09 / 05 / 2024

cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon

cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon

İstanbul'da yapımı devam eden Üçüncü Havalimanını üstlenen konsorsiyum, yıllık KDV dahil 1,1 milyar avro olmak üzere 25 yılda 27,5 milyar avro kira ödeyecek.

İGA Havalimanı maden ocağı kuruyor!

3. havalimanı projesi nedeniyle yoğun tahribata uğrayan Ağaçlı köyü ve Işıklar köyüne Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon ortaklığı ile kurulan İGA Havalimanı AŞ şimdi de maden ocağı kuruyor.

Yapı Merkezi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ersin Arıoğlu vefat etti!

Kalyon, Kolin, Limak, Cengiz inşaattan sonra en yüksek ekonomik değerde kamu ihalelerini alan Yapı Merkezi’nin Onursal Başkanı Dr. Ersin Arıoğlu yaşamını yitirdi. 

Rekabet Kurulu'ndan Cengiz ve Kalyon İnşaat'a onay çıktı! İki patron o işten çekildi

Rekabet Kurulu, Mapa İnşaat ve Ticaret AŞ ve Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin İstanbul Havalimanı'nı inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek amacıyla 7 Ekim 2013 tarihinde kurulan İstanbul Grand Airport’taki (İGA) hisselerinin Cengiz Holding ile Kalyon Holding'e devrine onay verdi.

Kalyon Holding İstanbul Havalimanı'ndaki hisse payını arttırdı

Kalyon Holding İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payını yüzde 55’e çıkarma kararı aldı. İstanbul Havalimanı ortaklarından Limak Yatırım Holding ve Mapa İnşaat, geçtiğimiz günlerde hisselerini diğer ortaklara satmak için anlaşmaya varmıştı.

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satıyor! 

Limak ve Mapa İnşaat İGA Havalimanları İşletmeleri'ndeki hisselerini satmaya karar verdi, iki şirket ortaklıktan çıkmak için hazırlıkta...

Cengiz İnşaat ve MAPA Romanya'da 1 milyar Euro'luk otoyol projesi üstlendi!

Romanya, son senelerin en önemli altyapı projelerinden birini hayata geçiriyor. Karpat Dağları’nı delecek olan otoyol projesinin kazananı Cengiz İnşaat ve MAPA oldu. 

2020’de en çok iş alan 20 müteahhit belli oldu!

Türkiye’nin 2020'de en çok sözleşme imzalayan 20 müteahhidi açıklandı. Listenin başındaki 5 firma değişmedi. İlk sırada 20 sözleşmeye 34.5 milyar TL imza atan Kalyon İnşaat oldu. Kolin ikinci, Cengiz üçüncü, Makyol dördüncü, Özgün beşinci sırada yer aldı. 

Çukurova Havaalanı ihalesi 26 Ekim'de!

Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu’nun elenmesinden sonra iptal edilen Çukurova Havaalanı ihalesinde yeni iddialar gündemde. 26 Ekim’de yapılacak olan ihale öncesinde şartnamede idareyi devre dışı bırakacak değişiklikler yapıldığı, ödeme dengelerinin tamamen yüklenici lehine düzenlendiği

Çukurova Havaalanı ihalesi Ekim'de yeniden yapılacak! 

Limak-Kalyon-Cengiz’in elenmesinden sonra Mart'ta iptal edilen ve Ulaştırma Bakanı’nı yiyen Çukurova Havaalanı ihalesi Ekim sonunda tekrar yapılacak. CHP milletvekili Burhanettin Bulut, “Gözümüz, bu ihalede. 500 milyon Avro harcanacağına mevcut havaalanı modernize edilsin” dedi.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Kolin İnşaat'ın İGA Havalimanı'ndaki hisselerini Cengiz ve Kalyon alacak! 

İGA Havalimanı'nda hisseleri bulunan Kolin İnşaat'ın hisselerinin Cengiz İnşaat ve Kalyon Havacılık ve İnşaat tarafından devralınmasına izin verildi. 

Türk şirketlerden 50 milyar dolarlık atak!

İstanbul Havalimanı'nı inşa eden Limak, Cengiz, Mapa ile TAV, İçtaş İnşaat Karadağ'ın iki havaalanın yenilenme ve işletmesine talip oldu...

Cengiz, Kolin ve Kalyon Vlora Havalimanı projesinden çekildi!

Cengiz, Kolin ve Kalyon şirketleri, Vora Havalimanı projesi konusunda Arnavutluk hükümetiyle anlaşma sağlayamadı.

Cengiz-Kolin ve Kalyon Vlora Havalimanı projesinden çekildi!

Arnavutluk'ta inşa edilecek havalimanı projesi için geçen yıl masaya oturan Cengiz-Kolin ve Kalyon ihale sürecinden çekildi.

cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon Haberi

cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünce 3 Mayıs 2013'te  "Yeni Havalimanı"nın inşa edilmesi ve işletilmesini (25 yıl) kapsayan ihaleyi  Cengiz-MAPA-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu kazanmıştı.


İhaleyi kazanan konsorsiyumun bu amaçla İGA (İstanbul Grand Airport)  ismini vererek 7 Ekim 2013 kurduğu şirketin havalimanı projesini hayata geçirmek  üzere başlattığı çalışmalar son hızla devam ediyor. Şirketin, 90 milyon yolcu  kapasiteli olacak ve Şubat 2018'de hizmete açılacak havalimanının ilk etabı için  6 milyar avroluk yatırım hedefleniyor.


Toplamda 76,5 milyon metrekarelik alana yap-işlet-devret şeklinde inşa  edilecek havalimanı için toplam 10 milyar avrodan fazla yatırım yapılacak. Şehir  merkezine 35 kilometre mesafede bulunan ve dört fazda tamamlanacak Üçüncü Havalimanının tüm fazları tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcuya çıkarılabilir  kapasitesi ile 350'den fazla destinasyona uçuş ve 150'den fazla havayolu  şirketine ev...