11 / 05 / 2024

Çelik boru sektöründe gelişmeler

Çelik boru sektöründe gelişmeler

Ağustos 2013 döneminde üretimini bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 3 oranında artışla 2,85 milyon tona ulaştırdı. Aynı dönemde yurtiçi tüketim 2012 yılının aynı dönemine oranla yüzde 2 artarak 1,75 milyon ton oldu...

Konut sektöründe aidat problemi!

Aveb Proje Danışmanlık Kurucusu Burçin Çelik Bolgönül konut sektöründe yaşanan aidat probleni ile ilgili yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Burçin Çelik gayrimenkul sektöründe ezber bozdu!

AVEB Proje ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Üyesi Burçin Çelik, AVEB Proje ve Danışmanlık Türk inşaat sektörünün stratejik bir çözüm ortağı oldu.

Türk çelik sektöründe tüketim arttı, üretim azaldı!

Çelik sektöründe 2011-2015 döneminde tüketim yüzde 27,5 artmasına karşın üretim yüzde 7,6 daraldı. Bu nedenle artan tüketim Çin, Rusya ve Ukrayna'dan yapılan ithal ürünlerle karşılandı.

Gazi Çelik: İnşaat sektöründe sorun yanlış projeler!

Lüks yaşamı şehir merkezine yakın konuma getiren Uransan'ın Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik, "İnşaat sektöründe de kaybetmenin sebebi yanlış işler" dedi.

Gazi Çelik: İnşaat sektöründe yanlış proje kaybettirir!

Lüks yaşamı şehir merkezine yakın konuma getiren Uransan'ın Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik, "İnşaat sektöründe de kaybetmenin sebebi yanlış işler" dedi..

Gazi Çelik: İnşaat sektöründe sorun yanlış projeler!

Ankara’da lüks yaşamı şehir merkezine yakın konuma getiren Uransan’ın Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik: “Her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de kaybetmenin sebebi yanlış işler” dedi.

Çelik boru sektörünün ihracatı 1 milyon 740 bin ton oldu!

Türk çelik boru sektörü tüm dünyayı etkisi altına alan olumsuzluklara rağmen yılsonu hedefine doğru temkinli adımlarla ilerliyor. Çelik boru sektörünün 11 aylık ihracatı 1 milyon 740 bin ton oldu.

Çelik sektöründe iş güvenliği ve sağlığı kültür olarak yerleşecek!

Çelik sektöründe iş güvenliği ve sağlığı kültür olarak yerleşecek. Ülkemizde son on yılda 14 bin, 2014 yılının on ayı içinde bin 600 yurttaşımız iş kazalarında hayatını kaybetti.

Çelik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği yerleşik bir kültür olacak!

Son dönemde işyerlerinde yaşanan kazalardaki artış “iş sağlığı ve güvenliği” koşullarının önemini bir kez daha ortaya koydu. Çelik sektöründe iş sağlığı ve güvenliği yerleşik bir kültür olacak.

Çelik boru sektöründe hammadde sıkıntısı yaşanıyor!

Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) verilerine göre; Ocak-Eylül 2014 döneminde sektörün ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 2,71 artışla 1 milyon 435 bin tona ve 1 milyar 205 milyon dolara ulaştı...

Çelik boru sektöründe hammade sıkıntısı büyük!

Türk çelik boru sektörü; önemli ihracat pazarlarında yaşadığı sorunlara ek olarak hammadde temininde zorlanıyor ve ithal ürünlere uygulanan gümrük vergileri ile de maliyetler yükseliyor…

Çelik sektöründe ihracat azalıyor!

Kuzey Irak'ta başlayan güvenlik sorunu, ülkeye en fazla ihracat yapan çelik üreticilerini endişelendirirken, devam eden eden krizin sektöre büyük darbe vuracağı bildirildi. Çelik sektöründe ihracat düşüyor...

Ağaoğlu Maslak 1453, Gayrimenkul Sektöründe Yılın En Başarılı Projesi seçildi!

Yılın Starları 2013 ödülleri kapsamında yurtdışı tanıtımları ile uluslararası platformda adından söz ettiren ve satış rekorları kıran Ağaoğlu Maslak 1453 projesi “Gayrimenkul Sektöründe Yılın En Başarılı Projesi” seçildi.

Çelik boru sektöründe gelişmeler Haberi

Çelik boru sektöründe gelişmeler


Türk çelik boru sektörü tüm olumsuz etkenlere rağmen üretim ve ihracatını artırmaya devam ediyor. Avrupa Birliği’nde uzun süredir devam eden ekonomik durgunluk, Ortadoğu’da yaşanan siyasi gerilimler ve yurtiçindeki çelik boru talebindeki sınırlı artışa rağmen çelik boru sektörü üretimini artırıyor. Sektör, Ocak – Ağustos 2013 döneminde üretimini bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 3 oranında artışla 2,85 milyon tona ulaştırdı. Aynı dönemde yurtiçi tüketim 2012 yılının aynı dönemine oranla yüzde 2 artarak 1,75 milyon ton oldu. 


Ağustos ayı sonu itibariyle 8 ayda miktar bazında 1,23 milyon ton olarak gerçekleştirilen çelik boru ihracatı, 2012 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 4,16 yükseldi. Bu dönemde Türk çelik boru ihracatı değer olarak ise yüzde 0,2 azalarak 1,1 milyar olarak gerçekleşti. Ocak – Ağustos...