18 / 05 / 2024

Cehennemağzı Mağaraları ulaşım

Cehennemağzı Mağaraları ulaşım

Ereğli ilçesindeki Cehennemağzı Mağaraları'nı yılın ilk yarısında 13 bin 158 kişi gezdi. Son 10 yılda 270 bin civarında kişinin gezdiği mağaraların mitolojik öyküsü ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

İki inşaat arasında kesintisiz ulaşım için işçilerin bulduğu çözüm ağızları açık bıraktı!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden iki inşaat arasındaki kesintisiz ulaşım için işçilerin bulduğu çözümü paylaştı. Söz konusu çözüm adeta ağızları açık bıraktı...

Bakan Uraloğlu açıkladı! 2 yılda milli tren seti sayımız 25’e ulaşacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2025 sene sonuna kadar 22 set daha yollarda olacak ve 2 sene içerisinde yerli ve milli tren seti sayımız 25’e ulaşacak. 2030 senesine kadar ise toplam 56 setimiz vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere yola çıkmış olacak” diye konuştu.

Murat Kurum: Ulaşım ve kentsel dönüşüm iki önemli başlığımız olacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Kurum seçim çalışmalarına da başladı. Kurum yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm ve ulaşım iki önemli başlığımız olacak" diye konuştu.

İETT toplu taşıma ulaşım ücretleri tarifesinde son durum ne? İşte 31 Ağustos 2022 fiyat listesi…

İstanbul trafiğinde her gün kullandığımız otobüs, metrobüs, metro, marmaray, gemi gibi ulaşım araçlarının ücret tarifesi herkesin gündeminde. Yakın zamanda açıklacak olan okullarla birlikte gözler bilet fiyatlarında. İşte, 31 Ağustos 2022 fiyat listesi

Toplu taşımada indirimli saat uygulaması başlıyor! Toplu ulaşım hangi saatlerde indirimli olacak?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş toplu ulaşım ile ilgili yaptığı açıklamada “Sabah trafiğini rahatlatmak ve Ankaralının bütçesine katkı sağlamak için sabah 06.00-06.45 saatleri arasında toplu taşıma ücretlerinde indirim yapacaklarını söyledi.

LC Waikiki 46 ülkede binden fazla mağazaya ulaştı!

Perakende sektörünün lider markaları arasında yer alan LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, ''2009 yılında da ilk yurtdışı mağazamızı açarak global marka olma yolunda adım attık. Şu anda 46 ülkede binden fazla mağazaya ulaştık'' dedi.

Karadeniz Ereğli'de Cehennemağzı Mağarası için otopark yapılıyor!

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçe belediyesi, dünyaca ünlü Cehennemağzı mağarasını ziyarete gelen turistler için yapımına başlanan otopark alanını inceledi.

Tudors'un 2023 hedefi 500 mağazaya ulaşmak!

Tudors Gömlek CEO’su Yaşar Ayaydın, "2020 yılının sonunda mağaza sayımızı 275’e çıkarmayı planlıyoruz. 2023 yılı hedefimiz ise 250'si yurtdışında olmak üzere 500 mağazaya ulaşmak" dedi...

Şanlıurfa Kızılkoyun mağaraları için 35 yapı yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kızılkoyun mağaralarını turizme kazandırmak için 35 yapının yıkımını başlattı.

Büyükçekmece'nin ulaşım sorunu çözülecek!

Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yol yapım çalışmaları hız kesmeden devam edecek. Alkent 2000 Mahallesi'nde başlatılan yol yapım çalışması ulaşım sorununu çözecek.

Kayseri'de ulaşım yatırımları hız kesmiyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Beylikdüzü'nde ulaşım komisyonu kurulacak!

Ulaşım hizmetlerinin iyileştirilmesi hususunda esnafı dinleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, oluşturulacak komisyonla halkın kaliteli hizmet alması, esnafın vereceği hizmete standartlar getirilmesi için görüş birliğine vardı.

Şanlıurfa'nın ulaşım sorunu yeni yatırımlarla çözüldü!

Şanlıurfa'ya kazandırdığı köprülü kavşaklar, bulvarlar ve yeni yollarla ulaşım sorunlarına net çözümler üreten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Cehennemağzı Mağaraları ulaşım Haberi

Cehennemağzı Mağaraları ulaşım


Ereğli Müze Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ocak-haziran döneminde 9 bin 200'ü ücretli, 3 bin 958'i ücretsiz olmak üzere 13 bin 158 kişinin ziyaret ettiği mağaralara, yıl sonuna kadar 30 bini aşkın yerli ve yabancı turistin gelmesi bekleniyor.


Son 10 yılda 270 bin civarında kişinin gezdiği mağaraların mitolojik öyküsü ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.


Cehennemağzı Mağaraları


Mitolojik öyküye göre, insanın doğaya karşı yenilmez dayanma ve saldırma gücünü simgeleyen Herkül, Argolis Kralı Eurystheus'un kendisine verdiği 12 görevden sonuncusunu yerine getirmek için efsanevi altın postu aramak üzere yola çıkan gemicilerle Ereğli'ye geliyor.


Üç mağaradan oluşan Cehennemağzı Mağaraları'ndan yer altı tanrısı Hades'in yönettiği, hiçbir ölümlünün geri dönemeyeceği 'Ölüler Ülkesine" inen Herkül, bu ülkenin bekçisi üç başlı ve yılan kuyruklu köpek Kerberos'u, Olimpos tanrıları Hermes ve Athena'nın yardımıyla kaçırıyor.


Herkül,...