05 / 05 / 2024

Cennet koyları imar planı

Cennet koyları imar planı

Türkiye’nin cennet koylarından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ün sit derecelerini düşürerek imara açılmasına yol açacak yeni koruma statüleriyle ilgili kararları, mahkeme iptal etti.

Mikonos Adası’nın yanındaki Tragonisi Adası 50 milyon Euro'ya satılıyor!

Dünya jet sosyetesinin ve en zenginlerinin tatil cennetleri arasında başı çeken Ege’nin ortasındaki Mikonos Adası’nın yanı başındaki turistik ve cennet koyları ile ünlü Tragonisi Adası 50 milyon Euro bedelle satışa çıkarıldı. Kaya Adası olan Tragonosi’ye Mikonos’tan her sene binlerce zengin turist g

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.

Eczacıbaşı'ndan Cennet Koyu'ndaki binalara ilişkin imar açıklaması!

Eczacıbaşı Grupları'nın Bodrum Cennet Koyu'nda yer alan arazilerinde yer alan yapılar için imar barışına başvuru yaptığı ve barıştan faydalandığı açıklanmıştı. Eczacıbaşı'ndan konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Eczacıbaşı Cennet Koyu'ndaki binaları için imar barışından yararlandı!

Eczacıbaşı Grupları'nın Bodrum Cennet Koyu'nda yer alan arazilerinde yer alan yapılar için imar barışına başvurduğu ve imar barışından yararlandığı belirtildi.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Marmaris'te yeşil alanlar imara mı açılıyor?

Cumhurbaşkanlığı saray inşası yapılacak olan Marmaris'in cennet koylarında ağaç kesiminin başladığı iddia edilerek suç duyurusunda bulunuldu. 

Cennet koyların yeni koruma statüleri iptal edildi!

Türkiye’nin cennet koylarından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ün sit derecelerini düşürerek imara açılmasına yol açacak yeni koruma statüleriyle ilgili kararları, mahkeme iptal etti.

Bodrum'un en özel koylarından birinde: Nef Reserve Gölköy!

Bodrum'un en özel koylarından Cennet Koyu'nun hemen yanında yer alan Nef Reserve Gölköy, çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili, doğayla iç içe bir yaşam sunuyor. Emre Arolat'ın tasarladığı, Herman Salm'ın da peyzaj tasarımını yaptığı bu butik proje 38 villadan oluşuyor...

Cennet Mahallesi 1/5000 ölçekli plan değişikliği askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Cennet Mahallesi 5668-5669 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı askıya çıktı..

Küçükçekmece Cennet Mahallesi imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Küçükçekmece Cennet Mahallesi kamuya terkli alana ilişkin itiraz planı bugün askıya çıktı..

Suudi Prens Cennet Koyu’na talip oldu!

Birçok ülkede yatırımı olan Prens Abdülaziz el Suud, Bodrum’a hayran kaldı. 1 hafta ilçenin koylarında mavi tura çıkacak olan Prens, Göltürkbükü Cennet Koyu’ndaki 15 milyon euro’luk arsaya da talip.

Cennet Koy Çökertme'ye imar izni çıkmadı!

2014 yılında Muğla Milas Çökerme Turizm Planı hazırlanmıştı ancak bu karara itiraz edildi. Cennet Koy Çökerme'ye imar izni çıkmadı.

Cennet koyları imar planı Haberi

Cennet koyları imar planı

Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi, Peyzaj Mimarları Odası, Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği’nin yeni statülerin iptal edilmesi için 2018 yılında açılan davada yeni koruma statülerini 5 Haziran 2020’de oybirliğiyle iptal etti. Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre; ikinci bilirkişi heyeti raporu da dikkate alınarak verilen ve geçtiğimiz günlerde taraflara iletilen mahkeme kararında özetle şu tespitler yapıldı:

“Kaş, Yeşilköy, Fırnaz Koyu ve Çevresi Doğal Sit alanının tek bir araştırma konusu yapılması sonucunda hazırlanan Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporunda yer verilen tespit ve değerlendirmeler esas alınmak suretiyle, doğal sit alanlarının sınırlarının ve sit sınıflandırmasının değiştirilerek daha önce 1. derece doğal sit alanı statüsünde bulunan alanın kesin korunacak hassas alan, nitelikli koruma alanı ve sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı...