05 / 05 / 2024

Çelik sektörünün çin araştırması

Çelik sektörünün çin araştırması

Çelik İhracatçıları Birliği'nin (ÇİB) önderliğinde birleşen bir sektörel heyet, dünyanın en büyük çelik üreticisi ve Türkiye'nin uluslararası pazarlardaki rakibi Çin'deki tesislerde incelemelerde bulunacak.

Çelik sektöründe katma değeri yüksek ürünler ihraç edilecek!

Çelik sektörünü buluşturan en büyük organizasyonlardan biri olan SteelOrbis 2023 Güz Konferansı ve 89’ncu IREPAS toplantısı, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) iş birliği ile İstanbul'da düzenlendi. ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, çelikte katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edileceğini söyledi.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

Çelik sektörünün AB’ye inşaat çeliği ihracatı daralabilir!

Çelik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci yaptığı açıklamada, Türk çelik sektörünün, AB'nin uygulamaya geçirdiği kotalar nedeniyle bu bölgeye inşaat çeliği ihracatında da yüzde 60'ın üzerinde daralma yaşayabileceğini söyledi.

Demir çelik sektörünün sorunları meclis gündeminde!

Demir çelik sektörünün sorunları meclis gündemine taşındı. CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Veysel Yayan: Konuttaki hareketlilik çelik sektörünü canlandırdı!

TÇÜD Genel Sekreteri Veysel Yayan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası inşaat sektörünün canlandırılmasına yönelik girişimleri bir seferberlik olarak gördüklerini, konut kredisi faizlerinin düşürülmesiyle inşaat sektöründe canlılığın hissedilmeye başladığını söyledi.

17 Ağustos depremi inşaat sektörünün miladı oldu!

BEKAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Karahasanoğlu, ONURSAL Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, UZALTAŞ AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala ve İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, 17 Ağustos depremi sonrası Türk inşaat sektörünü değerlendirdi.

Rusya yaptırımları Türk inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Ekonomist Erhan Aslanoğlu, Rusya krizin derinleşmesi ve inşaat sektöründe projelerin iptal edilmesi durumunda inşaat sektörünün kaybının da yıllık 4,5 milyar doları bulabileceğini söylüyor

Metropol İnşaat Adana'da sektörün öncüsü olmaya aday!

Metropol inşaat hayalinizi yapıyor Metropol İnşaat, Adana'da birbiri ardına yaptığı süper lüks inşaatlarla sektörün öncüsü olmaya aday. Kent lokasyonuna nefes aldıracak DoubleTree by Hilton inşaatının bitmesi heyecanla bekleniyor.

İstikrar inşaat sektörünü hızla büyütecek!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, inşaat sektörünün ekonomik ve siyasi istikrarı yakalamış bir ülkede daha güçlü bir yapıda yoluna devam edeceğini belirterek "Bu da bizi yatırım yapmaya teşvik edecek" dedi.

Çılgın projeler inşaat sektörünü uçuracak!

Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün her geçen yıl gelişerek büyük hedefler ortaya koyduğunu kaydeden Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Türkiye'nin yıllık 450 bin civarında konut ihtiyacı bulunduğunun altını çizdi.

Maket, inşaat sektörünün iş hacmini artırıyor!

Son yıllarda inşaat sektörünün ve onu etkileyen yan sektörlerin iş hacminin hızla artması ile birlikte maket yapıları ilk olarak alıcıya ulaştıran ve onların ilk tanıtımını yapan maket sektörünün İzmirli temsilcileri ile görüşüldü.

Yüksel Akgül: 2016'da inşaat sektörünün önü açık!

Vadişehir Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, 2016 yılında inşaat sektörünün iyi duruma geleceğini belirterek "Türkiye'nin ve inşaat sektörün önünü 2016 yılında son derece açık görüyorum. " dedi.

Çelik sektörünün çin araştırması Haberi

Çelik sektörünün çin araştırması

Birlik açıklamasına göre ÇİB, Türk Çelik Üreticileri Derneği ile birlikte sektörün gelişimi ve ilerlemesi için yürüttüğü çalışmalara devam ediyor. 


Son dönemde sektörde yaşanan daralmayı alternatif teknolojileri devreye alarak aşmaya odaklanan sektör, bu konuda dünya çelik üretiminin yarısını gerçekleştiren Çinli çelik üreticileri ile bilgi paylaşımında bulunacak. 


Geçen ay düzenlenen Çelik Sektörünün Teknolojik ve Yapısal Dönüşüm Çalıştayı'na katılan Çin'in en büyük çelik grubu MCC, Türk çelik sektörü temsilcilerini ülkelerine davet etmişti. 


Bu doğrultuda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK yetkilileri ile birlikte Çelik İhracatçıları Birliği başkanlığındaki sektörel heyet 25 Temmuz-1 Ağustos 2015 tarihleri arasında Çin'i ziyaret edecek. 


Program çerçevesinde Türk çelik heyeti, Çin'in modern entegre çelik tesislerinde incelemelerde bulunacak. Bir yanda sıcak metal şarjının yapıldığı elektrik ark ocaklı tesisleri ziyaret edecek heyet; ülkemizde halen...