26 / 07 / 2024

çelik yapılar depreme dayanıklı mı

çelik yapılar depreme dayanıklı mı

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından Yapı Malzemesi dersi kapsamında "Çelik" konulu bir seminer düzenlendi. Osman Yazaroğlu öğrencilere, KARDEM R'de yapılan çalışmalar, çelik üretimi ve çelik yapılar hakkında bilgi verdi.

İstanbul'daki orta ve üzeri riskli yapıların tamamı 4 kez dönüştürebilirdi! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı depreme hazırlık çalışmasına göre İstanbul’da orman ve askeri alanlar imara açılarak yaratılan toplam 85 milyar dolarlık rant ile İstanbul’daki orta ve üzeri riskli yapıların tümü 4 defa dönüştürebilirdi. İşte o raporda yer alan detaylar...

Deprem sonrası çelik yapılara ilgi arttı!

Gelişmiş ülkelerde birincil tercih olan ve geniş kullanım alanlarına sahip çelik yapılar depremden sonra Türkiye’de de oldukça rağbet görmeye başladı. 

İnşaat sektöründe yeni yöntem! Depreme karşı yapılar artık daha sağlam olacak!

Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, geleneksel yapılara göre 7-8 kat daha dayanıklı olan ve 2-3 katı hızlı tamamlanan çelik yapıların, depremin yaralarını daha çabuk saracağını belirtti.

Çelikten yapılan binalar depreme 8 kat daha dirençli!

Dünyada bilinen tüm depremlerde, çelik yapılar diğerlerine kıyasla çok daha az hasar aldığı belirtiliyor. Fakat Türkiye’deki yapıların çok azı çelikten meydana geliyor. Buna karşın, çelikten inşa edilen yapıların depreme 8 kat daha dayanıklı olduğu ifade ediliyor.

Depreme karşı güvenli mekanlar için çelik yapı şart!

Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek yaptığı açıklamada geleneksel yapılara göre 7-8 kat daha dayanıklı olan ve 2-3 katı daha hızlı tamamlanan çelik yapıların, depremin yaralarını daha çabuk sarabileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin depremlere karşı okul yapılarını denetledi! Okul binaları depreme hazır mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kayseri'de okul yapılarının olası depremlere karşı hazırlık durumlarını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Deprem Profesörü uyardı: Çelik yapılara geçilmeli! İşte çelik yapıların özellikleri ve fiyat listesi

Deprem ülkesi olan Türkiye 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerle bu gerçekle tekrardan yüzleşti. Uzman isimlerden peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan çelik yapıları önerdi.

Kendi konteynerini kendin yap kampanyası: Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? 

Deprem ülkesi olduğu gerçeğiyle 6 Şubat'ta tekrardan yüzleşen Türkiye'de konteyner yapıların fiyatları ve kullanım özellikleri gündemde merakla sorgulanıyor. Peki, Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? İşte detaylar...

Çelik ev nedir? Çelik ev yapılarının avantajları neler?

Son zamanlarda oldukça popüler olan çelik ev teriminin anlamı ve özellikleri merak ediliyor. Peki, Çelik ev vedir? Çelik ev yapılarının avantajları neler? İşte detaylar...

Sahrasu Çelik Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sahrasu Çelik Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 30 bin TL sermaye bedeli ile Yener Karadağ ve Tarkan Ayağlar ortaklığında kuruldu.

Prof. Dr. Cemalettin Dönmez'den depreme dayanıklı yapılar için 'Şili formülü' önerisi!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez yaptığı açıklamada depreme dayanıklı yapılar için perde duvar kullanımının önemine değindi. 

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

çelik yapılar depreme dayanıklı mı Haberi

çelik yapılar depreme dayanıklı mı

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen seminere Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KARDEM R) Kalite Müdürü Osman Yazaroğlu konuşmacı olarak katıldı. Yazaroğlu öğrencilere, KARDEM R'de yapılan çalışmalar, çelik üretimi ve çelik yapılar hakkında bilgi verdi. 


"ÇELİK YAPILAR TERCİH EDİLMELİ" 


Türkiyehin deprem kuşağında bir ülke olduğunun altını çizen Osman Yazaroğlu, "Çelik yapılann sayısının artması Türkiye için önemli çünkü çeliğin sağlamlığı, dayanıklılığı ve direnci kıyaslanamaz, depreme karşılık veren malzemedir. 

Kentsel dönüşümde ve deprem sorunlarının çözümü için çelik kullanımının anması konusunda adım atılması önemli, depreme dayanıklı ekolojik kalıcı konutlar yapılaması için betonarme klasik binalar yerine, çelik yapıların tercih edilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. 


YÜZDE BESİN ALTINDA... 


Türkiye'de konutlarda çelik kullanım oranının artması gerektiğini dile getiren Yazaroğlu, "Gelişmiş ülkelere bakıldığı zaman çelik yapılar yüzde 30 ile yüzde...