09 / 01 / 2025

çekme mesafesi oranları

çekme mesafesi oranları

Çekme mesafesi sınırları ön bahçe, yol kenarları, yan ve arka bahçeye göre farklı oranlarda belirleniyor. Çekme mesafesi sınırları Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, çekme mesafesi ne kadar?

İmar planı yaparken bahçe mesafesi ne kadar olmalı? Arsaya ev yaparken çekme mesafesi ne kadar?

İmar planı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bahçe mesafesi olarak karşımıza çıkıyor. Kapsamlı bir konu olan çekme mesafesi, konut arsalarında ön bahçe ve arka bahçe gibi alanları içeriyor. Peki imar planı yaparken çekme ve bahçe mesafesi ne kadar olmalı?

Artık alan iki kez düşünecek! Ekmeğe zam yolda

Türk sofralarının olmazsa olmazı olan ekmek fiyatları sürekli zamlanıyor. Bu artışlar, ekmeğe yapılan zam oranlarıyla can sıkıcı bir hal aldı. Bir ekmeğin fiyatı 5 TL'yi aşarken,buğday fiyatlarındaki yükselişlerin ardından, yeni zam yolda

Çekme mesafeleri 2017!

Çekme mesafesi, planda ve yönetmelikte belirtilmiş olan yapının komşu parsellere en fazla yaklaşabileceği sınır oluyor. İşte çekme mesafeleri 2017..

Adana'daki otopark alanına yasalara aykırı imar düzenlemesi!

Adana Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi, otopark alanı olarak ayrılan yerde paralı otopark hizmeti verecek. Bu iş için sokağın bir bölümü kapatıldı, diğer sokakta çekme mesafesi ihlal edildi.

Çekme mesafesine otopark yapılır mı?

Çekme mesafesi, iki bina arasında olması gereken mesafeyi ifade ediyor. Çekme mesafeleri, yan, arka ve ön bahçelerde farklı oranlarda olabiliyor. Peki, çekme mesafesine otopark yapılır mı? İşte yanıtı..

Yan bahçe çekme mesafesi!

İmar Yönetmeliğine göre, yapıların ön, arka ve yan bahçe çekme mesafelerine uygun bir şekilde inşa edilmesi gerekiyor. Peki, yan bahçe çekme mesafesi ne kadardır? Yan bahçe mesafesi nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

Arka bahçe çekme mesafesi!

Çekme mesafesi, iki bina arasında olması gereken mesafe olarak karşımıza çıkıyor. Bu sınırlar, ön bahçe, arka bahçe ve yan bahçede farklı oranlarda hesaplanıyor. Peki, arka bahçe çekme mesafesi ne kadardır?

Ön bahçe çekme mesafesi!

Binaların ön bahçesi, bina ön cephe hattı ile parselin ön cephesi arasında kalan parsel bölümleri olarak tanımlanıyor. Peki, Ön bahçe çekme mesafesi nedir? Ön bahçe çekme mesafesi ne kadardır? İşte yanıtı..

İki bina arası çekme mesafesi nedir?

Çekme mesafesi, yapıların birbirine yaklaşma sınırı olarak karşımıza çıkıyor. Bu sınırlar imar yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, iki bina arası çekme mesafesi nedir? iki bina arası çekme mesafesi kaç metredir?

Çekme mesafesi ne kadar?

Çekme mesafesi sınırları ön bahçe, yol kenarları, yan ve arka bahçeye göre farklı oranlarda belirleniyor. Çekme mesafesi sınırları Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, çekme mesafesi ne kadar?

Çekme mesafesi nasıl hesaplanır?

Çekme mesafesi, iki bina arasındaki yaklaşma mesafesi olarak tanımlanıyor. Çekme mesafesi sınırları Planlı alanlar imar yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Buna göre çekme mesafesi nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

Binalarda çekme mesafesi nedir?

Bina inşaatları çekme mesafesine göre konumlandırılarak inşa ediliyor. Binalarda çekme mesafesi hesaplamaları İmar yönetmelikleri ile belirlenen oranlar dahilinde yapılıyor. Peki, binalarda çekme mesafesi nedir?

Organize sanayi bölgesi çekme mesafesi!

Organize sanayi bölgesi çekme mesafesi, 27 Aralık 2014 tarihinde 29218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Organize Sanayi Bölgeleri uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelikte yer alıyor...

çekme mesafesi oranları Haberi

çekme mesafesi oranları

Çekme mesafesi ne kadar?

Çekme mesafesi sınırları ön bahçe, yol kenarları, yan ve arka bahçeye göre farklı oranlarda belirleniyor. Çekme mesafesi sınırları Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İki bina arasında bulunması gereken çekme mesafeleri şu şekilde:


Çekme mesafesi sınırları:

-Ön bahçe ve yol kenarına rastlayan bahçe mesafeleri en az (5.00) m. dir.


-Yan bahçe mesafesi en az 3.00 m.dir.


-Arka bahçe mesafesi 28 inci maddedeki istisnalar hariç en az (3,00) m.dir.


-Yan ve arka bahçe mesafeleri; tabii veya tesviye edilmiş zeminin üzerinde kalan bodrum katları da dahil, 4’ten fazla katlı binalarda 4 katın üzerindeki her kat için (0.50) m. artırılır.


-Yan ve arka bahçe mesafelerinin hesabında dikkate alınacak kat adedi o cephede kısmen veya tamamen tabii veya tesviye edilmiş zeminin altında kalan katlar hariç...