05 / 05 / 2024

Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman

Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman

İstanbul'da bu sabah başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan isimler arasında yer alan Çevre Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman kimdir?

Çevre Bakanlığı duyurdu: 11 ildeki afet konutlarına sıkı denetim!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, 11 ildeki afet çalışmalarının her sürecinin adım adım takip edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Çevre Bakanlığı ve THY'den son dakika personel alımı müjdesi! Yüzlerce personel alınacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesinde çalışan personel sayılarını arttırmak için personel alımı yapılacağını duyurdu.

İzmit Cedit Mahallesi'ni bakanlık dönüştürecek!

Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Çevre Bakanlığında toplantıya katılan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, dönüşüm projesinin yapımı için Çevre Bakanlığı ile prensip anlaşmasına vardı.

Ekrem İmamoğlu’ndan Çevre Bakanlığı’na manifesto: Kanal İstanbul’da halkın katılımı yok!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'çılgın proje' olarak açıkladığı Kanal İstanbul'a karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na olumsuz rapor sundu.

Çevre Bakanlığı, Salda Gölü için 15 gün ek süre istedi!

Salda Gölü Millet Bahçesi projesinin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan davada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ihale ve proje hakkındaki belgelerin 15 gün içerisinde gönderilmesi istenmişti ve süre dolmadan Bakanlık 15 gün ek süre istedi...

Türkiye'nin kentsel dönüşüme ihtiyacı var!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Karaaslan, "Şehirlerimizde çarpık yapılaşmanın ortadan kalkması için adımlarımızı attık'' diye konuştu.

Bakanlık'tan Stratejik Çevresel Etki Değerlendirmesi çalışması!

Çevre Bakanlığı, Stratejik Çevresel Etki Değerlendirmesi çalışması başlatacak. SÇD çalışmasıyla enerjiden tarıma, ormancılıktan turizm ve ulaştırmaya kadar birçok alanda yürütülecek projeler, ilk aşamadan itibaren "çevreye duyarlı" bir şekilde hayata geçirilecek.

Anadolu Sigorta Kavacık’taki Genel Müdürlük binasını geliştiriyor!

Türk sigorta sektörünün köklü ve öncü kuruluşu Anadolu Sigorta, üç yıl önce taşındığı Kavacık’taki çevre dostu Genel Müdürlük binasını, engelli iş ortakları ve müşterilerinin de çok daha rahat kullanacağı yeni çalışma ve sosyal alanlarıyla geliştirmeye devam ediyor.

Sarıyer- Kilyos Tüneli, Çevre Bakanlığı'nın onayına sunuldu mu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Planlama Müdürlüğü dikkat çekici uyarılarda bulundu. Müdürlük değerlendirmesinde, planların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayına sunulması gerektiğine dikkat çekti.

Anadolu Sigorta Genel Müdürlük Binası sosyal alanlarla büyüyor!

Türk sigorta sektörünün köklü ve öncü kuruluşu Anadolu Sigorta, üç yıl önce taşındığı Kavacık’taki çevre dostu Genel Müdürlük binasını, çalışma ve sosyal alanlarıyla geliştirmeye devam ediyor.

Mehmet Özhaseki: Çevre Bakanlığı belediyelere rehber olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün bakanlığa bağlanmasıyla, belediyeler üzerinde "Yol gösterici" ve "Denetleyici" bir görev yükleneceklerini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Urla Vilları'na red!

Urla’da sit alanındaki kaçak villalarla ilgili davanın hakimi, Çevre Bakanlığı’nın reddihakim isteğine zehir zemberek bir savunma gönderdi. Mahkeme Başkanı Osman Ermumcu, reddin başlı başına trajik olduğunu belirtti.

Ergün Çiçekçi: Konut projelerinde yerli ürün kullanılsın!

Ege Profil Genel Müdürü Çiçekci, “Konut projelerinde ithal ürünlerin öne çıkarılmasını içime sindiremiyorum. Bizim ürettiğimiz profili Avrupa’nın hiçbir yerinde bulamazlar. Çevre Bakanlığı’na talepte bulunduk. Türk sanayicisinin algısı bozulmamalı” dedi

Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman Haberi

Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman

Mehmet Ali Kahraman biyografi..

1997 yılında O.D.T.Ü Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’ nden mezun olan Mehmet Ali 

KAHRAMAN, 1997 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ nda Projeler ve Araştırma Dairesi’ nde Uzman Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. 1997- 2002 yılları arasında TOKİ’ de sırasıyla Projeler Dairesi, Habitat Uygulama Birimi ve Dış İlişkiler Dairesi’ nde çalışmıştır. 


1997- 2000 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Bölge Planlama Yüksek Lisansını tamamlamıştır. 2002- 2010 yılları arasında TOKİ Başkan Danışmanlığı görevinde bulunduğu sırda TOKİ tarafından ülke çapında yürütülen “planlı kentleşme ve konut üretim seferberliği” çalışmalarının tüm aşamalarında görev almıştır. 2006- 2007 yılları arasında askerlik görevi sırasında Manisa Piyade Taburunun muhtelif binalarının inşaat onarım ve planlama işlerinde sorumlu olarak bulunmuştur. 


Ekim 2009 ile Mart 2011 tarihleri arasında TOKİ iştiraklerinden sırasıyla, Emlak...