06 / 05 / 2024

çeşmede kruvaziyer turisti

çeşmede kruvaziyer turisti

İzmir'in deniz-güneş-kum turizminde gözbebeği olan Çeşme artık kruvaziyer turizmde de büyüyor. İzmir Ticaret Odası'nın desteği ve katkıları ile Çeşme Ulusoy Limanı, 2012 yılından bu yana kruvaziyer turizminde yaptığı çalışmaların meyvelerini topluyor.

TCMB'den yeni hamle: Zorunlu karşılıklarda değişikliğe gitti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sadeleşmede yeni hamle kapsamında, zorunlu karşılıklarda değişikliğe gitti.

Dev kruvaziyer Bodrum'u yabancı turistle doldurdu

BM Dünya Turizm Örgütü'nün 2021 verilerine göre, dünyanın en çok turist alan ülkeleri sıralamasında Türkiye 4'üncülüğe yükseldi. Türkiye "fine dining" amacıyla seyahat edenlerin tercihi olma yolunda hızla ilerliyor. Son olarak Bodrum'a dev kruvaziyer yanaştı.

Rıza Akpolat'ın Kuruçeşmede'deki villasında kaçak tadilat iddiası!

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, seçimden sonra Bahçelievler’deki oturduğu mütevazı evden önce Ulus’taki lüks bir siteye taşındı. Şimdi de kirası aylık 60 bin TL olan Boğaz manzaralı villaya taşınıyor.

Yenikapı Kruvaziyer Limanı projesi başlıyor!

Yenikapı Kruvaziyer Limanı projesinde süreç başladı. Limanın yıllık 2,7 milyon turisti ağırlaması bekleniyor...

Romalılar 1800 yıl önce depreme karşı mimari teknikler kullanmış!

Pamukkale'de bulunan Hierapolis Antik Kenti'nde yapılan çalışmalarda yeni sonuçlar ortaya çıktı. Kutsal alanındaki anıtsal çeşmede bazı mimari teknikler kullandığı belli oldu. Mühendislerin depreme karşı koruma amacıyla geliştirdiği açıklandı.

Kruvaziyer limanlarıyla İstanbul'a 800 bin turist gelecek!

AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Bir turist normalde 650 dolar harcarken, kruvaziyer turisti 2 bin ile 5 bin dolar arasında harcama yapıyor. Yenikapı Kruvaziyer Limanı sayesinde kentin turizm hedeflerine daha da yaklaşılacak" dedi...

Müteahhitle yapılan sözleşmede düzenleme geçerli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunu sorduğu ''Müteahhitle yapılan sözleşmede düzenleme geçerli mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı...

Bursa Yenişehir'e uçak fabrikası inşa edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamil ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Görüşmede Yenişehir’e yapılması muhtemel yatırımlar gündeme geldi.

İzmir Çeşme'de konut fiyatları arttı!

Konaklama ve yeme-içmede Bodrum'la yarışan Çeşme, satılık ev fiyatlarında ise açık ara öne geçti. Gözde beldede ortalama fiyat 425 bin.

Banu Zorlu İzmir'de 2,5 milyon TL'ye 4 villa aldı!

Şarkıcı ve oyuncu Banu Zorlu, Çeşmede yatırım yapıyor. Geçtiğimiz ay Çeşme’de yeni yapılan bir siteden 3 villa alan Zorlu, önceki hafta bir villa daha satın aldı.

Çin'deki kruvaziyer potansiyeli Türkiye için büyük bir fırsat olabilir!

Marmaris Liman İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Şükrü Tugay, kruvaziyer firmalarının son yıllarda rotalarını daha karlı buldukları Çin'e çevirdiklerini, bu durumun Türkiye için fırsat olabileceğini bildirdi.

Fethiye'de Kruvaziyer İskelesi Projesi'ne yeşil ışık yakıldı!

Kruvaziyer turizmden nasibini almak isteyen Fethiye yıllardır projenin hayata geçirilmesini beklerken FTSO'nun GEKA projesiyle yaptırdığı analiz sonrası bakanlık projeye yeşil ışık yakınca limanın hangi noktasında yapılacağı konusunda yerinde tespit gerçe

2015'in ilk kruvaziyer gemisi Trabzon Limanı'na demir attı!

Doğu Karadeniz'e ilk kruvaziyer gemisi dün geldi. 250 metre uzunluğundaki 'Hamburg' adlı gemi çoğunluğu Alman vatandaşı olan 264 yolcusuyla Trabzon'a demirledi.

çeşmede kruvaziyer turisti Haberi

çeşmede kruvaziyer turisti

İzmir'in deniz-güneş-kum turizminde gözbebeği olan Çeşme artık kruvaziyer turizmde de büyüyor. İzmir Ticaret Odası'nın desteği ve katkıları ile Çeşme Ulusoy Limanı, 2012 yılından bu yana kruvaziyer turizminde yaptığı çalışmaların meyvelerini topluyor. 7 Nisan 2012 tarihinde gelen Seabourn Legend gemisi ile kruvaziyer turizme başlayan Çeşme Ulusoy Limanı, 7 Nisan 2012 -11 Ağustos 2014 114 sefer ile 66 bin 40 yolcu ağırladı. Türk limanları arasındaki payını da son 2 yılda yüzde 0.23'ten yüzde 1.58'e çıkardı. Çeşme, 11 Ağustos Pazartesi günü de ilk defa üç gemi ağırladı. Seabourn Odysey 456 yolcusu, Louis Aura 895 yolcusu, Louis Cristal da 1068 yolcusu ile Çeşme'ye geldi. Üç geminin gelmesine karşın limandaki operasyonları başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Ulusoy Çeşme Limanı İşletme Müdürü Celal Ulaş, üç gemi ile...