28 / 04 / 2024

Çelik ihracatı ne durumda

Çelik ihracatı ne durumda

Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, çelik mamulleri ihracatı 2014 yılında miktar bazında 17,5 milyon ton, değer bazında ise 13,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Çelik ihracatında Mısır ve ABD'de sular durulmuyor!

Türk çelik sektörüne Mısır’dan geçici vergi baskısı ABD’den ise telafi edici vergi kararı…Türk çelik sektörünün anti-damping, koruma önlemi ve telafi edici vergilerle mücadelesi aralıksız sürüyor.

Çelik ihracatçıları Ortadoğu’da yeni pazarları hedefliyor!

İhracatçılar Irak’ta gelişmeler karşısında şimdi yeniden pozisyon alıyor. Çelik İhracatçıları Birliği, Hatay İskenderun’daki toplantıda Irak ihracat pazarını yeniden kazanmak kadar yeni pazarları da değerlendirdiklerini açıkladı.

Yedi aylık çelik ihracatı 8,07 milyar dolara ulaştı!

Türk çelik sektörü 2014 yılının yarısını değerde 8,07 milyar dolar, miktarda ise 10,6 milyon ton ihracat ile tamamladı. Sektörün en önemli ihracat pazarlarından biri olan Ortadoğu’da yaşanan düşüşler, diğer bölgelere olan ihracatla telafi ediliyor.

4 aylık çelik ihracatı 4,7 milyar dolara ulaştı!

2014 yılı Ocak-Nisan dönemi verilerine göre; Türkiye’nin çelik ihracatı değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,1 azalış ile 4,7 milyar dolar, miktar bazında ise yüzde 7,6 düşüş ile 6,3 milyon ton olarak gerçekleşti.

Çelik ihracatı 3,4 milyar dolar oldu!

Çelik İhracatçıları Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, 2014 yılı ilk çeyreğinde Türkiye'nin çelik ihracatı miktar bazında yüzde 11 azalarak 4,6 milyon ton, değer bazında ise yüzde 8,9 azalarak 3,4 milyar dolar oldu.

Yılın ilk çeyreğinde çelik ihracatı 3,4 milyar dolar oldu!

Geçtiğimiz yıl yaşanan olumsuzlukların çelik sektörü üzerindeki etkileri devam ediyor. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, yılın ilk çeyreğinde çelik mamulleri ihracatı değer bazında yüzde 8,9 azalışla 3,4 milyar dolar oldu.

İki aylık çelik ihracatı 2.3 milyar dolar oldu!

İki aylık çelik ihracatı 2.3 milyar dolar oldu Çelik sektörünün, 2014 yılının ilk iki ayında en çok ihracat yaptığı üç ülke sırasıyla Irak, ABD ve Fas oldu.

Çelik ihracatı 9 ayda 10,55 milyar dolar oldu!

2013 yılına olumsuz koşullarda giren çelik sektörünün ihracatı; küresel pazarlardaki ekonomik dalgalanmalar ve emtia fiyatlarındaki düşüşlerden direkt etkilendi. Çelik ihracatı 9 ayda 10,55 milyar dolar oldu...

Akın Garzanlı kimdir? Hangi ülkede yöneticilik yaptı? Arçelik’te toplam kaç yıl çalıştı?

Akın Garzanlı lisans ve yüksek lisans eğitimlerini nerede tamamladı? Hangi üst düzey görevleri yürüttü? Arçelik’te ne iş yapıyor? İşte Akın Garzanlı’nın hayatı...

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu hangi alanlarda çalıştı? Arçelik’te hangi görevi yürütüyor?

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu kimdir? Kaç yılında ve hangi üniversitede okudu? Hangi alanlarda çalıştı? Arçelik’te ne iş yapıyor? İşte Gülay Barbarosoğlu'nun hayatı...

Hakan Bulgurlu, Hong Kong’da hangi alanda çalıştı? Hangi şirketin CEO’su olarak görev yapıyor?

Hakan Bulgurlu kimdir? Koç Holding’de ne zaman çalışmaya başladı? Hangi alanlarda çalışmalar yürüttü? Arçelik’te ne iş yapıyor? İşte Hakan Bulgurlu ile ilgili merak edilenler...

Çelik ev ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı?

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinden sonra vatandaşlar depreme dayanıklı çelik evlerin fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki, çelik evler ne kadar, çelik ev kaç günde teslim edilir? İşte detaylar...

