02 / 05 / 2024

çeşmedeki kamulaştırmalar iptal mi edildi

çeşmedeki kamulaştırmalar iptal mi edildi

Bugünkü 31096 Sayılı Resmi Gazete’de, Çeşme Kültür ve Turizm Projesi kapsamında “acilen kamulaştırma” kararı alınan arazilere ilişkin yeni bir karar yayımlandı.

Kamulaştırma hangi mevzuata göre yapılıyor? 

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Arslan bugünkü köşe yazısında gayrimenkullerin kamulaştırmasını kaleme aldı. 

Ömer Arısoy'dan İBB'nin kamulaştırmayı iptal kararına tepki!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, İBB'nin spor kompleksi yapılması beklenen arazideki kamulaştırma kararını iptal etmesine tepki gösterdi.

Niğde için kamulaştırma kararı!

Niğde İli, Merkez İlçe Sınırları İçerisinde Cumhurbaşkanı Kararı ile İlan Edilen Yenileme Alanı Kapsamında Bulunan Bazı Taşınmazların Kentsel Yenileme Projesi Kapsamında Niğde Belediye Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kamulaştırılan taşınmazlar için ödeme alınabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarlarından Tamer Heper, "Babama ait 3 adet dükkana bulunduğumuz ilçe belediyesi tarafından 2000 yılında kamulaştırma (istimlak) yapıldı. 20 yıl oldu. Babam istimlak parası alıp almadığını hatırlamıyor. Dava açmak istiyoruz. Hakkımızı alabilir miyiz?" sorusunu yanıtladı.

Arazisi kamulaştırılanlar dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, '1978’de 300 metrekare arsa aldım. BOTAŞ, 1996’da Enerji Bakanlığı kamulaştırmış, arsam 147 metrekare olmuş. Tapu da arsamı 300 metrekare olarak düzeltebilir miyim? Hukuken sonuç ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Ankapark kamulaştı! Sembol yatırım artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin!

Ankapark, sonunda kamulaştı. Yükümlülüklerini yerine getiremeyen işletmeci şirkete tanınan yasal süre tamamlandı. Batık haldeki 750 milyon dolarlık tematik eğlence merkezi Ankapark, içindeki kırık dökük oyuncaklarla artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin malı.

Çukurova Havalimanı arsaları kamulaştırıldı mı?

İhalesi sebep gösterilmeden yine ertelenen Çukurova Havaalanı bu kez kamulaştırmalar ile gündeme geldi. 

Son 10 yılda kamulaştırılan taşınmazlar ve acele kamulaştırmalar TBMM'de!

Son 10 yılda kamulaştırılan taşınmazlar ve acele kamulaştırmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yusufeli'nde evleri kamulaştırılan vatandaşlar prefabrik evlere taşınıyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, baraj suları altında kalacak ilçe merkezinin taşınacağı yeni yerleşim yerinin bağlantı yolları kapsamında inşa edilen viyadük inşaatı sebebiyle kamulaştırılan alandaki vatandaşlar, geçici prefabrik konutlara taşınıyor.

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı için kamulaştırma kararı!

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı Moderizasyon Projesi için Amasya İli, Merkez İlçe, Büyükızılca Köyü sınırları içerisinde yer alan ve ekli kroki ile listede bulundukları yer ve ada/parsel numaraları gösterilen taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.

Riva Deresi'nin kamulaştırması henüz yapılmadı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Riva Deresi yan kollarıyla ilgili ıslah projeleri ve kamulaştırma planlarının 2014 ve 2015'te tamamlanarak İBB Başkanlığına yollandığını, hala kamulaştırmalarının yapılarak DSİ'ye teslim edilmesinin beklendiğini belirtti.

Çeşme ve Urla'da 628 hektarlık kamulaştırma kararı iptal edildi!

Çeşme’yi merkez alan kamulaştırma projesi iptal edildi. Çeşme ve Urla’da yaklaşık 628 hektarlık alanda kamulaştırma yapılmasıyla ilgili kararın iptal edildiği ortaya çıktı.

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi Projesi’nde kamulaştırmadan vazgeçildi!

Çeşme Projesi kapsamında planlanan kamulaştırmalardan vazgeçildi. Kamulaştırmayla ilgili olan 2054 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı yürürlükten kaldırıldı.

çeşmedeki kamulaştırmalar iptal mi edildi Haberi

çeşmedeki kamulaştırmalar iptal mi edildi

Bugünkü 31096 Sayılı Resmi Gazete’de, Çeşme Kültür ve Turizm Projesi kapsamında “acilen kamulaştırma” kararı alınan arazilere ilişkin yeni bir karar yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni karar kapsamında; “24/01/2020 tarihli ve 2054 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında kamulaştırılması açıklanan 26 parsel arazi için kamulaştırma kararının kaldırıldığı” belirtildi.

11 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2390 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında şu ifadeler yer aldı:

“Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” kapsamındaki bazı taşınmazların Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkındaki 24/01/2020 tarihli ve 2054 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’nın, ekli listede belirtilen taşınmazlara ilişkin hükümlerinin yürürlükten kaldırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27’inci maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Karar için tıklayın

Mehmet Ersoy'dan Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi...