29 / 04 / 2024

çelik ihracatı yapan firmalar

çelik ihracatı yapan firmalar

Türk çelik sektörü 2014 yılının yarısını değerde 8,07 milyar dolar, miktarda ise 10,6 milyon ton ihracat ile tamamladı. Sektörün en önemli ihracat pazarlarından biri olan Ortadoğu’da yaşanan düşüşler, diğer bölgelere olan ihracatla telafi ediliyor.

Demir çelik devi iflasın eşiğine geldi!

Kurulduğu 1992 senesinden bu yana gerçekleştirdiği üretim ve yatırımlarla demir-çelik sektörünün güçlü firmaları arasına giren, 6 kıtada 72 ülkeye ihracat yapan Güney Çelik, son 2 senede yaşadığı sorunlar sonucunda üretimi durdurma noktasına geldiği belirtildi.

TİM açıkladı! Kasım'da otomotiv endüstrisi en fazla ihracat gerçekleştiren sektör oldu

Otomotiv endüstrisi, geçen ay en fazla ihracat yapan sektör olarak gerçekleşti. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan veriler ve haberin ayrıntıları...

Eylül ayında en fazla ihracat yapan ilk 5 il belli oldu!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye'nin geçen ay 22,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ifade etti. Gültepe, "Sektörler özelinde baktığımız zaman bu ay 2 milyar 846 milyon dolarla kimya sektörünü ilk sırada görüyoruz” diye konuştu.

Çimento ihracatı 5 yılda yüzde 78 arttı!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 5. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, 2022 yılında ‘en fazla ihracat yapan firmalar açıklandı. Çimento ihracatı 2028'den 2022'ye kadar yüzde 78 artış kaydetti. 

Dünyanın en fazla incir ihracatı yapan ülkesi Türkiye!

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyadaki taze incir üretiminin yaklaşık yüzde 24’ünün, kuru incirin ise yaklaşık yüzde 55’inin Türkiye'de üretildiğini ifade etti. Bayraktar, "Türkiye yüzde 53 ile dünyada en fazla incir ihracatı yapan ülke durumunda” dedi.

Haziran ayında en fazla ihracatı otomotiv endüstrisi gerçekleştirdi!

Açıklanan rakamlara göre, otomotiv endüstrisi, geçen ay 3 milyar 9 milyon dolar ile en fazla ihracat yapan sektör oldu. Otomotiv endüstrisini, 2 milyar 365 milyon dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri, 1 milyar 659 milyon dolarla hazır giyim ve konfeksiyon izledi.

İstanbul’un ihracatı 100 milyara yaklaştı! Bakın hangi ülkelere ihraç edildi?

Türkiye’nin en fazla ihracat yapan kenti İstanbul olurken, yapılan ihracat miktarı 94,4 milyarı buldu.

Çelik üretimi ve ihracatı Ekim ayında sert düştü

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği'nden yapılan açıklamada yüksek enerji maliyetleri ve resesyondaki Avrupa pazarı nedeniyle çelik ihracatında daralmanın devam ettiği belirtilirken Hindistan'ın ise hem iç pazarda hem de yurtdışı pazarlarda etkinliğini artırdığı ifade edildi.

Sanayiciler uyardı! Çelik üretimi ve ihracatı geriliyor

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar nedeniyle uluslararası alanda rekabet güçlerinin gerilediğini açıkladı, Dernekten yapılan açıklamada çelik ihracatında ve üretiminde yaşanan düşüşe işaret edildi. Açıklamada elektrik ve doğal gaz faturalarının çelik sektö

Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı!

Türk Lirası ile ihracat yapılan ülke sayısı 164, ihracat yapan firma sayısı ise 6 bin 439 oldu. Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı. İşte haberin devamı..

Türkiye, dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı!

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı.  Geçen yıl 30,83 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihraç eden Türkiye, en çok inşaat malzemesi ihracatı yapan ülkeler arasında 5. oldu.

Çelik ihracatı Eylül'de zirve yaptı!

Türkiye’nin toplam ihracatı eylül ayında yıllık bazda yüzde 30 artışla 20,8 milyar dolara yükseldi. Çelik sektörü, 2,6 milyar dolarlık ihracatla sektörler arasında ilk kez zirvede yer aldı.

İzocam ihracat şampiyonu oldu!

İzocam 2019'da gerçekleştirdiği yalıtım malzemesi ihracatı ile En Çok Yalıtım Malzemesi ihracatı Yapan Firma kategorisinde bu yıl da birinci oldu.

çelik ihracatı yapan firmalar Haberi

çelik ihracatı yapan firmalar

Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre yedi aylık dönemde; Türkiye’nin Ortadoğu Bölgesi’ne gerçekleştirdiği çelik ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 21,4 oranında gerilerken, AB ülkelerine yapılan ihracat yüzde 9,3 oranında arttı. Irak özelinde Ortadoğu’da yaşanan ihracat düşüşü ise çelik sektörüne yılsonu hedefinde yüzde 6 oranında bir revizyon getirdi.

Çelik İhracatçıları Birliği tarafından açıklanan 2014 yılı Ocak-Temmuz dönemi verilerine göre; Türkiye’nin çelik ihracatı değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 azalış ile 8,07 milyar dolar, miktar bazında ise yüzde 6,7 düşüş ile 10,6 milyon ton olarak gerçekleşti.

Çelik sektörünün ihracatına, diğer birliklerin faaliyet alanına giren demir çelik ürünleri de eklendiğinde Türkiye’nin yedi aydaki toplam çelik ihracatı; miktar bazında 11,1 milyon ton; değer bazında ise 9,5 milyar dolara ulaştı.

Yedi...