08 / 07 / 2024

çeşme altınkum koruma amaçlı imar planı

çeşme altınkum koruma amaçlı imar planı

İzmir Çeşme'ye bağlı Altınkum Turizm Merkezi’ne ait Koruma Amaçlı İmar Planları ve Plan Açıklama Raporu, 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği yeniden askıya çıkarıldı...

Çeşme'de hem denize sıfır hem tarım alanındaki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında!

İzmir Çeşme Ovacık’taki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Biva Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz’a ait şirket halk plajına da içine alacak biçimde yeni bir proje hazırladı.

Çeşme'de hazine arazisine kaçak inşaat yapıldı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde hazine arazisi üzerinde kaçak inşaat kazısı yaptığı tespit edilen 6 kişi göz altına alındı. 

Zeytinburnu Kazlıçeşme 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Zeytinburnu ilçesi, Kazlıçeşme Mahallesi, 3339 ada, 21 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Kazlıçeşme 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Kazlıçeşme Mahallesi, 392 pafta 1629 ada 36 parsel ve bir kısım Park Alanına ilişkin Sur Tecrit Bandı Yenileme Alanı 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Değ. ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Mehmet Nuri Ersoy'dan son dakika Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi kapsamındaki hedef yatak kapasitesinin, koruma talepleri sebebiyle 100 binden 55 bine indirildiğini dile getirdi. 

Swissotel Residences Çeşme'de konutlar güçlü yatırım imkanı sunuyor!

Dünyanın öncü otel grubu Accor çatısı altındaki premium segment Swissotel markası ve Ege bölgesinin güçlü yatırımcıları Miray İnşaat, Dilek Holding, ZA Madencilik konsorsiyumu ile inşa edilecek olan proje Swissôtel Residences Çeşme, dikkatleri üstüne çekmeye devam ediyor. 

Zeytinburnu Kazlıçeşme parselasyon planı askıda!

Zeytinburnu İlçesi,Kazlıçeşme, Kazlıçeşme Alt ve Zeytinburnu Mahalleleri parselasyon planı askıya çıkarıldı.

Çeşme’de sit alanında usulsüz yapılan yapılar için yıkım kararı!

Acun Ilıcalı ve futbolcu Mesut Özil’in ultra lüks villalarının da bulunduğu Çeşme Alaçatı’da Veryeriler İnşaat tarafından inşa edilen gayrimenkul projesine ilişkin İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan dikkat çeken bir karar çıktı.

Bodrum ve Çeşme'de ortalama konut fiyatı 2 milyon TL'ye çıktı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla yazlık bölgelere talep arttı. Gözde tatil bölgeleri arasında yer alan Bodrum ve Çeşme'de ortalama konut fiyatı 2 milyon TL'ye yükseldi.

Accor Grubu Çeşme'de yeni otel açacak!

Avrupa'nın sevilen otel zincirlerine sahip olan Accor Grubu, Swissôtel ismi altında yeni otelini Çeşme'de açmaya hazırlanıyor.

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi Projesi’nde kamulaştırmadan vazgeçildi!

Çeşme Projesi kapsamında planlanan kamulaştırmalardan vazgeçildi. Kamulaştırmayla ilgili olan 2054 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı yürürlükten kaldırıldı.

Çeşme koruma ve gelişim bölgesinin sınırları genişletildi!

Çeşme koruma ve gelişim bölgesinin sınırları genişletildi. Urla Zeytineli’ndeki karaya yakın bazı küçük adalar da bölge içerisine alındı. Bazı parseller ise  çıkarıldı. 

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma Bölgesi sınırları yeniden belirlendi!

İzmir Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları yeniden belirlendi.

çeşme altınkum koruma amaçlı imar planı Haberi

çeşme altınkum koruma amaçlı imar planı


İzmir Çeşme İlçesi, Altınkum Turizm Merkezi’ne ait Koruma Amaçlı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı ölçekli Uygulama İmar Planlarına ilişkin yapılan itirazlar İzmir-Manisa Planlama bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı bakanlık tarafından 05 Ocak 2015 tarihinde onaylandı.


Askı sürecinde yapılan itirazlar doğrultusunda itirazlar deperlendirildi ve planlar 26 Haziran 2015 tarihinde yeniden onaylandı. Altınkum Turizm Merkezi’ne ait Koruma Amaçlı İmar Planları ve Plan Açıklama Raporu, 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği 8 Temmuz 2015 tarihinde tekrar askıya çıkarıldı. İmar planı 6 Ağustos 2015 tarihinde askıdan inecek.



25000 çevre düzeni planı değişikliği tıklayın

Açıklama Raporu 1/1000 ve 1/5000'lik...