11 / 05 / 2024

Çeşme plaj sorunu

Çeşme plaj sorunu

Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ın plaj sayısını artırma sözü umut verdi ancak ilçede su kesintileri, arıtma yapılmaması nedeniyle yayılan kötü kokular, sinek sorunu ve kaldırım işgalleri vatandaşı mağdur ediyor

Biva Yatırım’dan hem denize sıfır hem tarım alanındaki Çeşme Gücücek Koyu için açıklama geldi: Halka ait kalacak! 

İzmir Çeşme Gücücek Koyu’nda denize sıfır parselde hayata geçirilecek olan rezidans projesi ile ilgili bir açıklama yapan Biva Yatırım, haberlerde bahsedildiği gibi plajı özelleştirme, kapatma gibi bir niyetleri olmadığını belirtti.

Çeşme'de hem denize sıfır hem tarım alanındaki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında!

İzmir Çeşme Ovacık’taki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Biva Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz’a ait şirket halk plajına da içine alacak biçimde yeni bir proje hazırladı.

Çeşme'de Gücücek Koyu kiralama ihalesinde karar çıktı! 

İzmir Çeşme'de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, ücretsiz denize girilen yerlerden biri olan Gücücek Koyu için kiralama ihalesine çıkması ile başlatılan hukuki mücadele sonuçlandı. Buna göre, mevcut bölgeye beş yıldızlı halk plajı yapılacağı kaydedildi.

Swissotel Residences Çeşme'nin yüzde 95'i tamam!

Çeşme Ilıca Plajı’nın ilk ve tek markalı rezidans projesi olan Swissotel Residences Çeşme, geniş yüz ölçüme sahip bağımsız villalarıyla özel bir hayat vadediyor. Swissotel Residences Çeşme projesinin inşaatının yüzde 95'i tamamlandı.

Ilıca Plajı’nı Çeşme Belediyesi 10 yıllığına kiraladı!

Çeşme Belediyesi, Ilıca Plajı’nı Milli Emlak’tan 10 yıllığına kiraladı. Başkan Muhittin Dalgıç, “Bizim yapmak istediğimiz, halkımızın ve konuklarımızın plajımızdan ücretsiz yararlanmasıdır” diye açıklama yaptı. 

İzmir Çeşme Pırlanta Plajı'na 3 ayrı tesis geliyor!

“İzmir Çeşme Pırlanta Plajı” için üç ayrı ihaleye çıktı. İzmir Çeşme Pırlanta Plajı'nın toplam üç noktasında günübirlik tesisler yapılarak,

TOKİ Çeşme Evleri sorunu TBMM'ye taşındı!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, TOKİ'nin Çeşme konutlarının fiyatlarının yüksek olduğu iddialarını TBMM'ye taşıdı.

Eden Beach, 7800 Çeşme'de bugün açılıyor!

Eden Beach & Bar & Dinner, Tatil deneyimini Çeşme’nin en güzel koylarından Boyalık Koyu Plajı’nda kişiye özel hizmet anlayışı ve ayrıcalıklarla sunan 7800 Çeşme'de bugün açılıyor.

Çeşme'de otel inşaatına tepki geldi!

Turizm cenneti Çeşme’nin Paşalimanı Koyu’nda, denize sıfır 4 katlı otel inşaatı başladı. Kumsal kapatılarak, otelin özel plajı yapıldı.

Veysi Öncel: Çeşme’de 3 ay kazanıp gidiyorlar!

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, Eylül ayının gelmesiyle birlikte plaj işletmelerinin kapılarına kilit vurmasını kınadığını söyledi. Öncel, "3 ay para kazanııp Eylül'ün ilk günü kapatıyorlar...

Çeşme'de, plaj işletmeleri Eylül'ün ilk gününde kapılarına kilit vurdu!

Veysi Öncel, Eylül ayının gelmesiyle birlikte plaj işletmelerinin kapılarına kilit vurmasını kınadığını söyledi. Öncel, "3 ay para kazanııp Eylül'ün ilk günü kapatıyorlar. Çeşme için biraz fedakarlık yapmalılar" dedi

Çeşme'de engelliler için yol genişletildi!

Çeşme Belediyesi tarafından Ilıca Plajı'nın paralelindeki, Sheraton Oteli'nin önünden geçen 5152 sokağına ait yol engelliler için genişletildi. Sadece gidiş olan güzergahın genişliği 14 metreye ulaştı...

Çeşme Ekin Villaları!

Çeşme Ekin Villaları 'nda teslimler hemen gerçekleşiyor, proje Ali Bostan Plajı'na 150 metre uzaklıkta yer alıyor

Çeşme plaj sorunu Haberi

Çeşme plaj sorunu


Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç için en iyi referans Alaçatı'daki başarılı performansı oldu. 

Vatandaşlar Dalgıç'tan aynı performansı şimdi Çeşme'de de göstermesini istiyor. İlçe halkının ve tatilcilerin en büyük beklentisi bu..

Yaz sezonunun uzatılmasına yönelik çalışmaların dışında seçim öncesi halk plajlarının sayısını artırma sözü veren Dalgıç, Çeşme merkezden Tekke plajına kadar olan bölümü halk plajı haline getirecek. 

Halkın ücretsiz olarak denize girebileceği bu plajlar her bütçeden insana hitap edecek. Ancak Çeşme'de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden kaynaklanan bazı sorunlar yaşanıyor. Bunların başında ise su kesintileri geliyor. Sık sık meydana gelen su kesintileri, tatilcileri mağdur ediyor. 

Arıtma tesislerinin çalıştırılmaması nedeniyle bazı bölgelerde pis kokular yayılırken yine buna bağlı olarak yeterli ilaçlama yapılmadığı için sinek sorunu yaşanıyor. 


Yürüyecek yer kalmıyor 

Alaçatı'da restoran kafe ve barların bulunduğu çarşıdaki tahta platformların kurulması...