06 / 05 / 2024

ÇEDBIK Amerikan Yeşil Binalar Konseyi

ÇEDBIK Amerikan Yeşil Binalar Konseyi

ÇEDBİK bugüne kadar sürdürdüğü bilinçlendirme çalışmalarına bir yenisini daha ekledi ve Cape Town Dünya Yeşil Binalar Konseyleri Kongresi’nde “YEŞİL OKULLAR” anlaşmasına imza atarak Türkiye’yi projeye dahil olan 29 ülke arasına soktu...

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Markalı konut projelerinde yeşil binaya dönüş başladı!

ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi'22 ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o röportaj...

ÇEDBİK’ten yatırımcılara yeşil bina çağrısı!

Türkiye’nin yeşil binalar konusundaki çatı kuruluşu ÇEDBİK; yatırımcılara yeşil bina çağrısı yaptı. İşte detaylar...

ÇEDBİK Binaların Yeşil Dönüşümünün Finansmanı paneli 21 Mayıs'ta!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Binaların Yeşil Dönüşümünün Finansmanı paneli 21 Mayıs Cuma günü saat 14:30'da gerçekleştirilecek. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'na Yeşil Bina Sertifikası! 

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (U.S. Green Building Council - USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold (Altın) seviyesinde almaya hak kazandı...

Avrupa’nın en önemli yeşil bina etkinliğinde Altensis'e ödül!

Almanya’nın Berlin şehrinde 18 Nisan 2018 tarihinde  gerçekleştirilen ve LEED sisteminin kurucusu Amerikan Yeşil Binalar Konseyi’nin Başkanı  Mahesh Ramanujam’ın da katıldığı törende Altensis adına plaketi şirket ortaklarından Emre Ilıcalı aldı. 

ÇEDBİK Konut ve EDGE Yeşil Bina Sertifika Programı 28 Şubat'ta!

Türkiye'nin ilk ve tek Yeşil Bina Sertifika Sistemi olan ÇEDBİK-Konut Sertifika tanıtım toplantıları devam ediyor. ÇEDBİK Konut ve EDGE Yeşil Bina Sertifika Programı 28 Şubat'ta yapılacak. 

Yeşil Sertifika Yönetmeliği yayınlandı!

Yeşil Sertifika Yönetmeliği yayınlandı. Çedbik Yönetim Kurulu Yeşil Sertifika Yönetmeliği hakkında açıklama yaptı. İşte detaylar...

ÇEDBİK'in yeşil bina sertifikası ilk kez Antteras'a verildi!

Türkiye, dünyada LEED, BREEAM gibi örnekleri bulunan yeşil bina sertifikasını geliştirdi. Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK)’nin hazırladığı sertifika, ilk kez Antteras projesine verildi.

ÇEDBİK Yeşil Binalar Kongresi başladı!

"ÇEDBİK Yeşil Binalar Kongresi 2016" etkinliği başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Erdal Çalıkoğlu, enerjide dışa bağımlılığının yüzde 75'ler düzeyinde seyrettiğini belirtti.

ÇEDBİK Yeşil Binalar Zirvesi 4 Şubat'ta!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından her yıl düzenlenen “Yeşil Binalar Zirvesi”, 4 Şubat Perşembe günü saat 09:00 ile 17:00 arasında gerçekleşecek.

ÇEDBİK Yeşil Binalar Zirvesi 4 Şubat'ta gerçekleşecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından her yıl düzenlenen “Yeşil Binalar Zirvesi”, bu sene “ÇEDBİK Kongre 2016” adı altında düzenlenecek.

ÇEDBİK Yeşil Binalar Kongresi 4-5 Şubat'ta!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından düzenlenen "Yeşil Binalar Kongresi", 4-5 Şubat tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek. 7 farklı oturum ve başlık altında düzenlenecek kongrede, 40 konuşmacı sürdürülebilir bina alanında önemli konuları

ÇEDBIK Amerikan Yeşil Binalar Konseyi Haberi

ÇEDBIK Amerikan Yeşil Binalar Konseyi

Yeşil Okullar Projesi, öğrencilerin sağlıklı, güvenli ve daha verimli binalarda eğitim alabilmesi temeline dayanan uluslararası çok paydaşlı bir proje. Projenin amacı, daha sağlıklı binalarda eğitim alan, bu sayede akademik açıdan daha başarılı, daha sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlamak. ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Duygu Erten, 18 Ekim 2013’de Cape Town’da katıldığı imza töreninde ÇEDBİK olarak uluslararası bu girişimin bir parçası olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ve bu konuda Türkiye’de liderlik ederek eğitim sektöründe yeşil dönüşümün önünü açacaklarını belirtti. Kasım ayında ABD’de yapılan GREENBUILD konferansında Hillary Clinton tarafından anons edilen olan Yeşil Okullar projesi’nin Türkiye ayağında gerçekleşecek çalışmalar 20-21 Şubat 2014 tarihlerinde gerçekleşecek 3. Uluslar arası Yeşil Binalar Zirvesi’nde açıklanacak.


ÇEDBİK’in de yer aldığı Yeşil Okullar Projesine dahil olan 29 kurucu üye,...