreci başladı.

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle projesi için ÇED süreci başladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Bizim Mahalle projesi için ÇED süreci başladı...

Emlak Konut GYO Beştelsiz projesi için ÇED süreci başladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Beştelsiz projesi için ÇED süreci başladı. Projede 268 adet konut ve 14 adet ticaret alan yer alacak.

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle için ÇED süreci başladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Bizim Mahalle projesi için ÇED süreci başladı.

ÇED yat limanları ve turizm Haberi

ÇED yat limanları ve turizm


Turizm tesisleri ve yat limanları gibi yapılar, kirletici vasfı daha yüksek olanların bulunduğu liste 1'den kirletici vasfı daha az olan liste 2'ye alınacak. Yönetmelikle atılan adımlardan bir tanesi de, yargı kararlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine sonuçlanmasını önlemek için yapılan düzenlemeler. 



ÇED ile ilgili Danıştay'ın verdiği iptal kararlarının bakanlık açısından sıkıntılara neden olduğuna dikkat çekilirken, bu sorunu ortadan kaldırmak için gerekli düzenlemeler yapıldı. Yönetmelik yürürlüğe girdikten soma çevre il müdürlüklerine belirli periyotlarla eğitimler verilecek. Böylece kapasite artışları konusunda 81 ilde bütünlük sağlanmaya...