25 / 05 / 2024

çevre bakanlığı yeni önetmelik

çevre bakanlığı yeni önetmelik

Ceren Kumbasar: "Bu düzenlemeyle daha gözde hale gelen bitmiş projelerdeki 1+0'ları gözardı etmeyin, 1+1'leri de iyi değerlendirin derim. Zira bir sabah uyanıp, 1+1 dairelerin de artık üretilmeyeceğini öğreniyor olabilirsiniz."..

Ulaştırma Bakanlığı Yeni İpekyolu Projesi için düğmeye bastı! 

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Basra'dan Türkiye sınırına kadar uzanan kara ve demiryolu ulaştırma koridoru olarak bilinen bölgenin yeni İpekyolu olacak projeyle ilgili sürecin hızlandığını belirtti.

Otomobil devi Tesla'dan 5 milyar dolarlık yeni fabrika! 645 dönümlük arazide yükselecek!

Otomobil devi Tesla, Meksika fabrikası için Meksika'nın federal çevre bakanlığından gerekli arazi kullanım izinlerini aldı. Söz konusu fabrika 645 dönümlük arazide yükselecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tatil ile ilgili kararını duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim dönemi başlamadan önce o yıla ait eğitim öğretim takvimini yayımlıyor. Buna göre; 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısında toplam 9 günlük tatil olduğu kaydedildi.

Çevre Bakanlığı duyurdu: 11 ildeki afet konutlarına sıkı denetim!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, 11 ildeki afet çalışmalarının her sürecinin adım adım takip edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Anne adayları müjde! Aile Bakanlığı çocuk başına para dağıtıyor! TCKN sırasına göre PTT hesabına hemen yatıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni doğum yapan anne adaylarına çocuk başına destek ödemesi yapıyor. İşte yardım kampanyasına ilişkin tüm merak edilenler...

Aile Bakanlığından yepyeni destek! Anne babalar başvurun PTT'den hemen paranızı teslim alın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni doğum yapmış annelere destek ödemesinde bulunuyor. Peki, çoklu doğum desteği ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...Aile Bakanlığından yepyeni destek! Anne babalar başvurun PTT'den hemen paranızı teslim alın!

Kültür ve Turizm Bakanlığından duyuru! 127 personel alımı yapılacak! İşte şartlar ve detaylar!

Kültür ve Turizm Bakanlığı yeni personel alımını duyurdu. Bakanlık 127 personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru için şartlar belli oldu. İşte detaylar!

Aile Bakanlığı yeni ay aile destek ödemesini yaptı mı? 1250 TL'lik destek hesaplara ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara 850 ile 1250 TL arasında destek ödemesi yapıyor. Peki mayıs ayı ödemeleri hesaplara yattı mı? İşte detaylar...

Kira ödeyip ev sahibi olunabilecek! Yüzde 0,69 faizli kredi yolda

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeni bir kredi kampanyası başlattı. Yüzde 0,69 faiz oranı ile ev sahibi olunabilecek. Düşük faizli ev kredisi başvuru şartları araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

Tarım ve Orman Bakanlığı bombayı patlattı! 20 milyon TL destek ödemesi! Hesaplarınızı kontrol edin!

Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bombasını patlattı. 20 milyon TL destek ödeme müjdesi geldi. İşte detaylar!

Bu bölümden mezunsanız KPSS şartı olmadan Tarım ve Orman Bakanlığı'nda iş fırsatı sizi bekliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir personel alımı yayınladı. Başvurular 17 Nisan-8 Mayıs tarihleri aralığında kabul edilecek. Başvuru yapmak isteyenler tek tıkla işlemlerini gerçekleştirecek. İşte tüm detaylar…

Bakanlık düğmeye bastı! PTT üzerinden gıda yardımı yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni bir destek ödemesi ilanı yaptı. Buna göre, tespit edilen kriterleri sağlayan vatandaşlar için 700 TL'lik bir ödeme olacak. Ödemeler,  PTT vesilesi ile gerçekleştirilecek ve başvuruların nasıl yapılacağı hakkındaki ayrıntılar haberimizde...

Yeni devlet yardımı! Bakanlık duyurdu! Sağlık raporu olana maaş bağlanacak! İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni devlet yardımını duyurdu. Sağlık raporu olana devlet maaş bağlıyor. İşte detaylar!

çevre bakanlığı yeni önetmelik Haberi

çevre bakanlığı yeni önetmelik

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 8 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelikle yeni yapılacak inşaatların standartlarına bir düzenleme getirdi. Özellikle maketten ev alacakların dikkatlerini bu yeni standartlara çekmek isterim. 


Dört unsur var 


Yeni yönetmelikte dikkat çekici dört unsur var. 


1. Brüt ve net metrekare arasındaki farklılıklara bir standart getirildi. Bu standartta şimdiye kadar tartışmaya açık olan kolonlar, sıva payları, merpen basamakları, sahanlığı ve merpen boşluğu altında kalan alanlar, balkonlar, çatı ve zemin katlardaki teraslar, açık çıkmalar, çatı ve kat bahçeleri brüt alan olarak sayıldı. Brüt alana dahil olmayan alanlar ise, ışıklıklar, galeri boşlukları, bağımsız bölüm eklentileri ve havuz, spor salonu gibi ortak alanların bağımsız bölümlerin payına düşen kısımları. 


2. Stüdyo daireler olarak hayatımıza giren 1+0 daireler tarihe karıştı. Yeni düzenlemeyle, oturma odası ve yatak...