23 / 12 / 2024

cerattepe maden projesine durdurma kararı

cerattepe maden projesine durdurma kararı

Yurt Gazetesi'nin yazarlarından Esin Gedik bugünkü yazısında Artvin Cerattepe’de bugüne kadar yapılması planlanan maden projelerini ele aldı. İşte Esin Gedik'in o yazısı...

Artvin Cerattepe ÇED davası bugün görülecek!

Artvin Cerattepe'de maden çıkarılmasına ilişkin ÇED raporuna iptal davasında bugün karar bekleniyor

Artvin Cerattepe ÇED raporu davasında bugün karar verilecek!

Artvin Cerattepe'de maden çıkarılmasına ilişkin ÇED raporuna iptal davasında bugün karar bekleniyor. Yeşil Artvin Derneği’nin kentte dağıttığı bildiride, “Duruşmaya bütün halkımızı davet ediyoruz” denilerek, araç bulamayanlara ücretsiz ulaşım sağlanacağı belirtildi.

Bilirkişi, Cerattepe ÇED olumlu kararına ilişkin rapor hazırladı!

Artvin Cerattepe’de 7 kişilik bilirkişi, teleferikle maden taşıma hesabını yanlış; toz emisyon senaryosunu eksik buldu. Blirkişi raporunda, bunlara karşın ÇED raporunda yer verilen önlemlerin yeterli olduğu görüşünü bildirdi.

Artvin Cerattepe halkının raporu kesindir!

Artvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe Mevkii’nde daha önce “Ya Artvin, ya maden” denilerek iptal edilen altın madeni projesi için yeniden hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu bilirkişi heyetinden geçti.

Artvin Cerattepe maden ocağına bilirkişi raporu!

Artvin’de inşaatı durdurulması istenen Cerattepe maden ocağına bilim adamlarından ‘onay’ çıktı. Cerattepe maden ocağı hakkındaki ‘çevreye zararlı’ iddiaları, bilir kişi raporlarıyla çürümüş oldu.

Artvin Cerattepe'de şantiyeyi gezmeye izin çıkmadı!

Artvin Cerattepe mevkiinde şantiye kuran maden şirketinin çalışma yapıp yapmadığını görmek için bölgeye gitmek isteyen 7 kişilik heyete Artvin Valiliği'nden izin çıkmadı.

Artvin Cerattepe'de maden projesi için imza kampanyası başlatıldı!

Artvin'in Kafkasör yaylası Cerattepe mevkiinde madencilik faaliyetine karşı, İnşaat ve Ağaç işçileri Enternasyoneli (BWI) ve Yeşil Artvin Derneği, 'Cerattepe'deki doğa katliamına ve baskılara hayır' başlıklı imza kampanyası başlattı.

Artvin'de 4 bin 406 hektarlık maden ruhsatı mı verildi?

Cerattepe’de maden ocağı açmak isteyen yandaş işadamı Mehmet Cengiz’e sadece 40 hektar için değil, Artvin’i de içine alan 4 bin 406 hektarlık maden ruhsatı verildiği belirlendi.

Ali Arabacı: Maden faaliyetlerine süresiz son verilmeli!

TBB Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Ali Arabacı ile komisyon üyeleri Cerattepe'de kurulması planlanan maden şirketinin şantiye alanında incelemelerde bulmak için bölgeye gitti.

Veysel Eroğlu'ndan Cerattepe maden projesi açıklaması!

Orman ve Suişleri Bakanı Eroğlu, Artvin'in Cerattepe bölgesinde açılması planlanan maden ocağı hakkında konuştu. Eroğlu, "Ben Orman Bakanı’yken ilk defa 2009 yılında AB’de Çevre faslını açtık. En zor açılan fasıl''dedi.

Yeşil Artvin Derneği'nden Cerattepe maden projesini inceleme başvurusu!

Cerattepe'de iş makineleri çalışmaya devam ediyor. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan, dün Artvin Valiliğine dilekçe ile başvurarak Cerattepe'de çalışma yapılan alanda inceleme yapmak istediklerini iletti.

Artvin Cerattepe’de bu zamana kadar hangi maden projeleri durduruldu?

Yurt Gazetesi'nin yazarlarından Esin Gedik bugünkü yazısında Artvin Cerattepe’de bugüne kadar yapılması planlanan maden projelerini ele aldı. İşte Esin Gedik'in o yazısı...

Artvin Orman İşletmesi Cerattepe maden projesine yer teslimi yaptı!

Artvin Orman İşletme Müdürlüğü, Cerattepe'deki maden şirketine 77 bin metrekare alanda maden arama ruhsatı için şantiye kurulması ve çalışma yapılması yönünde yer tahsisi işlemini gerçekleştirdi.

cerattepe maden projesine durdurma kararı Haberi

cerattepe maden projesine durdurma kararı

Dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Artvin’deki Cerattepe’de ‘şimdilik’ derin bir nefes alındı. Başbakan Davutoğlu, Artvinlilerle görüştükten sonra yasal süreç sona erene kadar madendeki çalışmalara ara verildiğini söyledi. Her ne kadar bu karardan birkaç saat sonra madeni işletecek olan Cengiz İnşaat’a yer teslimi yapılmış olsa da ağaç kesimine başlanmadı. Artvinlilerin Cerattepe’yi koruma kararlığı, “birkaç Alman ajanı”nın işi gibi gösterilip karalanmaya çalışılsa da dayanışmanın ve direnmenin en önemli simgelerinden biri oldu bile… 


Aslında devletin ve Artvinlilerin Cerattepe inadı 20 yıldır sürüyor. 1992 yılında verilen ilk ruhsatın ardından başlayan bu sürecin kronolojisini TEMA Vakfı çıkarmış. 


•    1980’lerin başlarında MTA gözlem ve sondaja başladı.


•    1987’de ilk arama/çıkarma ruhsatı alındı.


•    1992’de ruhsat, Cominco isimli Kanadalı bir şirkete devredildi, arama ve sondaj çalışmalarına...