02 / 05 / 2024

Çekmeköy Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları

Çekmeköy Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları

Kentsel dönüşümünü ve gelişimini diğer ilçelerden farklı olarak, uyum esasına göre devam ettiren Çekmeköy'de, sürecin sağlıklı işlemesi için Çekmeköy Belediyesi tüm teknik imkânları kullanıma sunuyor...

Çekmeköy Belediyesi'nden ticaret imarlı arsa!

İstanbul İli Çekmeköy Belediye Başkanlığı, Çekmeköy'de yer alan ticaret alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın muhammen bedeli 38 milyon 47 bin 500 TL olarak açıklandı.

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

Çekmeköy'de konut imarlı 364 metrekarelik arsa satılıyor! Megakentte son dakika fırsatı! 

İstanbul Çekmeköy Belediyesi, Çekmeköy'deki 364,08 metrekarelik arsayı satıyor. Peki Çekmeköy'de yer alan arsanın muhammen bedeli kaç TL? İşte o satış ile ilgili ayrıntılar...

Çekmeköy Belediyesi arsa satacak! Megakentte imarlı arsa fırsatı!

İstanbul İli Çekmeköy Belediye Başkanlığı, Çekmeköy Taşdelen'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa ticaret ve hizmet alanı imarlı.

İzmir Örnekköy’deki kentsel dönüşüm konutları ne zaman teslim edilecek? Örnek dönüşümde son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Örnekköy’de 765 bağımsız birimi inşa ediliyor. İşte kentsel dönüşüme ilişkin tüm detaylar...

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. 

Çekmeköy Hüseyinli Mahallesi 1/1000 ölçekli plan notu tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Çekmeköy ilçesi, Hüseyinli Mahallesi, 112 ada, 12 parselin bir kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli 26.07.2021 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Arsa yatırımı yapmak isteyenlere Çekmeköy Belediyesi'nden büyük fırsat! Resmi Gazete'de yayımlandı!

İstanbul İli Çekmeköy Belediye Başkanlığı, Çekmeköy Hüseyinli'de yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Merakla beklenen ihale bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Beykoz Belediyesi Tokatköy'deki kentsel dönüşümün detaylarını açıkladı!

Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesinin detayları Beykoz Belediyesi'nin internet sitesinden yayımlandı. İşte Tokatköy Mahallesi kentsel dönüşüm projesi hakkında merak edilenler...

Çekmeköy Alemdağ'da eski binalar dönüşecek!

Çekmeköy Belediyesi, Alemdağ, Ekşioğlu ve Çatalmeşe Mahallelerinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni imar planını devreye aldı. 

Çekmeköy'de aile sağlığı merkezi inşa ediliyor!

Çekmeköy Belediyesi, Küçükkoru Aile Sağlığı Merkezi ve Bağımlılık Danışma Merkezi için inşaat çalışmalarına başladı.

Emlak Konut GYO, Bakanlığın Çekmeköy'deki arsasını 990 milyon TL'ye aldı!

Türkiye'nin en büyük proje geliştiricisi GYO'larından Emlak Konut, geliştirdiği projelerinden dev bir satış protokolü imzaladığını açıkladı. Şirket, Çekmeköy'de Çevre Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ait arsayı 990 milyon TL'ye satın aldı.

Çekmeköy'de gençlik merkezleri inşa ediliyor!

Çekmeköy Belediyesi, birçok mahallede toplam 4 adet kitap evi ve gençlik merkezi inşa ediyor.

Çekmeköy Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

Çekmeköy Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları

Kentsel dönüşümde Çekmeköy farkı 



Kentsel dönüşümünü ve gelişimini diğer ilçelerden farklı olarak, uyum esasına göre devam ettiren Çekmeköy'de, sürecin sağlıklı işlemesi için Çekmeköy Belediyesi tüm teknik imkânları kullanıma sunuyor. 


Çekmeköy Belediyesi ilçede yaşanan kentsel değişim sürecine yeni bir boyut kazandıran e-ekspertiz uygulamasını kullanıma sundu. Türkiye'de kamu kurumlarında ilk olan e-ekspertiz uygulamasıyla, günlerce sürebilen ekspertiz çalışmaları birkaç tuşla, dakikalar içinde tamamlanıyor. 


İlgili arsa ya da yapı için inceleme talebinde bulunan ekspertiz firmalarının kullanıcı adı ve şifreyle yararlanabildiği sistemde, tüm inceleme işlemleri internet üzerinden yapılıyor. Bir dosya için aynı anda gelen birden çok firmanın çakışmasını engelleyen, firmaların zaman kaybı ve ulaşım masraflarını ortadan kaldıran e-ekspertiz uygulamasıyla, imara ve krediye uygunluk birkaç tuşla öğreniliyor. 


Sistem Nasıl İşliyor Dosyalar arasında boğulan eksperlerin ofislerinden kullanabildiği e-ekpertiz uygulaması için...