11 / 05 / 2024

Çeşme Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger

Çeşme Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger

Yunanistan'ın kararının değişeceğine inancının tam olduğunu belirten Çeşme Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger, "EXPO sadece İzmir'in değil, Ege'nin projesi, EXPO'nun İzmir'e verilmesi Yunan adalarına da fayda sağlayacak "dedi

Çeşme Alaçatı'daki 120 bin metrekarelik alanın planları mahkemelik! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından askıya çıkarılan İzmir’in turizm merkezi olan Çeşme’deki 12 hektarlık alanın imar planlarını, Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşıdı.

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

Çeşme Alaçatı Port'ta son durum ne?

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası’nın İzmir şubeleri, Çeşme’de hayata geçirilen Alaçatı Port’ta kaçak yapılaşma olduğunu ileri sürdü. Sulak alanda, 24 adet lüks villa inşaatına başlandığı ve su kotu derinleştirilerek kanal açıldığı ifade edilerek, yasa dışı faaliyete girişildiği belirtildi. 

Çeşme Turizm Projesi'ne tepki! 

Türkiye Ormancılar Derneği, Orman Mühendisleri Odası, Tarım Orman-İş Sendikası ve Orman Teknikerleri Derneği’nin İzmir şubeleri, Kültür Bakanlığı tarafından Çeşme Yarımadası’na yapılacak “Çeşme Turizm Projesi”ne tepki gösterdi.

Doğa Rutkay'ın Çeşme'deki taş villası!

Ünlü oyuncu Doğa Rutkay, 2015'te Çeşme'de aldığı 300 metrekare büyüklüğündeki, 3 yatak odası, 2 banyosu olan villasını satın alırken sadece kapı deliğinden bakarak karar vermiş...

Mehmet Ersoy'dan Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  İzmir Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen"Ege Turizm Planı Değerlendirme Toplantısı"nda, "Ege Turizm Merkezi - Çeşme Projesi" hakkında açıklamalarda bulundu...

Yasin Öztekin, Çeşme'de 4 milyon liraya villa satın aldı!

Yasin Öztekin, Çeşme'de 4 milyon liraya villa satın aldı. Öztekin'in eşine hediye ettiği villanın 10 odası bulunuyor.

Silivri Akçeşme'ye yayalaştırma projesi!

Akçeşme Sokak esnafıyla buluşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bölgede yapılacak düzenleme çalışmalarının son halini esnafla paylaştı.

İzmir Çeşme'deki yol çalışmalarına esnaftan tepki!

İzmir'in Çeşme ilçesinde bir türlü bitirilemeyen yol çalışması esnafı isyan ettirdi. Esnaf yollardaki çalışmalar yüzünden gelen turistlerin çarşı pazara uğramadan geçtiğini belirtti.

Kemer Kındılçeşme'deki kamp alanı davası sonuçlandı!

Kındılçeşme günübirlik kamp alanı 24 Mart 2004 tarihinde özel bir şirkete kiraya verildi. Bu duruma karşı çıkan Antalya Barosu ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi, 10 bireysel müdahilin de katılımıyla 2009 yılında yargıya başvurdu.

İdris Güllüce: Çeşme'de TOKİ'yi dar gelirli aileler istiyor!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin açtığı davada imar planları için yürütmeyi durdurma kararı verilen TOKl'nin Çeşme'deki 1153 konutluk projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Idris Güllüce'den önemli açıklamalar geldi.

TOKİ Çeşme Reisdere Konutları'nda son durum ne?

TOKİ Çeşme Reisdere Konutları'nda son durum ne? İzmirde tartışma konusu olan TOKİ'nin Çeşme'ye yapacağı konutlarla ilgili Mimarlar Odası'nın açtığı davada, İzmir 2'nci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

TOKİ Çeşme konutlarına yargı engeli!

TOKİ Çeşme konutlarına yargı engeli geldi. İzmir'de tartışma konusu olan TOKİ'nin Çeşme'ye yapacağı konutlarla ilgili Mimarlar Odası'nın açtığı davada, İzmir 2'nci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Çeşme Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger Haberi

Çeşme Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger


Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras'ın 27 Kasım'da Paris'te yapılacak EXPO 2020 oylamasında İzmir yerine Dubai'ye oy vereceklerini resmen açıklaması üzerine Çeşme Esnaf Odası yöneticileri tarafından Sakız Adası'na Yeni Asır'ın manşet haberleriyle yapılan çıkarma ses getirdi. Dubai kararının değişeceğine olan inancının tam olduğunu belirten Çeşme Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger, "EXPO sadece İzmir'in değil, Ege'nin projesi. EXPO'nun İzmir'e verilmesi Yunan adalarına da fayda sağlayacak. Bu nedenle bindikleri dalı kesmesinler. Bize oy vermelerinin yanında, komşularına da bizim lehimize kulis yapması gerekiyor" diye konuştu.


Geçtiğimiz yıl Çeşme Esnaf Odası olarak Sakız Küçük Oteller ve Pansiyonlar Birliği Başkanı ve aynı zamanda Sakız Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dimitri Mavradikos bir protokol yaptıklarını hatırlatan Başkan Mustafa Cenger, "Çeşme Esnaf Odası'na kayıtlı yaklaşık 120 otel ve pansiyoncu...