Avni Çelik nerelidir? Ne iş yapıyor? Hangi bölümden mezun oldu?

Servet GYO Yönetim Kurulu Başkanı Türk iş insanı Avni Çelik kimdir? Avni Çelik ne iş yapıyor? Nereden mezun oldu? İşte Avni Çelik hakkında merak edilen tüm detaylar...

150 metrekare çelik ev fiyatları ne kadar? 23 Mart 2023 fiyat listesi!

Çelik evler, kolay yapılı, kurulumu ve maliyetinden dolayı pek çok kişinin gündemini oluşturuyor. Çelik ev denilince kişilerin aklına öncelikle fiyatları gelmektedir. Peki çelik evler ne kadardır? İşte detaylar!

100 metrekare çelik ev ne kadar? 22 Mart 2023 fiyat listesi!

Çelik evler son dönemin en gözde tatil yapılarından biridir. Bundan dolayı da ahşap evlerin fiyatları da sorgulanmaktadır. İşte detaylar!

3+1 çelik konstrüksiyon ev fiyatları ne kadardır? 20 Mart 2023 fiyat listesi!

Çelik evler yurt dışında olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda tercih edilmeye başlandı. Maliyeti ve hızlı kurulumundan dolayı bu yapılar hızla yayılıyor. Peki çelik evler ne kadardır? İşte detaylar!

Arçelik Resital çay makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 16 Ocak 2023 fiyat listesi

Arçelik'ten Birlikte Satın Alın kampanyasına rağbet büyüdü. Arçelik Resital mutfak serisi kampanyası detayları için haberimizi okuyun. Peki Arçelik Resital çay makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Arçelik Mini fırın en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?  6 Ocak fiyat listesi

Mini fırınla misafirlerinizi en leziz yemeklerinizle ağırlayın. Peki Arçelik SUF 5000 MEB 50 lt Beyaz Midi Fırın nerede ne kadara satılıyor? 

Arçelik'ten Dünya Çay Gününe Özel kampanya! Çay Makinesi ürünlerine büyük indirim! 15 Aralık 2022 fiyat listesi...

Arçelik'ten Dünya Çay Gününe Özel indirim başladı. Peki Arçelik Dünya Çay Günü için hangi ürünlerde indirime gitti? Çay makinelerinin özellikleri Neler? İşte 15 Aralık 2022 fiyat listesi...

Arçelik'ten çılgın kampanya! Buzdolabı alana mutfak makinesine 2.000 TL'lik indirim! 14 Aralık 2022 fiyat listesi

Arçelik'ten seçili Buzdolabı alanlara mutfak makinesinde indirim kampanyası başladı. Peki Buzdolabı fiyatları Arçelik'te ne kadar? İşte 14 Aralık fiyat listesi…

Çelik üretimi ve ihracatı Ekim ayında sert düştü

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği'nden yapılan açıklamada yüksek enerji maliyetleri ve resesyondaki Avrupa pazarı nedeniyle çelik ihracatında daralmanın devam ettiği belirtilirken Hindistan'ın ise hem iç pazarda hem de yurtdışı pazarlarda etkinliğini artırdığı ifade edildi.

Çelik ihracatı ne durumda Haberi

Çelik ihracatı ne durumda

2014 yılı boyunca yaşanan siyasi ve ekonomik olumsuzlukların yanı sıra haksız yere açılan damping ve koruma önlemi davaları ve DTÖ kurallarına aykırı ticaret yapan ülkelerle mücadelesini sürdüren Türk çelik sektörü, 2014 yılı sonunda hedefine ulaştı. Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre, çelik mamulleri ihracatı 2014 yılında miktar bazında 17,5 milyon ton, değer bazında ise 13,2 milyar dolar olarak gerçekleşti. İnşaat çeliği sektörün en çok ihraç ettiği ürün olurken; bölgede yaşanan olumsuz koşullara rağmen Ortadoğu ihracat liderliğini sürdürdü.

Çelik İhracatçıları Birliği tarafından açıklanan 2014 yılı verilerine göre; Türkiye’nin çelik ihracatı değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,3 azalış ile 13 milyar 222 milyon dolar, miktar bazında ise yüzde 4,5 düşüş ile 17 milyon 550 bin ton olarak gerçekleşti.

Çelik sektörünün ihracatına,...