26 / 07 / 2024

Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma

Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma

ÇATAK programı kapsamında toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik alanların korunmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çok sayıda personel alımı yapacak! Hemen bakın!

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işçi alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR üzerinden yayımlanan ilan doğrultusunda başvuru koşulları ve başvuru süreci ile ilgili tüm merak edilenler paylaşıldı. Peki, başvurular nasıl ve ne zaman yapılacak, son başvuru tarihi ne zaman? İşte detaylar...

2023 mazot ve gübre desteklerinde son durum ne? Tarım destek ödeme miktarları ne kadar?

2023 yılı tarım destek ödemeleri çiftçiler tarafından dört gözle beklenirken, bütçeden yapılacak olan mazot ve gübre desteği miktarı da merak konusu oldu. Yapılan açıklamalara göre, 2023 yılı için tarımsal üretimde kullanılan mazot ve gübre desteği gibi kalemlerde artış yapıldı.

2022 tarım ve hayvancılık destekleri açıklandı! Hangi ürüne ne kadar destek ödenecek?

Çiftçinin dört gözle beklediği 2022 yılı tarım destekleri açıklandı. Dünya Gazetesi Yazarı Ali Ekber Yıldırım Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile açıklanan, çiftçilere ödenecek desteklerin, 2023 yılı bütçesinden yapılacağı bildirildi. İşte detaylar.

Tarım arazileri prim yapacak ama...

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Tarım arazileri prim yapacak ama..." başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Tarım Kredi Kooperatif Market'in 205'inci şubesi Ankara'da hizmete açıldı!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğine (Tarım Kredi) bağlı "Tarım Kredi Kooperatif Market"in 205'inci şubesi Ankara'da gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Yurt dışında tarım amaçlı kiralanan araziler meclis gündeminde!

Ülkemizin yurt dışında tarım amaçlı kiraladığı araziler meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

5648 Sayılı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Hizmetleri Hakkında Kanunu'nda değişiklik!

5648 Sayılı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Hizmetleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile tarım kentleri, merkez köyler ve benzeri cazibe merkezlerinin oluşturulması amaçlanıyor.

Mehmet Kalyoncu: Oturum amaçlı konut geliştirilmeli!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu yaptığı açıklamada "Sektörde konut tüketicisi analiz edildiğinde oturum amaçlı konut müşterisinin artık esas belirleyici tüketici kitlesi olduğunu görüyoruz" dedi.

Yunus Kılıç: Hobi bahçelerinin tarım arazisine kurulmasına izin veremeyiz!

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, "Biz hobi bahçelerine karşı değiliz ama bu bahçelerin tarım arazisi üzerine kurulmasına da izin veremeyiz" dedi.

İzmir'de tarım arazilerine konut inşa edildiği iddiası!

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, “Hobi bahçeleri” ismi altında tarım arazilerinin parçalara bölünerek üzerine konutlar yapıldığı iddialarına ilişkin konuştu...

Bekir Pakdemirli'den tarım arazisi açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "İlçelerimizdeki atıl tarım arazilerinin belirlenmesi, belirlenen bu arazilerin üretim yapmak isteyenlere kiralanması için çalışma yapmanızı istiyorum." dedi.

Hazineye ait atıl tarım arazileri üretime açılıyor!

Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının ortak olarak yaptığı çalışmalarla Hazineye ait atıl tarım arazileri, çiftçinin kullanımına açılıyor.

Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Haberi

Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma

2012 yılında başlayan ÇATAK projesi her yıl yeni alanlarla büyüyerek bugün 15.300 da alana ulaştı. ÇATAK projesi ile Berdan İçme Suyu Havzasında bitkisel üretimin daha kontrollü ve kaliteli yapılması esas alındı.

Bu kapsamda ÇATAK projesi desteği üç yıl boyunca dekar başına 135 TL ve İyi Tarım Uygulamaları Desteği 50 TL olup, toplamda dekar başına 185 TL destekleme verildi.

2015 yılında Cinköy 54 üretici ile 2.073 da alanda, Tepeköy 39 üretici ile 1.302 da alanda, Karadiken köyü 49 üretici 4.657 da alanda proje kapsamına girdi.

Bu kapsamda Cinköy’de sertifika töreni yapıldı. Yapılan sertifika töreni Tarsus Kaymakamı Bekir ATMACA, Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir ÇİFTEPALA, Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mehmet AKBAŞ, Tarsus İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık...