05 / 05 / 2024

çelikbaşlar konağı

çelikbaşlar konağı

Burdur'da 1920'li yıllarda yapıldığı tahmin edilen Çelikbaşlar Konağı, TBMM'de milletvekili olarak Burdur'u temsil eden Mehmet Akif Ersoy'un anısını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Kültür Evi'ne dönüştürüldü...

Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor! Fiyat açıklandı: Yeni Kona Elektrik fiyatları ne kadar?

Tarzı ve donanım özellikleriyle, B-SUV segmentinde iddialı konuma gelecek olan Hyundai Yeni Kona Elektrik, Türkiye'de satışa çıkıyor. Peki Hyundai Yeni Kona Elektrik fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar ve fiyat bilgisi...

Hyundai Eylül 2023 fiyat listesi: Hyundai i10, i20, Kona, Bayon, Elantra, Tucson, Santa Fe fiyatları peş peşe açıklandı

Hyundai marka otomobil almak isteyen otomobilseverler Eylül ayında açıklanan fiyatları mercek altına aldı. Bu kapsamda Hyundai araçlarının fiyatlarını tek tek açıkladı. Peki, Hyundai i10, i20, Bayon, Kona, Elantra, Tucson ve Santa Fe ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Hyundai Kona’nın elektrikli modeline flaş zam geldi! Herkes Kona Elektrik’in yeni fiyatını konuşuyor!

2023 yılına girilmesiyle beraber tüm otomobil firmaları benzinli araç yerine elektrikli araçların üretimine hız verdi. Bu kapsamda Hyundai’nin ürettiği Kona Elektrik modeli de büyük ilgi çekerken, aracın mayıs ayı fiyatı belli oldu. İşte 15 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Depremin vurduğu ilde 120 yıllık konağı görenlerin feleği şaştı! Sokak yerle bir oldu ama o dimdik ayakta!

Malatya, Kahramanmaraş depreminden en çok etkilenen şehirlerden biridir. İlk depremde birçok binanın yıkıldığı bir şehirde, artçı sarsıntılar hasarlı binaları yıktı. Battalgazi semtindeki 120 yıllık konağı ziyaret edenler hayran kaldı. İşte bu konağın son hali...

Hyundai Kona'da 0.99 faiz fırsatı! Hyundai Kona fiyatları ne kadar? İşte 21 Nisan 2022 fiyat listesi...

Hyundai'nin en beğenilen araçlarından biri olan Hyundai Kona'da 0.99 faiz fırsatı başladı! Peki, Hyundai Kona fiyatları ne kadar? İşte 21 Nisan 2022 fiyat listesi...

TOKİ Tuzla Konaşlı 508 konut ihalesi bugün!

İstanbullu vatandaşları ev sahibi yapmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tuzla Aydınlı Konaşlı projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Tuzla Konaşlı'da imar planı tartışması!

CHP Tuzla İlçe Başkanı Ali Eren Bingöl, Konaşlı Mahallesinde gecekondu alanında imar planı olmamasına karşı 2017'de TOKİ’nin imar planı çıkarttırarak vatandaşların mağdur olduğunu iddia etti. Bingöl, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tarihi Hazinedaroğlu Konağı müzeye dönüşüyor!

Ordu'da Bolaman Kalesi kalıntılarının üzerine 18. yüzyılda yapılan Hazinedaroğlu Konağı, yörede bulunan yaşama sahip eserlerin bulunacağı kent müzesine dönecek.

Kocaeli'de atıl durumdaki eski okul köy konağına dönüştürüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Kandıra Kırkarmut Köyü’nde atıl durumda olan eski köy okulu onarılarak köy konağı olarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

İzmir Çakırağa Konağı restorasyon bekliyor!

İzmir bulunan 250 yıllık Çakırağa Konağı 90'lı yılların başında restore edilerek müzeye çevrilmişti. Konak tekrar restore edilmek için kapatıldı. Vatandaşlar konağın tekrar hizmete girmesini istiyor.

Ordu'daki tarihi yapılar korunuyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede bulunan tarihi yapılar koruma altına alındı. Selimiye Mahallesi'ndeki tarihi konağın turizme kazandırılması için çalışmalar başladı.

 Alanyalı Konağı’nın avlusundaki kaçak bina yıkıldı!

Yürüttüğü çalışmalarla Ege'nin İncisi İzmir’in merkezindeki tarihi yapıları tek tek ayağa kaldıran Konak Belediyesi’nin restorasyonuna başladığı Alanyalı Konağı’nın avlusundaki kaçak binayı yıkan ekipler tarihi bir sarnıçla karşılaştı.

Antalya Avdan’a 5 yıldızlı köy konağı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli’nin Avdan Mahallesi’ne yeni bir köy konağı ve muhtar evi kazandırdı. Mimarisi ile vatandaşların beğenisini toplayan konak, mahallenin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek.

çelikbaşlar konağı Haberi

çelikbaşlar konağı

    Burdur'da 1920'li yıllarda yapıldığı tahmin edilen Çelikbaşlar Konağı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) milletvekili olarak Burdur'u temsil eden Mehmet Akif Ersoy'un anısını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Kültür Evi'ne dönüştürüldü. 

     AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Burdur Valiliği'nin koordinasyonunda İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi işbirliğinde hayata geçirilen proje kapsamında, 1920'li yıllarda yapıldığı tahmin edilen ve 3 yıl öncesine kadar İl Kültür Turizm Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılan bina restore edilerek Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi'ne dönüştürüldü. 

     Yaklaşık 450 metrekare ve iki katlı olan kültür evinin restorasyonu için 450 bin lira civarında harcama yapıldı. Maliyetin 270 bin liralık bölümü Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), diğer kısmı ise resmi kurumlar tarafından karşılandı. 

     Kültür...