02 / 05 / 2024

Cemil Meriçin evi nerede

Cemil Meriçin evi nerede

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yazar, çevirmen ve eğitimci Cemil Meriç'in doğduğu ev restorasyon çalışmalarının ardından "Kültür Evi"ne dönüştürüldü.Mekanda Cemil Meriç'in kısa hayat öyküsünü içeren üç boyutlu animasyon filmi gösteriliyor.

Cenk Meriç ne zaman genel müdür oldu? hangi şirkette CEO olarak çalışıyor?

Cenk Meriç kimdir? Hangi şirketlerde çalıştı? Şu an hangi alanda görev alıyor? İşte Cenk Meriç’in biyografisi...

İstanbul Ümraniye'de satılık gayrimenkul fırsatı! Ümraniye Belediyesi duyurdu! 

Ümraniye Belediyesi, İstanbul ili, Ümraniye ilçesi, Esenkent, Esenşehir ve Cemil Meriç mahallelerinde yer alan 3 gayrimenkulü 915 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter'in evi 2 milyon 800 bin TL başlangıç fiyatıyla satışa çıkıyor!

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter'in evi açık arttırma ile satışa çıkartılacak. Büyükada'daki 90 metrekarelik olan bu daire için 2 milyon 800 bin TL başlangıç fiyatı isteniliyor. İşte ayrıntılar...

Ümraniye'de 4 bin 576 metrekarelik arsa 22.8 milyon TL'ye icradan!

T.C. İstanbul Anadolu 19. İcra Dairesi, İstanbul Ümraniye'de Cemil Meriç Mahallesi 112 ada 2 parselde yer alan 4 bin 576 metrekarelik arsayı icradan 22 milyon 880 bin TL'ye satıyor...

Ümraniye'de 22.8 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. İstanbul Anadolu 19. İcra Dairesi, İstanbul ili, Ümraniye ilçesi, Cemil Meriç Mahallesi, Alemdağ Caddesi, 112 ada 2 parselde yer alan 2 katlı çelik yapı ve 1 adet binayı 22 milyon 880 bin TL'ye satıyor...

Cenap Şahabettin’in evi ne olacak? 

Türk Edebiyatı'nın başarılı yazarlarından Cenap Şehabettin'in Bakırköy'deki evi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Otoparka dönen evin onarılması isteniyor.

Cenap Şahabettin’in evi otoparka dönüştü!

Yazar ve şair Cenap Şahabettin’in 1934 senesinde hayatını kaybettiği ev harabeye döndü. Bakırköy'de bulunan ve otopark olarak kullanılan ev yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Mrc Meriç İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mrc Meriç İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Tahsin Meriç ve Murat Meriç ortaklığında kuruldu.

Yüzüklerin Efendisi oyuncuları Tolkien'in evi için kampanya başlattı!

Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filminin oyuncuları, serilerin yazarı olan J.R.R. Tolkien'in satışa çıkarılan evini korumak için kampanya başlattı. 

Demet Özdemir'in evi görenleri büyüledi! 

Demet Özdemir, son dönemin adından en çok söz ettiren isimleri arasında yer alıyor. Güzel oyuncu Beykoz'da İstanbul'un lüks sitelerinden birinde oturuyor. İşte Demet Özdemir'in evi...

İngiliz ajan Le Mesurier'in evi elde kaldı!

İngiliz eski istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier’in yaşamını yitirdiği Karaköy’deki üç katlı binaya 7 aydır kiracı bulunamıyor. Binanın yer aldığı sokaktaki esnaf, “Kiralamak isteyenler bize danışıyor. Ajanın öldüğü ev olduğunu öğrenen bir daha gelmiyor” diye konuşuyor.

Aristotle Onassis'in evi için 26 milyon TL teklif!

Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Mihriye Yalazı, Yunan armatör Aristotle Onassis'in doğduğu ev olarak bilinen tarihi evini, Onassis Vakfı'nın 3 milyon Euro'luk (yaklaşık 26 milyon TL) teklifine rağmen satmayı kabul etmedi. 

Adnan Şen’in evi 75 milyon dolara satışta!

ABD'nin en büyük müteahhitlerinden biri olan Adnan Şen'in Beverly Hills’te yaptırdığı evi 75 milyon dolarlık rekor fiyatıyla satışa çıktı...

Cemil Meriçin evi nerede Haberi

Cemil Meriçin evi nerede

Yazar, çevirmen ve eğitimci Cemil Meriç'in Reyhanlı ilçesindeki doğduğu ev "Kültür Evi"ne dönüştürüldü.


Hatay Valiliği, İl Özel İdaresi, Reyhanlı Kaymakamlığı ve Reyhanlı Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen restorasyon sonrasında Kültür Evi'ne dönüştürülerek turizme kazandırılan mekanda Cemil Meriç'in sesinden yararlanılarak ziyaretçilere kısa hayat öyküsünü içeren üç boyutlu animasyon filmi gösteriliyor.


Kültür Evi'nin duvarlarında 12 Aralık 1916'da dünyaya gelen Cemil Meriç'in hayatından çeşitli karelerin yer aldığı fotoğraflar bulunurken ziyaretçilere ışık, ses ve görsel efektler eşliğinde sunum yapılıyor. Yazarın kendisi ve ailesine ait kronolojik hayat hikayesi, eserleri, sözlerinin yer aldığı sunum sırasında adeta tarihe yolculuk yapılıyor.


İlçenin yetiştirdiği en önemli isimlerden birinin Cemil Meriç olduğunu belirten Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, onu unutmamak ve unutturmamak için yaşadığı evi "Kültür Evi"ne dönüştürdüklerini söyledi.


"Cemil Meriç'i...