02 / 05 / 2024

Çeşme res projeleri

Çeşme res projeleri

İzmir’in Çeşme ilçesinde Sarnıç ve Ovacık bölgesindeki RES’lerle ilgili, "Kümülatif Çevre Etkisi" keşfi yapıldı.

Çeşme RES’lerle kuşatılacak!

İzmir’in turizm cenneti ilçesi Çeşme’de, şirketlerin kuracağı Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için hazırladıkları projelerin sayısı yeni eklenenlerle birlikte 12’ye çıktı. Çeşme’nin tüm çevresinde RES türbinleri yükselecek.

30 yıllık zeytinliğine acele kamulaştırma kararı çıkan Remziye Saatli itiraz etti!

Çeşmeli 80 yaşındaki Remziye Saatli, “Türkiye’yi verseler bir karışını vermem” dediği 30 yıllık zeytinliğine ‘rüzgâr enerjisi santralı’ (RES) için acele kamulaştırma kararı çıkınca dava açtı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Çeşme'deki projelere ilişkin açıklama!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Deniz Sipahi, bugünkü köşesinde Çeşme'deki projeleri kaleme aldı. 

Çeşme RES'in imar planları davalık oldu!

İzmir'in Çeşme ilçesi Sarnıç bölgesindeki rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) imar planları, hak sahipleri tarafından açılan davanın ardından iptal edildi.

Çeşme Sheraton Oteli değişiyor! Çatı katı 15 milyon Euro!

Son dönemde birçok şirketin yeni gayrimenkul projeleri başlattığı Çeşme’de, bir yenilik de Dilek Holding’in olan Çeşme Sheraton Oteli’nde gerçekleşecek... 

Çeşme'de RES için yapılan imar planları iptal!

Çeşme'de, 1'inci derecede doğal sit alanına kurulan Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için yapılan koruma amaçlı imar planları, Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından bozuldu. 

Çeşme Villagio ve Estilo 16 Aralık'ta satışta!

Çeşme'de hayata geçirilen Villagio ve Estilo projeleri 16 Aralık'ta satışa çıkıyor. Projelerin teslimlerinin 24 ay içerisinde gerçekleşmesi planlanıyor.

Çeşme'de RES projelerine bilirkişi incelemesi!

İzmir’in Çeşme ilçesinde Sarnıç ve Ovacık bölgesindeki RES’lerle ilgili, "Kümülatif Çevre Etkisi" keşfi yapıldı.

Çeşme RES projesi için ÇED gerekli kararı!

Danıştay, doğal SİT alanı olması sebebiyle, Çeşme’de RES yapılacak alanın bilirkişi tarafından incelenmesine karar verdi.

Folkart Çeşme proje fiyatları!

Folkart Çeşme proje fiyatları 321 bin Euro'dan başlıyor. Folkart Çeşme projeleri Folkart Hills ve Folkart Blu, Mayıs 2017'de teslim edilecek...

Folkart Çeşme ev fiyatları!

Folkart Çeşme projeleri Folkart Hills ve Folkart Blu satışa sunuldu. Folkart Hills ve Folkart Blu Çeşme projeleri 2017'nin yazı başlamadan teslim edilecek...

Folkart Yapı'dan Çeşme'ye 250 milyonluk 2 proje!

İzmir'de hayata geçirdiği projelerle Türkiye'nin en büyük inşaat grubu olmaya aday Folkart Yapı, Çeşme'de satışına başladığı 'Folkaıt Blu' ve "Folkart Hills' projeleri ilk kez tanıttı.

Ordu Dayınlı Köprüsü ve Kurtlu Çeşme restore edilecek!

Kültürel miraslarını gelecek nesillere aktarmak amacıyla yeni projeleri hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gülyalı Kestane Mahallesi’nde bulunan tarihi Dayınlı Köprüsü ve Kurtlu Çeşme’nin restorasyonu için çalışma başlattı.

Çeşme'de RES tartışması!

İzmir’in turizm cenneti ilçesi Çeşme’de, rüzgar enerji santralleri (RES), son yılların en önemli tartışma konularından biri haline geldi. RES projelerinin artması, halkın tepkisine neden oldu.

Homes, Çeşme Paşalimanı'nda yeni projeye başladı!

Almanya'da önemli konut projeleri yapan Homes şirketi Çeşme Paşalimanı'nda yeni bir projeye başladı.Daire fiyatlarının 600 bin euro'dan başladığı projenin 2016 yılının Haziran ayında tamamlanması bekleniyor.

Çeşme res projeleri Haberi

Çeşme res projeleri

İzmir’in Çeşme ilçesinde Sarnıç ve Ovacık bölgesindeki RES’lerle ilgili, "Kümülatif Çevre Etkisi" keşfi yapıldı. Çeşme’deki iki RES projesi için açılan davada, Danıştay tarafından çevresel etkinin "Kümülatif Çevre Etkisi" yönünden incelenmesini istemesi üzerine, İzmir 5. İdare Mahkemesi, 5 kişilik bilirkişi heyeti ile RES’lerin bulunduğu bölgede keşif yaptı.


Çeşme’deki RES’lerle ilgili dokunulmazlığı kaldırılarak hakkında dava açılan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Çeşme’deki çevrecilere destek olmak için geldiği keşif sırasında yaptığı açıklamada, prensip olarak, doğru yerlerde, doğru projelerle rüzgar güllerinin yapılmasına karşı olmadıklarını vurgulayarak, "Yaşam alanlarımız dışına tabi ki, rüzgar gülleri konulabilir. Yaşam alanlarımıza konulan RES’lere karşı buraya gelerek Çeşmelilere destek veriyoruz" diye konuştu.


Çeşmeli çevrecilerin avukatlığını üstlenen Avukat Mehmet Horuş ise, "Danıştay, yarımadadaki tüm RES’lerle ilgili ’Kümülatif Etki Değerlendirmesi’ yapılmasını istedi. Bölgenin biyosfer...